Άδ. Γεωργιάδης: «Αύξηση 70% στις άμεσες ξένες επενδύσεις – Στην 23η θέση στην Ευρώπη η Ελλάδα»

«Επιτύχαμε το 2020 τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά +70%, στις άμεσες ξένες επενδύσεις και βρεθήκαμε στην 23η θέση στην Ευρώπη από την 29η το 2019 και 35η το 2018. Αυτό ακούγεται σαν καλή μουσική για τις προοπτικές για το μέλλον όσο και για όσα ήδη έχουν επιτευχθεί» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο Invest.Gr, όπου παρουσιάζεται η φετινή έκθεση της EY για τις Επενδύσεις στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι τα καλά νούμερα αυτής της έκθεσης η κυβέρνηση θέλει να τα βελτιώσει περαιτέρω και στόχος είναι να βρεθεί η χώρα στην πρώτη δεκάδα αυτής της λίστας.

Η συνεκτική και συγκροτημένη πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί τις συνθήκες προκειμένου να αυξηθούν οι άμεσες ξένες επενδύσεις, πρόσθεσε ο υπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος διαμορφώνει νέο πεδίο ενδιαφέροντος και επενδύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η κυβερνηση στον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη σημασία που δίνεται στη μεγέθυνσή τους με συνέργειες, συνενώσεις και συνεργασίες. Γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως είπε, έχουν δρομολογηθεί χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα που θα παρουσιαστούν το προσεχές διάστημα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το μέγεθος που θα βοηθήσει στον παραγωγικό μετασχηματισμό.

Σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ελκυστικότητας επενδύσεων, ο υπουργός σημείωσε ότι για να υλοποιηθούν οι θετικές προσδοκίες, υπάρχει συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση συγκεκριμένοι μεταρρυθμιστικοί στόχοι. Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι θα υπάρξει μεγάλη άνοδος την επόμενη διετία, καθώς ωριμάζουν αρκετές μεταρρυθμίσεις, όπως το Κτηματολόγιο κ.ά.

«Εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς και για το οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί στην υλοποίηση ενός επενδυτικού εγχειρήματος και υπάρχει καλή διάθεση να λυθούν τα προβλήματα και όχι με γκρίνια» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν μας φτάνει η θέση 23, θέλουμε η Ελλάδα να είναι στην πρώτη δεκάδα».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου η νέα ψηφιακή εφαρμογή, με την οποία θα μπορεί ο επενδυτής να παρακολουθεί διεξοδικά κάθε βήμα και πού βρίσκεται ο φάκελος της επένδυσής του.