ALERT: ΔΕΚΑ (10) ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ

 • Φίλοι μικρομέτοχοι, όπως γνωρίζετε, η στήλη δε μασάει τα λόγια της.
 • Η τωρινή κατάσταση στο χρηματιστήριο προκαλεί φόβο.
 • Πρέπει να απαλλαγείτε από το φόβο και να κοιτάξετε ψύχραιμα την κατάσταση.
 • Το χτύπημα της FOLLI-FOLLIE στην αγορά ήταν πολύ δυνατό.
 • Συγχρόνως ήρθε η Ιταλία να μας θυμίσει τι περάσαμε το 2015
 • Kαι δεν μας έφταναν αυτά, έχουμε και τις εκροές του MSCI.

Πραγματικός εφιάλτης !!!!!

Εμείς φίλοι μικρομέτοχοι πιστεύουμε ότι υπάρχουν 10 μετοχές που αξίζει τώρα να τοποθετηθείτε.

Ξεκινάμε από τον όμιλο Στασινόπουλου. Τώρα θεωρούμε πολύ ελκυστική την αποτίμηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στο 1.335€ και κάτω με στόχο να πουλήσουμε στο 1.735€, σε βάθος χρόνου φυσικά. Εκεί που μας έλεγε η EUROXX να αγοράσουμε για να πουλήσουμε στο 2.40€ ….

Δεύτερη μετοχή είναι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ από τα 3.03€ και κάτω.

Τρίτη μετοχή είναι τα ΕΛΠΕ από τα 7.22€ και κάτω.

Τέταρτη μετοχή η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ από τα 17.14€ και κάτω. Η πώληση των ΕΛΠΕ θα βάλει τον πήχη στην αποτίμηση και παρόλο που το 2018 δεν θα είναι καλό βλέπουμε με ορίζοντα το 2020 τα νούμερα να δυναμώνουν πολύ.

Πέμπτη μετοχή είναι η μετοχή της EUROBANK, από το 0.795€ και κάτω.

Έκτη μετοχή η αγαπημένη μας ALPHA BANK. Στη χθεσινή συνεδρίαση έκανε χαμηλό στο 1.74€ και κλείσιμο στο 1.80€ (αμετάβλητη).
Ιδανικά θα ήταν να τοποθετηθούμε στην περιοχή του 1.75€ αλλά από το 1.80€ και κάτω είναι καλά.

 • Στις δύο τράπεζες πρέπει να είμαστε συνέχεια με το χέρι στη σκανδάλη.
 • Ο καθένας παίρνει το κέρδος του όποτε νομίζει.
 • Άλλος θέλει 5%, άλλος θέλει 10%, άλλος θέλει 20%.
 • Το βασικό είναι πάντα να πουλάτε και να παίρνετε το κέρδος σας.

Έβδομη μετοχή είναι η μετοχή του ΟΤΕ. Η τιμή των 10.10€ που έκλεισε χθες ήταν όταν σας την είχαμε πρωτοπροτείνει για αγορά. Η μετοχή μετά έκανε ένα δυνατό ράλι και πήγε μέχρι τα 12.70€. Τότε φωνάζαμε στα 12.50€πουλήστε και φύγετε. Τώρα από τα 10.10€ και κάτω είναι ευκαιρία για να ξανατοποθετηθείτε.

Όγδοη μετοχή είναι η μετοχή του JUMBO (ΜΠΕΛΑ). Εμείς δεν ενστερνιζόμαστε την μαύρη προπαγάνδα που βγήκε σε συγκεκριμένο οικονομικό site θέλοντας να παρομοιάσει τα JUMBO με τα FOLLI-FOLLIE.

 • Καμία σχέση φίλοι μικρομέτοχοι.
 • Τα JUMBO είναι μηχανή παραγωγής μετρητών, τελεία και παύλα.
 • Γι’ αυτό από τα 13.22€ και κάτω είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις.
 • Πάμε τώρα στις δύο τελευταίες μετοχές που θεωρούμε ότι λίαν συντόμως θα περάσουν τα πρόσφατά τους υψηλά.

Η ένατη μετοχή είναι ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ που έχουμε καιρό να αναφερθούμε. Τώρα που είναι κάτω από το 200άρη τον απλό και τον εκθετικό είναι ότι πρέπει για κτίσιμο θέσης.Η εταιρεία έχει χτίσει πολύ γερές βάσεις, είναι η δεύτερη εταιρεία μετά τον ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ που χρησιμοποιεί το EVA. Αυτό είναι η ασφαλιστική δικλίδα ότι η εταιρεία διασφαλίζει την παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών.

Τέλος, πάμε στη μετοχή που την έχουμε για top pick για το 2018, τη μετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ. Η μετοχή είναι η πεμπτουσία της βαθειάς υποτιμημένης αξίας με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

 • Η συγκυρία όμως είναι με το μέρος της γιατί οδεύει προς πώληση ο ΑΝΕΜΟΣ.
 • Εταιρεία η οποία έχει ASSETS μόνο στην Ελλάδα ενώ η ΤΕΝΕΡΓΑ έχει Ελλάδα, Βουλγαρία, Πολωνία και Αμερική.
 • Συγχρόνως, είναι πολύ μικρότερη από την ΤΕΝΕΡΓΑ.
 • Φανταστείτε δηλαδή, αφού ενδιαφέρονται τα private equity funds για τον ΑΝΕΜΟ πως θα γλυκοκοιτάνε την ΤΕΝΕΡΓΑ.
 • Το arbitrage εδώ είναι κραυγαλέο. Και κάποια στιγμή θα κλείσει.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr