Αλ. Τσίπρας για Π. Πολάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να εκδικηθεί, θα προστατεύσω το κόμμα μου»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί… Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την υπόθεση του Παύλου Πολάκη. Τόνισε ακόμη ότι είναι τα συλλογικά όργανα του κόμματος που θα αποφασίσουν για την τύχη του κ. Πολάκη.

Μιλώντας στο συνέδριο «ygeiamou 2023», ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι ο Παύλος Πολάκης παραπέμφθηκε από τον ίδιο στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, γιατί ήρθε σε αντίθεση με προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.

Απάντησε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη δήλωσή του για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν», υπενθυμίζοντας στον πρωθυπουργό την υπόθεση των παρακολουθήσεων και όσα κατέθεσαν και σήμερα στην Ευρωβουλή οι κύριοι Ράμμος και Μενουδάκος. Υπενθύμισε, επίσης, όσα είχε πει ο πρωθυπουργός για δημοσιογράφους- συμμορίτες, και ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι «θα γδάρει την Ελένη Τουλουπάκη», προκαλώντας ακόμη μία φορά τον κ. Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό debate.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ απαιτεί και διοχέτευση οικονομικών πόρων σε αυτό, δεσμευόμενος για 3,3 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία. «Να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ που είναι σήμερα υπό κατάρρευση. Πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει μετά την πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματός του και στο κομμάτι της υγείας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, με διπλασιασμό των ΤΟΜΥ, καθώς και σχολικές μονάδες φροντίδας υγείας, αλλά και στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να συμμετέχουν στο ΕΣΥ, όπως μισθολογικά και για τις άγονες περιοχές, αλλά και αξιολόγηση που να μην είναι τιμωρητική. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ένα νέο υγειονομικό χάρτη, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη. «Όραμά μας είναι ένα υγειονομικό ισοδύναμο για τους νησιώτες μας» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας μνεία και στον Νεκτάριο Σαντορινιό που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης την ανάγκη μείωσης της σπατάλης και της ιδιωτικής δαπάνης, καθώς και της ανακατανομής πόρων.