Αλ. Τσίπρας: «Μέτρα έστω και τώρα, ζούμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ξανά σήμερα από τον Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης.

«Καλώ έστω και τώρα τον κ. Μητσοτάκη να λάβει μέτρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι πλέον δραματική και προσθέτοντας: «Ζούμε για άλλη μία φορά μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μία πολεμική κατάσταση. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να συγχαρώ όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν αυτή τη μάχη εδώ και δύο χρόνια, δυστυχώς χωρίς να έχουν τη στήριξη που απαιτείται για την περίσταση από την πλευρά της Πολιτείας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να βλέπει με ψηφοθηρικό τρόπο την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των μέτρων. «Δεν μπορεί οι αστυνομικοί που ελέγχουν τα πιστοποιητικά να μην είναι εμβολιασμένοι» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να ρίχνει «λευκή πετσέτα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο ζήτημα του εμβολιασμού.

«Να πάμε πόρτα πόρτα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, με εθελοντές από ΜΚΟ, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 που ως επί τω πλείστον αν νοσήσουν θα έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες για βαριά νόσηση ή ακόμα και για να χάσουν τη ζωή τους» κατέληξε.