Αιτωλοακαρνανία: Καταστροφές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι από τις έντονες βροχοπτώσεις

Καταστροφές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα την νύχτα που μας πέρασε και στην πόλη του Μεσολογγίου.

Το ρέμα που διέρχεται κοντά από το πρώην Lidl έσπασε και προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Με την επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου απεγκλωβίστηκε και ένα ατόμο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Επιπλέον μεγάλη καταστροφή υπέστησαν τα θερμοκήπια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και πολλά σπίτια και άλλες επιχειρήσεις.

Πολύ δύσκολη νύχτα πέρασε η κοινότητα Καινούργιου, καθότι από την υπερχείλιση των ρεμάτων, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης υπήρξαν μεγάλα προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν σπίτια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αποθήκες και υπόγεια.

Από τις βραδινές ώρες στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, με την αρωγή Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Παρών και ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο agrinionews.gr τόνισε ότι “σε όλο το εύρος του Δήμου έχουν αναφερθεί μικροπροβλήματα και καταπτώσεις. Είμαστε επί ποδός από τη νύχτα, ωστόσο η περιοχή του Καινουρίου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ζήτημα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια από την υπερχείλιση των ρεμάτων. Δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού η περιοχή. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στο Κάτω Κεράσοβο και την Νερομάνα”.

Πηγή: aixmi-news.gr, agrinionews.gr