Αν αυτό δεν είναι «πυραμίδα», ας μας πει κάποιος τι είναι τέλος πάντων…

  • Πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι κρατικοί υπάλληλοι;

Αυτή είναι η ερώτηση που έχει τεθεί πολλές φορές εδώ  και υπάρχουν διάφορες απαντήσεις ας δώσω και εγώ την δική μου. Η απάντηση είναι όχι.

Πέραν του ότι οι κρατικοί υπάλληλοι πληρώνονται από την φορολογική διασπορά, ασχέτως δικαιούχων των «υπηρεσιών» τους, η πραγματικότητα είναι πως οι «κρατήσεις» που τους γίνονται για ασφαλιστικές «εισφορές», είναι απλά φαντασιακές. Είναι λογιστικές σημειώσεις.

Ας δούμε όμως τι είχε πει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως αρμόδιος υπουργός:
«Τα Ταμεία είναι φορείς του δημόσιου τομέα, ανήκουν στη γενική κυβέρνηση. Το Δημόσιο, όταν εκδίδει ομόλογα και τα ομόλογα τ’ αγοράζουν τα Ταμεία, στην πραγματικότητα συμψηφίζει με τον εαυτό του. Δηλαδή η κεντρική κυβέρνηση εκδίδει ένα ομόλογο και το αγοράζει το ταμείο που είναι γενική κυβέρνηση. Εμείς υπολογίζουμε το χρέος της γενικής κυβέρνησης. Άρα σ’ επίπεδο γενικής κυβέρνησης αυτό μηδενίζεται. Στην πραγματικότητα λοιπόν, επρόκειτο για μια εγγραφή λογιστική συμψηφιστική μεταξύ κράτους και Ταμείων.»

  • Για όσους μπερδεύτηκαν, θα «μεταφράσουμε». Το χρήμα στην συγκεκριμένη περίπτωση χάνει τον πραγματικό λόγο ύπαρξής του ως αγαθό με χρήση στις ανθρώπινες καθημερινές συναλλαγές. Υπάρχει απλά ως λογιστική εγγραφή που ο κρατικός άρχων κατά το δοκούν δημιουργεί και εγγράφει, π.χ. με τις (δήθεν) ασφαλιστικές εισφορές κρατικών υπαλλήλων. Οι «εισφορές» αυτές, υφίστανται μόνο στο μυαλό της εκάστοτε κυβερνήσεως και των υπαλλήλων της. Και που όλοι αυτοί προσπαθούν να πείσουν εμάς τα πεζοπόρα τμήματα περί του αντιθέτου.

Κατόπιν, η κυβέρνηση τις ανταλλάσσει με χρεόγραφα, που αργότερα κουρεύει με PSI και στέλνει τον λογαριασμό του «κουρέματος», του κατά τον κ. Βενιζέλο «μηδενικού χρέους», στον καπιταλιστή ιδιοκτήτη, στον επιχειρηματία, στον ελεύθερο επαγγελματία και στον ιδιώτη εργαζόμενο. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο πολίτης, ο οποίος αποπληρώνει τις παχυλές δήθεν «εισφορές» των κρατικών υπαλλήλων, αδυνατεί να αποπληρώσει τις δικές του εισφορές αλλά και τις συντάξεις των υπολοίπων Δ.Υ. και ιδιωτών.

  • Κινδυνεύει δε, να φυλακιστεί για χρέη προς τους (κρατικοδίαιτους) ασφαλιστικούς φορείς ακόμα και για μικροποσά. Αυτά τα ποσά, για κακή του τύχη, δεν είναι «λογιστικές εγγραφές» όπως στην περίπτωση του «μηδενικού χρέους» του κ. Βενιζέλου, αλλά κόπος, ιδρώτας, αποταμιεύσεις, γη, κεφάλαιο και μέσα παραγωγής.

Έχει κανείς παραβρεθεί στα δικαστήρια ημέρες που το παλαιό ΤΕΒΕ πήγαινε δεκάδες ασφαλισμένους του στο δικαστήριο κατηγορουμένους γιατί δεν είχαν πληρώσει για την «δική τους ασφάλεια» που βέβαια δεν ήταν «λογιστικές εγγραφές», αλλά έστω και την τελευταία στιγμή μέσα στο δικαστήριο υπήρχε υπάλληλος του ΤΕΒΕ που εισέπραττε ζεστό χρήμα πριν ο δικαστής εκφωνήσει τα ονόματα.


Όλα αυτά δηλαδή τα οποία αντιπροσωπεύει το (πραγματικό) χρήμα. Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το για μερικούς.


Όσο υπάρχουν συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη σε τρυφερές ηλικίες τόσο τρυφερές που το παίζουν και γαμπρίζοντες που εξακολουθούν να λαμβάνουν σύνταξη την οποία έλαβαν στα 45, 55ρηδες συνταξιούχοι και ΔΥ που συνταξιοδοτήθηκαν λαμβάνοντας ως εφάπαξ το σύνολο  «δήθεν» των εισφορών τους . .  και παίρνουν τριπλάσια σύνταξη από ότι θα έπρεπε να παίρνουν κλπ. κλπ. κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα εμπιστευτεί το σύστημα, ούτε θα μείνει στη χώρα.

Στη χώρα θα παραμείνουν μόνον εγκλωβισμένοι, ΔΥ, Ασιάτες, Αφρικανοί, κορόιδα και ηλίθιοι και οι παρατρεχάμενοι του συστήματος των «πυραμίδων». Προφανώς και κάποια χώρα θα φτιάξουν όλοι αυτοί ένα είναι βέβαιο ότι θα είναι μια χώρα που κανείς νοήμων δεν θα θέλει να κατοικήσει. Όποιος βολεύεται θα κάτσει. Ποιος άξιος 30άρης 40άρης ή 50άρης θα κάτσει να δουλέψει για ψίχουλα και οι «προνομιούχοι συνταξιούχοι» των «δήθεν ευγενών ταμείων» να τον περιγελούν χαιρέκακα από τον καφενέ λέγοντας μεταξύ τους «α τον καημένο πηγαίνει για δουλειά για να πάρει 400 ευρώ»;  Πείτε μου ποιος ;  . .και πείτε μου γιατί.

  • Από την καθιέρωση των κρατικών συστημάτων ασφάλισης και κατά την εκκίνηση τους, οι πρώτοι «δικαιούχοι» χωρίς καθόλου ή με ελάχιστες εισφορές, έλαβαν συντάξεις και προνόμια πολλαπλάσια των «εισφορών» τους. Για παράδειγμα, η Ida Mae Fuller, η πρώτη παραλήπτρια σύνταξης στις ΗΠΑ, έλαβε προνόμια τα οποία ξεπερνούσαν κατά 462 φορές τις «εισφορές» τις δικές της και του εργοδότη της. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, συγκέντρωσε συνολικά 22.888,92 $ σε παροχές κοινωνικής ασφάλισης και κατέβαλε 24,75 $ σύνολο εισφορών Έτσι θεσπίστηκε το περίφημο «κοινωνικό συμβόλαιο» θέτοντας σε εφαρμογή παγκοσμίως το μεγαλύτερο νόμιμο σύστημα «πυραμίδας» που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Και για να μην νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού και όχι στα Ελληνικά πράγματα διαβάστε παρά κάτω, υπάρχουν τα πλήρες στοιχεία στο διαδίκτυο για το μεγαλύτερο σύστημα «πυραμίδας» στην Ελλάδα που δεν είναι το μοναδικό αλλά θα χρειάζονταν τόμοι ολόκληροι να αναφερθούν όλοι.

  • Ο ασφαλισμένος του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με αρχικά Θ.Β. κατέβαλε ως ασφαλιστικές εισφορές επικουρικού ταμείου σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου το αστρονομικό ποσό των… 66,02 ευρώ! Ναι καλά διαβάσατε (εξήντα έξι ευρώ και δυο λεπτά) Μέχρι το τέλος του 2014, όταν η μία συνδικαλιστική παράταξη τού εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος ταμείου έβγαλε τα άπλυτα της άλλης στη φόρα, είχε καταφέρει να εισπράξει 172.499,55 ευρώ. Και δεν ήταν ο μόνος.
  • 13 “παλιοσειρές” του Ταμείου έδωσαν ως ασφαλιστικές εισφορές λιγότερα από 1.000 ευρώ και εισέπραξαν ως σύνταξη κοντά στα 200.000 ευρώ, ο καθένας. Αν αυτό δεν είναι «πυραμίδα» ας μας πει κάποιος τι είναι τέλος πάντων.
    Η συνέχεια προσεχώς.
  • onlineΑΚΑΡΝΑΝ
  • https://www.capital.gr/forum