Αναφορές επί… προσωπικού από τον μικρομέτοχο (02.12.2020)

ΟΤΑΝ Η (;) ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΥΡΑΝΟ: (μου το έστειλε η αποδελτιοποίηση)

Αυτά ειναι τα αποτελεσματα και τα καμωματα του Μικρομετοχου που πομπαρει μετοχές τυπου παιρη, ινλοτ, φριγο, δομική, κπλ κλπ. τρεχουν οι μικροι αφου βλεπουν οτι καθε χαρτι που διαφημιζει εκτοξευεται την επομενη μερά αλλα μετά απο 3 μερες ολες παιρνουν ξανα στην αφανεια κ φυσικα το ξεφορτωμα εχει γινει..πελατακια παντου!!

 • ΠΑΙΡΗΣ: Από 0,2500 – 0,3000 στα 0,6000 με 0,6500 με συναλλαγές 600.000 τμχ στο τελευταίο 2μηνο.
 • ΙΝΛΟΤ: Από 0,0750 στα 0,1650 και με συναλλαγές 15,5 εκατ. τμχ στο τελευταίο 2μηνο.
 • ΦΡΙΓΟ: Από 0,0570 στα 0,1100 και με συναλλαγές 20 εκατ. τμχ στο τελευταίο 2μηνο.
 • ΔΟΜΙΚΗ: Από τα 0,1800 στα 0,3600 και με συναλλαγές 2 εκατ. τμχ στο τελευταίο 2μηνο.
 • ΤΟΥ… ΔΙΕΦΥΓΑΝ και οι ΟΤΕ, MYTILHNAIOS, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, VIOHALCO, ΔΕΗ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, CENERGY, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΚΡΙ ΚΡΙ, PERFORMANCE, ENTERSOFT, EPSIL, PROFILE, QUEST, EΛΒΕ, ΠΠΑΚ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ κι αλλες πολλές, πολλές δεκάδες… Μετοχές απ’όλα τα μετερίζια και για όλα τα γούστα γι’όσους ασχολούνται με το Χ.Α.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, τι ασχολείσαι με τον φίλο (εμείς τουλάχιστον όσους ασχολούνται με το ΧΑ  φίλους τους θεωρούμε) και θα έχετε δίκηο από την πλευρά σας. Ελάτε όμως και στη δική μου θέση.

 • Φίλε μου, τον μ/μ τον διαβάζουν καθημερινά μερικές δεκάδες χιλιάδες άτομα. Και επενδυτές, και παίκτες και κερδοσκόποι και μικροί “μεροκαματιάρηδες”. Πρέπει επομένως να τους ικανοποιεί όλους με τον τρόπο του.
 • Δεν μπορεί όλοι να είναι “φραγκάτοι” και να επενδύουν μόνον στα Blue Chips. Κανείς δεν υποχρεώνει κανένα σε μία αγορά. Κι αν ήταν τα πράγματα όπως τα περιγράφεις, οι μετοχές του μ/μ θα πήγαιναν άπατες. Αλλωστε ο μ/μ όλα τα Blue Chips τα έχει δώσει στο πάτο τους.
 • Αντ’αυτού όμως υπάρχουν χιλιάδες αναγνώστες που πίνουν νερό στο ονομά του. Μη κοιτάς που ποτέ δεν δημοσιεύω τα ευχαριστήρια και τις ευχές που δέχομαι. Αν το έκανα, θα γέμιζα την ύλη για κανένα χρόνο.
 • ΜΟΝΟΝ εσύ και 4-5 ακόμη για κάποιο ανεξήγητο (;) λόγο ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν σας τιμά όμως αυτό.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Μου λένε φίλοι μου…

 • Καλά βρε μ/μ, εσύ που δεν καταδεχόσουν και έβγαζες σπυράκια με τα χαρτιά της επιτήρησης τώρα γιατί έχεις ξεσαλώσει με μερικά από δαύτα;

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη και την έχω γράψει αρκετές φορές. Οταν… οσφραίνομαι ψητό, δεν μπορώ να το στερήσω από τους αναγνώστες μου.

 • Τις απόψεις μου για ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ λχ τις ξέρετε από τότε που είχαν 6,00 και 5,00 ευρώ όπου κατηγορηματικά έγραφα ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Και όλη την πτώση αμφοτέρων, διαρκώς την παρακολουθούσα και σχολίαζα. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι μας…

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ χτύπησαν σημεία από τα οποία δεν πήγαινε αλλο κάτω, τότε και μόνον τότε άρχισα τις επισημάνσεις, με την υποσημείωση ότι δεν αναφέρονται για χαρτοφυλάκια “Widows & Orphans”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΙΚΗ υπήρχαν επεξηγηματικές αναφορές (πιο πολύ δεν γινόταν) και είδατε ότι και από την επιτήρηση βγήκε και διπλωσε στη τιμή. Φυσιολογική η κόπωση της μετοχής αλλά και πάλι στα 0,3200 ποιος μπορεί να παραπονεθεί;

 • (Αφήστε, που όταν την… ξαναπομπάρω θα μου την ξαναπεί ο φίλος. Δεν χρειάζεται όμως κάτι τέτοιο η μετοχή, που έχει πάρει τον δρόμο της).

Η ΛΑΒΙΦΑΡΜ είναι ειδική, ξεχωριστή περίπτωση. Όποιος θέλει πουλάει και τσεπώνει άνετα ένα +50%.

Ο ΠΑΙΡΗΣ (ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ) τώρα, με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρωτο 6μηνο, δεν άξιζε μίας αναφοράς, μίας ξεχωριστής επισήμανσης; Ακόμη και τώρα με βάση τα κέρδη του 6μηνου του διαπραγματεύεται με p/e κάτω του 7. Επειδή δηλ. στο παρελθόν και μέχρι πρότινος δεν είχε καλή προιστορία, θα έπρεπε να τον “θάβαμε”;

 • Μήπως είναι μόνον ο ΠΑΙΡΗΣ που έχει κακή προιστορία; Σχεδόν το 90% του Χ.Α είχε! Και λέμε το 90% γιατί αναφερόμαστε και σε εταιρείες και ομίλους που μας κούνησαν το μαντήλι και αποχαιρέτισαν τον μάταιο τούτο κόσμο…

Και να μην ξεχνούν οι φίλοι μας, αυτό που γράφουμε συνεχώς. Αν ξεκινήσει την ανοδική διαφυγή της μία μετοχή, μην σας πιάσει η απληστία. Αρχίστε σταδιακά να παίρνετε κέρδη, για να έχετε πάντα να πορεύεστε, ενώ ταυτόχρονα να γεύεστε μέρος του κόπου σας, να παίρνετε πάντα μία ανταμοιβή για το ρίσκο που αναλαμβάνετε.

 • Γιατί οι αγορές δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο ρίσκο. Οταν όμως ακολουθεί κανείς μερικούς κανόνες (και είναι τόσον απλοί και εύκολα κατανοητοί οι… άτιμοι), τότε εξαιρετικά δύσκολα θα βρεθεί στους χαμένους της.

Φίλοι μικρομέτοχοι, με την ευκαιρία σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία πάνω απ’όλα, τα υπόλοιπα έπονται.

ΥΓ: Το Χ.Α θα ξαναζήσει πολύ μεγάλες στιγμές. Εδώ δεν κολώσαμε την περίοδο 2010-2017, τώρα θα.. φοβηθούμε; Με μηδενικά επιτόκια;

ΥΓ1: Ποτέ όμως δεν παίρνουμε ρίσκα τέτοια που να μπορούν να αλλάξουν το βιοτικό επίπεδο μας ή να θέσουν – ακόμα χειρότερα – σε κίνδυνο την οικογένεια μας…

ΥΓ2: Αυτές τις ημέρες να είστε πιο προσεκτικοί, όχι ανοίγματα και ενίσχυση ρευστότητας. Για να εκμεταλλευτείτε και το λίαν πιθανόν σκαμπανέβασμα της αγοράς.

Να είσθε πάντα καλά και φυσικά να έχετε ικανοποιητικά – αν μη τι άλλο –  κέρδη!