Ανάπτυξη αλα… Τούρκα – Φεύγει και η Pitsos από την Ελλάδα

Ανάπτυξη ακούμε αλλά ανάπτυξη δεν βλέπουμε.

Αλλή μια εταιρεία με παρουσιά δεκαετιών στην χώρα μας, αποφάσισε να μεταφέρει τη δραστηριότητα της εκτός Ελλάδος και να μετακομίσει στη γείτονα.

Μετά από παρουσία της PITSOS 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει, όπως τονίζει η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Αρχικά, η γερμανική διοίκηση της BSH είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος θα έκλεινε στο τέλος του 2018. Οι πιέσεις ωστόσο των εργαζομένων, των πολιτικών και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη απόφαση οδήγησαν την εταιρεία να αναθεωρήσει, επιδιώκοντας μια πιο ομαλή έξοδό της από την εγχώρια παραγωγή οικιακών συσκευών.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020.

Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών.

Οι εργαζόμενοι της Πίτσος έχουν καταγγείλει την αθέτηση της συμφωνίας για επενδύσεις καθώς και τις αποχωρήσεις Οι εργαζόμενοι κοιτάζουν το μέλλον που έρχεται και το αύριο που θα τους στείλει στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους στον πρωθυπουργό ζητούω την άμεση παρέμβαση τουκαθώς και μία συνάντηση μαζί του γιατι όπως τονίζουν “Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει”.