ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά από σήμερα η χορήγηση κλειδαρίθμου για πρώτη φορά

Ηλεκτρονικα θα χορηγεί από σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον κλειδάριθμο που είναι απαραίτητος για την πρόσβαση στις ψηφιακές της υπηρεσίες αλλά και σε πλήθος υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης.

Η χορήγηση θα γίνεται μέσω της πλατφορμας kleidarithmos.gov.gr κατόπιν πιστοποίησης ότι είναι κάτοχοι αριθμού κινητού τηλεφώνου που θα δηλώνουν από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους.

Η υπηρεσία αυτή αφορά την αρχική εγγραφή των πολιτών στο Taxisnet, δηλαδή τη λήψη κλειδάριθμου για πρώτη φορά ενώ σε επόμενο χρόνο, πολύ σύντομα, θα περιλαμβάνει και την επανεγγραφή, τους πολίτες, δηλαδή, που έχουν ξεχάσει τόσο τους κωδικούς Taxisnet όσο και τον κλειδάριθμο που έλαβαν.

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες για την αίτηση ψηφιακής χορήγησης κλειδαρίθμου

«Η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι κεντρικός στόχος μας, πολύ περισσότερο τώρα που είναι αναγκαίο να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας. Επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις και επενδύουμε διαρκώς στη συνεργασια με τους φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για να προσφέρουμε εύχρηστες, εξ αποστάσεως λύσεις, συμπληρώνοντας καθημερινά το ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχουμε. Θα συνεχίσουμε εντατικά σε αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.