Αίγυπτος: Τραγικό δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα -στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο- με τουλάχιστον δέκα νεκρούς σημειώθηκε σήμερα στο Ασουάν της νότιας Αίγυπτου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, ο οποίος επιβεβαίωσε πως νεκροί είναι τέσσερις Γάλλοι, ένας Βέλγος και πέντε Αιγύπτιοι.

Ακόμη 14 άτομα τραυματίστηκαν -οκτώ Γάλλοι και έξι Βέλγοι- και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση με κατάγματα, εκχυμώσεις και επιφανειακά τραύματα, όπως διευκρινιζόταν σε σχετική ανακοίνωση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, όταν το λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες συγκρούστηκε με αυτοκίνητο σε δρόμο μήκους σχεδόν 300 χιλιομέτρων που διασχίζει την έρημο και οδηγεί στον ναό Αμπού Σιμπέλ.

Τα τροχαία είναι συχνά στην Αίγυπτο, όπου οι δρόμοι δεν συντηρούνται και οι οδηγοί δεν υπακούν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Επισήμως, 7.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο το 2020.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών μετά το σημερινό δυστύχημα εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών, μεταφέροντας ειλικρινή συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τους αγαπημένους τους και αμέριστη συμπαράσταση στους λαούς και τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου, του Βελγίου και της Γαλλίας, που θρηνούν τους συμπολίτες τους.