Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Εμβόλιο σε 100 ημέρες, εάν χρειαστεί κατά του στελέχους Όμικρον

Ετοιμότητα για «εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή σε 100 μέρες αν χρειαστεί» εξέφρασε εκ νέου ο Άλμπερτ Μπουρλά. Ακόμη και αν σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία Moderna, στην παρούσα φάση, είναι πιθανόν τα εμβόλια να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του στελέχους Όμικρον, ο επικεφαλής της Pfizer επανέλαβε πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την κάθε νέα παραλλαγή του ιού, παραμένει ο εμβολιασμός.

«Από μελέτες των παραλλαγών Beta και Delta, δημιουργήσαμε μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και την παραγωγή παραλλαγών του εμβολίου μας σε 100 ημέρες, εάν χρειαστεί με ανάλογη ρυθμιστική έγκριση», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Pfizer αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ποσότητα του αντιικού χαπιού που μπορεί να παράγει η Pfizer.
«Εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η από του στόματος αντιική θεραπεία μας μπορεί να συμβάλει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και τώρα αναμένουμε ότι μπορούμε να παραδώσουμε 80 εκατομμύρια δόσεις, από την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια», αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

«Το χάπι δεν θα επηρεαστεί από το νέο στέλεχος. Αναφορικά με το εμβόλιο, αυτό μένει να αποσαφηνιστεί. Δεν πιστεύω ότι θα προκύψει πως τα εμβόλια δεν προστατεύουν, αλλά πως μας προστατεύουν λιγότερο», είχε δηλώσει νωρίτερα σε συνεντεύξεις του ο Άλμπερτ Μπουρλά.