Αμφιβάλλουμε, αν την γνωρίζουν (50) άτομα απ’όσα κινούνται ενεργά στο Χ.Α. 

ΣΤΙΣ TEΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ η μετοχή (ΒΙΝΤΑ) της μικρούλας μεν αλλά πολλά υποσχόμενης εταιρείας VIDAVO παρουσιάζει κάποια κινητικότητα, πρωτόγνωρη για τα δικά της δεδομένα (δεν άνοιγε καν στο ταμπλό)


  • ΣΕ μία περίοδο διεθνούς χρηματιστηριακής παραζάλης και εξαλλοσύνης όπου εισάγονται παντοιοτρόπως μετοχές εταιρείων με στρατοσφαιρικό δανεισμό, χωρίς ενδείξεις για το πότε θα εμφανίσουν κέρδη (άγνωστο καν κι αν πότε), με τους δείκτες p/sales στο διάστημα κ.λπ κ.λπ στη δική μας αγορά μία μικρούλα εταιρεία που το μέλλον της φαντάζει λαμπρόν λόγω ειδικότητας την αγνοούν παντελώς, σαν να μην υπάρχει. Αμφιβάλλουμε, αν την γνωρίζουν (50) άτομα από όσα κινούνται ενεργά στο Χ.Α.
ΕΜΕΙΣ όμως έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτές τις εταιρείες και μάλιστα πριν καν σκάσουν από το αυγό τους. Εταιρείες, με φιλοδοξίες, όραμα, χωρίς δάνεια και που μπορεί να απογειωθούν εν μία νυκτί έτσι και ασχοληθεί μαζί τους, απλά το μικρότερο Fund ή μία εταιρεία μεγαλύτερη της που θέλει να ενισχυθεί απορροφώντας μικρότερες και χωρίς δάνεια του κλάδου της ή και παρεμφερούς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Την δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές με πρώτο σταθμό τις όμορες χώρες, την Ευρώπη και βέβαια την Αμερική, την μεγαλύτερη αγορά για την τηλειατρική, αλλά και την ενίσχυση των συνεργασιών που ήδη διαθέτει, περιλαμβάνει ο επιχειρηματικός σχεδιασμός της VIDAVO, η οποία κατέγραψε ισχυρή άνοδο αποτελεσμάτων στο εννεάμηνο.

  • Πάντα, συγκριτικά και αναλογικά σε ένα κλάδο που μόλις τώρα αρχίζει να απασχολεί την επιχειρηματική όσο και χρηματιστηριακή κοινότητα… Φυσικά όχι εδώ όπου τα πάντα εμφανίζονται μετά 20ετία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω… ανωτέρας βίας, θέλοντας και μη, θα υποχρεωθεί να στρέψει το ενδιαφέρον της.
VIDAVO: Είναι σε θέση στις επόμενες χρήσεις να κεφαλαιοποιήσει την παρακαταθήκη που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας σχετικά με την χρήση τηλεϊατρικής, που είναι η βασική δραστηριότητα της.
Παρουσίαση του PowerPoint
  • Εντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στη λίστα των εταιρειών που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εταιρείες που δουλεύουν ερευνητικά για την πανδημία, ενώ η πλατφόρμα της εντάχθηκε στις 100 καλύτερες πλατφόρμες τηλειατρικής στον κόσμο και μοναδική από την Ελλάδα. Με οριζόντιες δράσεις από τρίτους οι οποίες προσέδωσαν στην εταιρεία awareness και την ώθησαν να γίνει γνωστή σε νέες αγορές.

Απασχολεί 17 επιστήμονες, από πληροφορικάριους και μηχανικούς μέχρι οικονομολόγους υγείας, διαθέτει σταθερές συνεργασίες με την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πρότζεκτ σε Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία, με τις διεθνείς της δράσεις να αποτελούν το 40% του τζίρου της.

  • Εδώ και ένα χρόνο η Vidavo έχει αναπτύξει το Vida24 Remote Care, ένα ψηφιακό ιατρείο στο cloud, όπου ο γιατρός μπορεί να κάνει την καθημερινή του δουλειά, να «δει» ασθενείς και να συνταγογραφήσει από οποιαδήποτε συσκευή, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μαζί του και να ενημερώνονται για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις θεραπείες τους.

Διαβάστε κι αυτό το τόσο κατατοπιστικό όσο και ενδιαφέρον άρθρο 

https://www.voria.gr/

Η Vidavo, εταιρεία τηλεματικών εφαρμογών υγείας, έχει κερδίσει το στοίχημα καινοτομίας του ιδρυτή της, Παντελή Αγγελίδη, ενός ερευνητή-επιχειρηματία.

Η ζωή (vida) πρωταγωνιστεί ακόμα και στην επωνυμία της. Άλλωστε, ο στόχος της ήταν από την πρώτη στιγμή να συμβάλει με τις υπηρεσίες και τις καινοτόμες εφαρμογές της στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Όραμά της είναι η υγεία για όλους, παντού και όλες τις ώρες, ενώ αποστολή της είναι να βοηθήσει τους ειδικούς της υγείας να ψηφιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους. Η Vidavo, την οποία δημιούργησε ο Παντελής Αγγελίδης το 2002 στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τις τηλεματικές εφαρμογές στον χώρο της υγείας, έθεσε ένα στοίχημα καινοτομίας που, στα 18 πλέον χρόνια ζωής της, έχει καταφέρει να κερδίσει.

Σήμερα σημαντικό κομμάτι του πελατολογίου της είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι εφαρμογές της αφορούν σε μεγάλο βαθμό την πρόληψη και την πρόνοια, οπότε «κουμπώνουν» σε δημοτικές υπηρεσίες όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα «ΚΑΠΗ». Ενδεικτικό αυτής της φιλοσοφίας είναι για παράδειγμα το Vidahome, ένα προϊόν ανεξάρτητης διαβίωσης για ηλικιωμένους, που με ειδικούς αισθητήρες καταγράφει το συμπεριφορικό προφίλ του ατόμου και στέλνει alert σε οικεία του πρόσωπα όταν χρειαστεί.

Εδώ και ένα χρόνο η Vidavo έχει αναπτύξει το Vida24 Remote Care, ένα ψηφιακό ιατρείο στο cloud, όπου ο γιατρός μπορεί να κάνει την καθημερινή του δουλειά, να «δει» ασθενείς και να συνταγογραφήσει από οποιαδήποτε συσκευή, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μαζί του και να ενημερώνονται για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις θεραπείες τους.

Μάλιστα, με αυτό το εργαλείο, αλλά και γενικότερα με την πιστοποιημένη πλατφόρμα τηλεϊατρικής της Vidavo, vida24, η εταιρεία συμμετέχει αυτόν τον καιρό στην πρωτοβουλία ψηφιακής αλληλεγγύης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσφέροντας δωρεάν στον κόσμο και τους γιατρούς τη δυνατότητα να διατηρήσουν πλήρη επαφή τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας.

Παράλληλα, η Vidavo δουλεύει σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ ένα σύστημα προτεραιοποίησης για τα Επείγοντα, το οποίο ήταν σε πιλοτική φάση, με δεδομένες όμως τις ανάγκες αυτής της περιόδου, ένα κομμάτι του έχει μορφοποιηθεί και έχει προταθεί στο υπουργείο προς αξιοποίηση. Την ίδια ώρα η Vidavo δρομολογεί και μια εφαρμογή για virtual visit στον κτηνίατρο.

Η εταιρεία, που απασχολεί 17 επιστήμονες, από πληροφορικάριους και μηχανικούς μέχρι οικονομολόγους υγείας, διαθέτει σταθερές συνεργασίες με την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πρότζεκτ σε Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία, με τις διεθνείς της δράσεις να αποτελούν το 40% του τζίρου της. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SEFAC για την ενσυνειδητότητα της υγείας -το οποίο τρέχει σε Ολλανδία, Σουηδία, Ιταλία και Κροατία- «δανείζοντας» την πλατφόρμα της.

«Αυτή την περίοδο συντελείται ένας βίαιος ψηφιακός μετασχηματισμός σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας, ο οποίος αποτελεί μια ευκαιρία για την επόμενη μέρα» λέει στη Voria.gr o Παντελής Αγγελίδης.

Η αγάπη για την καινοτομία

Ο Παντελής Αγγελίδης μπήκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, όταν προσωπικοί υπολογιστές δεν υπήρχαν ακόμα στην Ελλάδα. Η ανήσυχη φύση του όμως και η αναζήτηση του καινούριου και καινοτόμου, που αποτελούσε για εκείνον ανάγκη, τον έσπρωξαν σε πεδία που τότε έμοιαζαν με επιστημονική φαντασία.

Αν και δεν είχε τέτοιου είδους επιρροές από το οικογενειακό του περιβάλλον, αφού οι γονείς του ήταν φιλόλογοι, είχε από μικρός αδυναμία στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες. Έτσι όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει τις σπουδές του, η πληροφορική φάνταζε ως η καλύτερη οδός. Στο Τμήμα του ήταν που ήρθε σε επαφή και με τις τηλεπικοινωνίες, ενώ σύντομα ανακάλυψε τον μαγευτικό κόσμο της έρευνας που έμελλε να αφήσει το αποτύπωμά της στη ζωή του. Η υγεία δε ήταν ήδη από τότε κυρίαρχη στα ενδιαφέροντά του. Είναι ενδεικτικό πως η διπλωματική εργασία αφορούσε την επεξεργασία του καρδιογραφήματος και το διδακτορικό του τη μαγνητική τομογραφία.

Μετά τις σπουδές του ο Παντελής Αγγελίδης εργάστηκε ως μηχανικός, εκπονώντας μάλιστα μελέτες για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η συνεργασία του με ένα διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου έστησε το πληροφοριακό σύστημα, αλλά και η πρώτη του επαγγελματική επαφή με την τηλεϊατρική στην εταιρεία Biotrast, όπου εργάστηκε από το 1996 έως το 2001, ήταν δύο σταθμοί που τον προετοίμασαν για την μετέπειτα πορεία του.

Έχοντας δε εργαστεί ως ανεξάρτητος ερευνητής και έχοντας συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, πήρε την απόφαση να αξιοποιήσει το ερευνητικό του έργο και να δημιουργήσει το 2002 τη Vidavo. Μάλιστα, το πρώτο προϊόν της εταιρείας του ήταν το σύστημα τηλεμετρίας ιατρικών παραμέτρων Mobinet, που μετρούσε ζωτικά σήματα (καρδιογραφήματα, λειτουργία πνευμόνων κτλ) εκτός νοσοκομείου, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν σε ένα κεντρικό σημείο, όπου είχαν πρόσβαση οι ειδικοί. Το 2005 η Vidavo εγκαταστάθηκε στην θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων «Thermi», ενώ το 2006 άρχισε την εμπορική της δραστηριότητα, αφού μέχρι τότε διέθετε κυρίως ερευνητικά συμβόλαια.

Μάλιστα, οι πρώτοι πελάτες που την εμπιστεύτηκαν ήταν η Vodafone, το νοσοκομείο Metropolitan στην Αθήνα και το νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ ακολούθησε η τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 2010 η εταιρεία είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του χρηματιστηρίου.

Ο δε Παντελής Αγγελίδης, ο οποίος μεταξύ όλων των άλλων σπουδών του έχει κάνει και μεταπτυχιακό στη διοίκηση οργανισμών καινοτομίας στο MIT Sloan, υπήρξε από το 2015 έως το 2018 πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, αλλά και καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

  • Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-eteria-tis-thessalonikis-pou-ekane-tin-tilematiki-ergalio-igias