Αμπράμοβιτς: To Τζέρσεϊ «παγώνει» περιουσιακά στοιχεία 7 δισ. δολ.

Περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 7 δισ. δολαρίων, που συνδέονται με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, «πάγωσαν» οι αρχές του φορολογικού παραδείσου του Τζέρσεϊ, στη Μάγχη.

Το δικαστήριο του Τζέρσεϊ επέβαλε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων, ενώ η αστυνομία εφάρμοσε ένα ένταλμα έρευνας σε τοποθεσία που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο.

Ο Αμπράμοβιτς έχει μπει στο στόχαστρο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η Δύση στρέφεται κατά των μεγιστάνων που πιστεύεται ότι έχουν στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λόγω των μέτρων αυτών, περιουσιακά στοιχεία του έχουν «παγώσει» και το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, η οποία του ανήκει, είναι αβέβαιο.

Ο Αμπράμοβιτς έχει περιουσία 13,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ως μέρος των νησιών της Μάγχης, το Τζέρσεϊ είναι ανεξάρτητο διοικητικά, αλλά συνδέεται με το αγγλικό στέμμα και εξαρτάται από τη Βρετανία για την άμυνά του.

Είναι γνωστό για τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του, ενώ αποτελεί τουριστικό προορισμό και «μαγνήτη» για τους πλουσίους.