Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και στο λιανεμπόριο»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τη λειτουργία του λιανεμπορίου εν μέσω πανδημίας εξαπέλησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεν του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο Θεσσαλονίκης. «Και στο λιανεμπόριο δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «μια νέα απόπειρα αξιοποίησης της κρίσης ως ευκαιρία για συγκέντρωση της αγοράς σε λίγους και ισχυρούς» και υπογραμμίζοντας την «ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική στήριξη ειδικά των μικρών επιχειρήσεων που βλέπουν να χάνεται το 25% με 30% του ετήσιου τζίρου τους που υπολόγιζαν να γίνει τα Χριστούγεννα».

«Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό καταθέσαμε στα πρακτικά ανακοινώσεις των παραγωγικών φορέων, όπου φαίνεται η απόγνωση του εμπορικού κόσμου… Καταθέσαμε τροπολογία ειδικά για αυτή την περίοδο, με προτάσεις για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος και εισόδημα έκτακτης ανάγκης στα πληττόμενα νοικοκυριά, που κοστολογούνται στα 2,3 δισ. και σε μεγάλο μέρος επιστρέφουν ως έσοδο στα δημόσια ταμεία» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρότι η κυβέρνηση έχει σημαντικές δυνατότητες να στηρίξει την υγεία και την οικονομία, συνεχίζει την ίδια πολιτική που δημιούργησε τρύπα 10 δισ. στα δημόσια έσοδα και οδήγησε το οικονομικό κλίμα και την προοπτική ανάκαμψης στο ναδίρ» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Στον προϋπολογισμό για το ’21 έχουμε μειωμένες κοινωνικές δαπάνες, ειδικά για την υγεία κατά 600 εκατ., αυξημένα φορολογικά έσοδα και στάσιμες δημόσιες επενδύσεις».

«Ενώ σε όλη την Ευρώπη παραδέχονται ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν οδηγούν πουθενά, η κυβέρνηση της ΝΔ μάς γυρνά στο παρελθόν με το σχέδιό της για ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και στην υγεία, και συνολική αλλαγή υποδείγματος σε όφελος των πολύ λίγων» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας: «Αυτή είναι η λογική του προϋπολογισμού, της Έκθεσης Πισσαρίδη, την οποία διακινούν σαν ευαγγέλιο, αλλά και η λογική που μας έβαλε στην κρίση πριν από μερικά χρόνια».

«Η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να στηριχθούν τώρα, και όχι να παραπέμπουμε στο μέλλον» υπογράμμισε ο βουλευτής, υπενθυμίζοντας: «Ζητήσαμε εγκαίρως και επανερχόμαστε διαρκώς με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών». Και κατέληξε: «Πρέπει να ρυθμιστεί και το ιδιωτικό χρέος που συσσωρεύεται μέσα στην κρίση, για να μην πέσουν οι μικρομεσαίοι στη μέγγενη του νέου πτωχευτικού».