Η Aegean Air «αντιγράφει» τις εταιρίες lowcost !

Το τρικ του… καπέλου στα αεροπορικά εισιτήρια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ αφού καθιερώθηκε από για όλες τις πτήσεις της πραγματοποιούνται από τις αρχές Φεβρουαρίου, άσχετο αν τα εισιτήρια έχουν κλειστεί και πληρωθεί ακόμα και ένα χρόνο πριν, «ανακάλυψε» η Aegean Airlines.

Έτσι αν ο επιβάτης θελήσει να επιλέξει θέση στις πρώτες σειρές του αεροπλάνου γιατί έχει πτήση ανταπόκρισης και πρέπει να βιαστεί κατά την αποβίβαση ή ακόμα είναι λίγο ψηλός και επιδιώκει μεγαλύτερη άνεση για τα πόδια του επιλέγοντας θέση στο φτερό του αεροσκάφους , καλείται να πληρώσει επιπλέον χαράτσι μέσω του ιστοτόπου της αεροπορικής εταιρίας.

Πρόκειται για τακτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι λεγόμενες εταιρίες lowcost που πωλούν τα εισιτήρια με μεγάλες εκπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι τα εισιτήρια της Aegean Air τουλάχιστον για τους προορισμούς στους οποίους πετούν και οι εταιρίες χαμηλού κόστους που την ανταγωνίζονται πωλούνται 50% ακριβότερα , η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία «φρόντισε» να επιβάλλει την επιπλέον χρέωση και στους πελάτες της.

Ειδικότερα στις πτήσεις εξωτερικού μεσαίων αποστάσεων η επιπλέον χρέωση για θέση στο μπροστινό τμήμα της ατράκτου με το χαρακτηριστικό Standard up front είναι 16 ευρώ ανά θέση. Ακριβότερες είναι οι θέσεις που παρέχουν λίγο μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια με το χαρακτηριστικό Extralegroomπου επιβαρύνονται με επιπλέον με 22 ευρώ. Μάλιστα ενώ στην πρώτη κατηγορία θέσεων υπάρχει έκπτωση 50% για τους τακτικούς επιβάτες της εταιρίας κατόχους της «χρυσής» κάρτας ( πρόκειται για επιβάτες που κατά μέσο όρο κάνουν πάνω από ένα ταξίδι σε προορισμό του εξωτερικού τον μήνα) αν επιλέξουν την extralegroom) δεν δικαιούνται αυτού του «προνομίου».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογη πολιτική χρεώσεων για την επιλογή θέσης ακολουθούν και άλλες εταιρίες της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance στην οποία μετέχει και η Aegean Airlines. Όμως οι πλείστες των εταιριών καθιέρωσαν την επιπλέον χρέωση αφού πραγματοποίησαν αλλαγές στις καμπίνες επιβατών και επομένως οι πρώτες σειρές καθισμάτων παρέχουν όντως μεγαλύτερη άνεση. Πολλές μάλιστα από αυτές επιβάλλουν τις χρεώσεις μόνο σε συγκεκριμένους τύπους αεροπλάνων που διαθέτουν ειδικές προδιαγραφές και παροχές για τους επιβάτες ( ψυχαγωγικό πρόγραμμα, οθόνες μπροστά στο κάθισμα κλπ )..

Όμως η Aegean επέβαλλε την νέα αναδρομική χρέωση χωρίς καμιά αλλαγή στις καμπίνες επιβατών έχοντας μάλιστα ένα από τα χαμηλότερα όρια αποστάσεων μεταξύ των καθισμάτων των αεροσκαφών Airbus 320 από τα οποία κατά πλειοψηφία αποτελείται ο στόλος της !

 

Πηγη : Fm-Voice