Αιχμάλωτο κρατούν οι Ρώσοι έναν Βρετανό που είχε ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό

Έναν Βρετανό, μέλος του ουκρανικού στρατού, έπιασαν αιχμάλωτο οι Ρώσοι και, σύμφωνα με την «The Daily Telegraph», η μητέρα του ζητεί να τον αντιμετωπίσουν «με ανθρωπιά» και να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε χθες το βράδυ εικόνες από έναν νεαρό άνδρα με χειροπέδες και μια πληγή στο μέτωπο, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον Έιντεν Άσλιν. Η μητέρα του Αντζ Γουντ επιβεβαίωσε στην «Telegraph», η οποία έχει αφιερώσει πολλά άρθρα σε αυτόν τον 28χρονο άνδρα ακόμη και πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ότι πρόκειται για τον γιο της, ο οποίος έχει και ένα χαρακτηριστικό τατουάζ. «Ο Έιντεν είναι ενεργό μέλος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατά συνέπεια αιχμάλωτος πολέμου… Πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρωπιά» δήλωσε η Γουντ στην εφημερίδα, προσθέτοντας: «Φαίνεται ήδη ότι έχει χτυπηθεί. Έχει έρθει η ώρα η βρετανική κυβέρνηση να ενεργήσει για να διασφαλίσει την απελευθέρωση του Έιντεν».

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε σε συνεννόηση με την οικογένειά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζονται συγγενείς του, οι οποίοι ελπίζουν σε ανταλλαγή κρατουμένων, ο νεαρός άνδρας είπε: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να υπερασπιστούμε τη Μαριούπολη, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να παραδοθούμε στις ρωσικές δυνάμεις… Δεν είχαμε τρόφιμα και πυρομαχικά… Ελπίζω αυτός ο πόλεμος να τελειώσει γρήγορα».

Σύμφωνα με την «Telegraph», ο Έιντεν Άσλιν εντάχθηκε το 2018 στους Ουκρανούς πεζοναύτες και είχε αγοράσει σπίτι στην Ουκρανία, επιθυμώντας να ξεκινήσει οικογένεια με την αρραβωνιαστικά του.

Προτού πολεμήσει στην Ουκρανία, όταν ήταν 21 ετών, ο Άσλιν εντάχθηκε στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που μαχόταν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.