Αδιανόητες καταστάσεις από δημάρχους «παλαιών εποχών» – «Ή με μας ή στο ταμείο ανεργίας» από το δήμαρχο Ανατ. Σάμου

Κάποιοι δήμαρχοι θεώρουν το δημαρχείο τσιφλίκι τους και υιοθετούν σαν καθημερινή πρακτική το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, όμως, ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Στάντζος πήγε ένα βήμα παραπέρα. Προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων, γιατί δεν στηρίζουν τον συνδυασμό του.

«Ή με μας ή στο ταμείο ανεργίας» είναι το «μότο» του δημάρχου, όπως γράφει το neasamos.gr.

Σας το μεταφέρουμε αυτούσιο.

H λέξη «ντροπή» είναι πολύ λίγη για την απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου να πετάξει στον δρόμο μια εργαζόμενη γιατί απλώς… δεν τον ψηφίζει.

Είναι ανεπίτρεπτο ένας εργαζόμενος ή μια εργαζόμενη να βιώνει εκφοβισμό… Πόσο μάλλον σε έναν τέτοιο δημόσιο χώρο εργασίας.
Την εν λόγω απόλυση αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης, ο οποίος γράφει στο facebook:
Εσείς που είστε σήμερα στο δήμο έχετε ξεπεράσει πολύ τα όρια… εκφοβίσατε μια υπάλληλο που υπηρετεί στον δήμο πολλά χρόνια επειδή ο άνδρας της βάζει υποψηφιότητα με άλλο συνδυασμο…αυτά είναι ντροπής πράγματα και είστε ξεφτιλες…η εικόνα της υπαλλήλου να κάθεται στα σκαλοπάτια και να κλαίει δεν σας τιμάει καθόλου απίστευτη καφριλα…δεν επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά σε εργαζομενο…μια μικρή διευκρίνιση όπου πήγαινε όπως οι τεχνικές υπηρεσίες δεν έβρισκε ούτε καρέκλα ούτε γραφείο και κατέληξε στα σκαλιά του δημαρχείου
Screen Shot 2023-09-06 at 10.19.22.png

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ξεσηκώσει ήδη θύελλα διαμαρτυριών και καταρρίπτει το ηθικό πλεονέκτημα που θέλει να ευαγγελίζεται ο κ. Στάντζος.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και δεν έχει κανείς δήμαρχος δικαίωμα να παίζει με το ψωμί μιας οικογένεια για ψηφοθηρικους λόγους.

Πηγή: neasamos.gr