«Αδειάζει» Φρουζή η Μαραγγελή για συναντήσεις με Λοβέρδο – Επιβεβαιώνει mail και ημερολόγιο

Ηχηρό «άδειασμα» στις καταθέσεις που είχαν προηγηθεί από τον Κωνσταντίνο Φρουζή επιφύλαξε στην Προανακριτική Επιτροπή την Τρίτη, η πρώην γραμματέας του στη Novartis, Μάρθα Μαραγγελή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs.gr. Η κατάθεσή της σε συνδυασμό με το υλικό της δικογραφίας τον «καίει» σε ότι αφορά στις συναντήσεις του με τον τότε Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

https://tvxs.gr/

Τι έλεγε ο Φρουζής πριν δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στην κατάθεση του ο Φρουζής, πριν από δύο εβδομάδες είχε αναφέρει ότι συνάντησε τον Ανδρέα Λοβέρδο μόλις μια φορά καθώς είχε γίνει Πρόεδρος στο Σύνδεσμο των Φαρμακοβιομηχανιών, το Μάρτιο του 2012 και το Μάιο του ίδιου χρόνου έγιναν εκλογές και αποχώρησε ο Α. Λοβέρδος. «Τον είδα μια φορά στο προαύλιο του Υπουργείου, στην Πλατεία Βάθης που είναι το Υπουργείο Υγείας, αλλά ήμασταν πολλοί. Ήμασταν σε μια αίθουσα  είκοσι, είκοσι πέντε άτομα», φέρεται να είπε.

Λίγο αργότερα φέρεται να ανεβαίνουν οι τόνοι όταν η Δώρα Αυγέρη τον ρωτά αν αναγνωρίζει το ημερολόγιό του και αυτός αρνείται. Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβάζει, μέσα σε όλα όσα αναφέρει εκείνη την ημέρα για ένα σπίτι στα Καλάβρυτα και κάποιες δουλειές, εμφανίζεται ένα ραντεβού με τον Λοβέρδο με την ένδειξη: «Περιμένουμε να μας ειδοποιήσουν». Ο Φρουζής ρώτησε τη βουλευτή, πότε αναφέρεται αυτό και το ημερολόγιο γράφει 6-9-2011, κάτι που αρνείται αυτός, λέγοντας ότι δεν έκανε ποτέ ραντεβού πριν τον Απρίλιο του 2012.

Επίσης στο υλικό της δικογραφίας βρίσκεται και ένα mail που φέρεται να αποστέλλεται από το Φρουζή προς τη Γραμματέα του Μ. Μαραγγελή στις 12-10-2011 και στο οποίο αναφέρει πως όταν κλειστεί το ραντεβού θέλει να παραστεί και ο Arnout (σ.σ. πρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα) από τα κεντρικά της Novartis.

  • Τι είπε σήμερα στην Προανακριτική η Μαραγγελή

Εμφανιζόμενη σήμερα η Μαραγγελή, στην Προανακριτική Επιτροπή, δέχεται την ίδια ερώτηση από τη Δώρα Αυγέρη και αναγνωρίζει το ημερολόγιο και όσα περιγράφει ενώ επιβεβαιώνει ότι το επίμαχο ραντεβού έγινε κανονικά.

Πρόκειται για ευθεία διάψευση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis από την πρώην στενή του συνεργάτη, κάτι που όμως επιβεβαιώνεται από το υλικό της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση στην Προανακριτική δεν γίνεται για την υποτιθέμενη εμπλοκή του Δ. Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση αλλά για την ουσία του σκανδάλου Novartis και τις επαφές Φρουζή με την πολιτική ηγεσία.