Α. Λύτρας: «Δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες συλλήψεις» – Οι αιχμές για τον Δασκαλάκη – Τι θα περιπλέξει την ανάκριση

«Θα προκύψουν δυσκολίες στην ανάκριση αν υπάρξει διαφορετικό πόρισμα από τους ιατροδικαστές», υποστηρίζει ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στη διερεύνηση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας, καθώς έχει ήδη ανατεθεί στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κορίτσια.

Ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέρθηκε στις αρχικές επαφές που είχε τόσο με το ζεύγος Δασκαλάκη, όσο και με πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός τους. «Απέκλειαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να έχει πράξει (σ.σ. η Πισπιρίγκου) το παραμικρό στα παιδιά της. Το έλεγαν και οι γονείς του συζύγου και όλοι οι συγγενείς τους», σημείωσε.

Παράλληλα, «φωτογράφισε» τον Μάνο Δασκαλάκη ως αναξιόπιστο μάρτυρα, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του σε ΜΜΕ είναι διαφορετικές από την επίσημη κατάθεση που έχει δώσει στις Αρχές. «Στην κατάθεσή του φαίνεται να υποστηρίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου», είπε χαρακτηριστικά.

Mάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις συγγενικών προσώπων της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της Ίριδας. «Για να φτάσουμε σε συλλήψεις θα πρέπει πρώτα να ασκηθούν διώξεις. Ενδεχομένως στη μία περίπτωση να έχουμε και άλλες συλλήψεις. Ήταν δύο άτομα που βρίσκονταν με το παιδί», τόνισε ο κ. Λύτρας εκτιμώντας ότι η τωρινή μορφή της υπόθεσης «όπως είναι τώρα, δεν πατάει γερά».


Γιατί ένα διαφορετικό πόρισμα από τους ιατροδικαστές θα περιπλέξει την ανάκριση


Παράλληλα σχετικά τη διερεύνηση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο Mega, είπε πως οι παρελθούσες ιατροδικαστικές εκθέσεις θα αποτελέσουν πρόβλημα στη διαδικασία εφόσον δεν ακυρωθούν.

«Ο λόγος που δεν ανέλαβα ήταν γιατί εκπροσωπούσα και τους δύο γονείς. Δε θα μπορούσα σε δύο αντικρουόμενες πλευρές να συμμετέχω. Έχουμε δύο ιατροδικαστικές. Θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτές οι ιατροδικαστικές είναι λάθος. Σε διαφορετική περίπτωση πιο από τα δύο πορίσματα θα λάβει υπόψιν το δικαστήριο ή η ανάκριση;», τόνισε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι σε περίπτωση που δεν ακυρωθούν οι πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις και οι καινούργιες δείξουν διαφορετικές αιτίες θανάτου, θα προκύψει πρόβλημα στην ανακριτική διαδικασία.

«Θα έχει στα χέρια του το δικαστήριο δύο διαφορετικά πορίσματα. Γιατί να έχει κάνει λάθος η κ. Τσιόλα και όχι ο κ. Καλόγριας; Δεν είναι απλό το θέμα. Οι ιατροδικαστικές είναι δημόσια έγγραφα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ακυρωθούν οι πρώτες. Όσο υπάρχουν, στο συγκεκριμένο θέμα μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουν», κατέληξε.