Αγωγές κατά του κράτους στην Αυστρία για μόλυνση από κορονοϊό σε τουριστικό θέρετρο

Οι πρώτες τέσσερις αγωγές κατά του κράτους και του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης για αστικές υποθέσεις από την Αυστριακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (VSV), αναφορικά με τις μολύνσεις τουριστών από κορονοϊό στο χειμερινό θέρετρο Ισγκλ.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο πρόεδρος της Ένωσης Πέτερ Κόλμπα, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών θα εκπροσωπήσει αρχικά 1.000 θύματα σε νομικές διαδικασίες. Συνολικά 6.000 άνθρωποι από 45 χώρες ανέφεραν ότι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Ίσγκλ.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο δικηγόρος της Ένωσης Αλεξάντερ Κλάουζερ ανέφερε πως, προκειμένου να επιτευχθούν γρήγορα αποτελέσματα στο δικαστήριο, περιορίστηκε σε τέσσερις ο αριθμός των περιπτώσεων για τις οποίες κατατέθηκαν αγωγές.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένας άνθρωπος που είχε προσβληθεί από κορονοϊό στο Ισγκλ έχει καταλήξει, σε δύο περιπτώσεις Γερμανών η ασθένεια ήταν τόσο σοβαρή που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σήμερα και πιθανόν να έχουν μόνιμες συνέπειες, ενώ ένας τέταρτος από τους προσβληθέντες είναι υγιής, αλλά πρέπει να αναμένει μακροπρόθεσμες συνέπειες.