Αδ. Γεωργιάδης: «Το κράτος δεν έχει χρήματα να δώσει, απεργία χωρίς λόγο στην εστίαση»

Χωρίς λόγο γίνεται η απεργία στην εστίαση, όπως υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι το κράτος «δεν έχει να δώσει».

Ο υπουργός κάλεσε τους καταστηματάρχες που αντιδρούν στα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού να μην απεργήσουν, αν και παραδέχτηκε: «Έχει πάθει ζημιά η εστίαση. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι της εστίασης έχουν μια ανησυχία για το μέλλον τους, καθώς έπαθαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με τα νέα μέτρα έχουν προφανώς μια αγωνία για το μέλλον. Κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο ότι η απεργία είναι μια καλή λύση. Εγώ τους καλώ να μην απεργήσουν και να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους. Να μας πουν ποιος είναι ο λόγος. Εάν είχαν μια κυβέρνηση απέναντί τους που είχε κλειστές τις πόρτες και δεν τους άκουγε, να πω ότι επιλέγουν αυτό τον ακραίο τρόπο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Εδώ η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς ανάποδο. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουν θέσει μια σειρά από αιτήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη: «Συνολικά δώσαμε 290 εκατ. στην εστίαση. Έχει πάθει ζημιά η εστίαση από τα νέα μέτρα που πήραμε για τους ανεμβολίαστους; Επειδή εγώ είμαι πάντα ειλικρινής, η απάντηση είναι “ναι, έχει πάθει ζημιά η εστίαση”. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι… Το ερώτημα είναι “είναι αυτή η ζημιά για διάστημα ενός, δύο, τριών εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα, τόσο μεγάλη ώστε να τεθεί ζήτημα επιβίωσης σε κάποιες επιχειρήσεις και να πρέπει το κράτος μετά από 42 δισ. να δώσει κι άλλα λεφτά”; Η απάντηση είναι “προς το παρόν όχι”. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων και γιατί το κράτος δεν έχει για να δώσει. Άρα κάνουν απεργία χωρίς κανέναν λόγο, γιατί αυτή τη στιγμή χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν».