Αλλάζει στάση για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan – Ουδέτερη η σύσταση

Ουδέτερη σύσταση από θετική προγενέστερα προτείνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan για τα ελληνικά αλλά και κυπριακά κρατικά ομόλογα, έπειτα από τις ισχυρές τους επιδόσεις το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Η JP Morgan εκτιμά ότι τα spreads των ελληνικών δεκαετών ομολόγων θα παραμείνουν σταθερά σε χαμηλά επίπεδα έναντι των γερμανικών τους επόμενους μήνες, καθώς κινούνται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2011, επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου.

Για τους επενδυτές που αναζητούν να αποκτήσουν θέσεις στην Ελλάδα, η JP Morgan θεωρεί ότι τα ομόλογα διάρκειας 7-9 ετών είναι ελκυστικά, καθώς προσφέρουν τις καλύτερες διαφορές στις αποδόσεις σε σχέση με την υπόλοιπη περιφέρεια.

jp-morgan-giati-dilonei-oydeteri-apenanti-sta-ellinika-omologa0

Οι προβλέψεις του αμερικανικού επενδυτικού οίκου τοποθετούν το spread του ελληνικού 10ετούς στις 95 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο του 2021 (από τις 98 μονάδες βάσης στις 18/6) και ελαφρώς υψηλότερα, στις 105 μονάδες βάσης, τον Δεκέμβριο. Στα επίπεδα των 105 μονάδων βάσης εκτιμάται ότι θα παραμείνει το spread έως και τον Ιούνιο του 2022.

H JP Morgan εκτιμά ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα εκδώσει ομόλογα συνολικής αξίας 15 δισ. ευρώ φέτος και έχει ήδη προχωρήσει σε έκδοση 12 δισ. δολαρίων, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών που παρακολουθεί η αμερικανική τράπεζα.