Επικράτησε η Reggeborgh με 61,14% – Αλλάζει η διοίκηση της Ελλάκτωρ

Με 61,14% αλλάζει η διοίκηση της Ελλάκτωρ και απορρίπτεται με 89,55% η ΑΜΚ 50 εκατ. επί των παρόντων μετόχων.

Καταψηφίστηκαν και από την Invesco οι προτάσεις της Γ.Σ – Η συνέλευση έκανε δεκτό το τρίτο θέμα για ανάκληση ΔΣ, υπέρ του οποίου ψήφισε το 61,14% και κατά το 38,77% – Καταψηφίστηκε από το 89,6% η πρόταση Καλλιτσάντση για αύξηση κεφαλαίου

Για καθολική συντριβή του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Ολλανδικού επενδυτικού ομίλου Reggeborgh, αναφερόμενος στην καταψήφιση των δύο πρώτων θεμάτων της Γ.Σ από το 89% των μετόχων και απαντώντας στα όσα ανέφερε για σύγκρουση συμφερόντων και ζητήματα ανταγωνισμού στη δευτερολογία του ο κ. Καλλιτσάντσης. Η συνέλευση υπερψήφισε και το τρίτο θέμα για ανάκληση ΔΣ, υπέρ του οποίου ψήφισε το 61,14% και κατά 38,77%.

«Περίμενα γενναιότητα για την συντριβή της απερχόμενης διοίκησης στα δύο πρώτα θέματα της συνέλευσης (δεν είχε τεθεί σε ψηφοφορία το τρίτο για την ανάκληση του ΔΣ). Αντί αυτού σημείωσε ο κ. Σωτηρόπουλος, άκουσα να εκτοξεύονται αβάσιμοι ισχυρισμοί σχετικά με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ». Ο εκπρόσωπος της Reggeborgh αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα μιλάει ο κ. Καλλιτσάντσης, από την στιγμή που οι προτάσεις της διοίκησης έχουν καταψηφιστεί από την πλειοψηφία των μετόχων και ο ίδιος, φέρεται να έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του. «Αυτό δείχνει τι πίστη έχει στο δικό του δημιούργημα» είπε και χαρακτήρισε θέατρο του παρολόγου ότι οι προτάσεις αυτές καταψηφίστηκαν και από την Invesco που ελέγχεται από τους δύο εφοπλιστές.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας για την οποία ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος μίλησε για υψηλό ανεκτέλεστο 1,8 δισ. και για ταμειακά διαθέσιμα συνολικού ύψους 500 εκ ευρώ, υπενθύμισε την πρόσφατη δέσμευση των λογαριασμών του Άκτωρα από Ιταλική εταιρεία για χρέος 2,1 εκ. ευρώ! Απαντώντας μάλιστα στα επιχειρήματα περί εταιρικής διακυβέρνησης, υποστήριξε ότι οι μέτοχοι δεν αγοράζουν μετοχές για την διοίκηση αλλά για να έχουν κέρδος και με την παρούσα διοίκηση ούτε είχαν ούτε θα αποκτούσαν ποτέ.

Στην ομιλία του ο Σωτηρόπουλος επικαλέστηκε και τις καταγγελίες του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, ο οποίος όπως τόνισε κατακεραύνωσε την διοίκηση πριν λίγες μέρες, εξαπολύοντας βαρύτατες κατηγορίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας και αποτυχία των στόχων της πρωτοβουλίας Change4ellaktor.

Η διαδικασία τώρα έχει εισέλθει στη συζήτηση του τέταρτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, αυτό της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου. Σημειώνεται ότι η πλευρά της Reggebrogh και άλλοι μέτοχοι έχουν προτείνει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου προτείνεται ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης και ως διευθύνων σύμβουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος.

 

Νωρίτερα κατά την διάρκεια της Έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Τον προβληματισμό του για την τακτική που ακολουθεί η Reggeborgh στην προσπάθειά της να ελέγξει την Ελλάκτωρ, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, κατά την τοποθέτησή του στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

Όπως τόνισε, η Reggeborgh προσπαθεί να ελέγξει την Ελλάκτωρ με το μικρότερο δυνατό κόστος.

«Η Reggeborgh θέλει να ελέγξει την Ελλάκτωρ γιατί η αξία του ομίλου δεν αντικατοπτρίζεται στην τιμή της μετοχής. Για αυτό και εμφανίστηκαν και οι Μπάκος – Καϋμενάκης», τόνισε.

Ο CEO της Ελλάκτωρ διερωτήθηκε τι περιμένει η Reggeborg για να παρουσιάσει το Business Plan.

«Η Reggeborgh τοποθετήθηκε στην Ελλάκτωρ πριν από 4 μήνες… σήμερα ζητά να ορίσει δικιά της διοίκηση. Οι διακρίσεις της Ελλάκτωρ καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς Reggeborgh που παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2020», σημείωσε ο κ. Καλλιτσάντσης.

Γιατί δεν ανακοινώνει η Reggeborgh το business plan;

Τι περιμένει η Reggeborg για να παρουσιάσει το Business Plan; Θέλει να το αποφύγει;
Ελπίζω… να μην υπάρξουν θέματα ανταγωνισμού της Reggeborgh… αν υπάρξουν η πολιτική διοίκηση της χώρας θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

«Ποιο είναι το σχέδιο της Reggeborgh που θα εμπνεύσει τους επενδυτές; Διακρίνουμε προχειρότητα και απουσία θεσμικής προσέγγισης που δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μεγάλων επενδυτών», τόνισε.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί η Reggeborgh δεν ανακοινώνει την τιμή του call option.

«Μήπως είναι πάνω από 2 ευρώ και θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο με μικρότερο κόστος;
Θέλει με το 14,5% να σώσει τους μετόχους της Ελλάκτωρ;».

Σωτηρόπουλος: Να παυθεί η διοίκηση Καλλιτσάντση πριν να είναι αργά

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Reggeborgh, Γ. Σωτηρόπουλος ζήτησε να παφθεί άμεσα η διοίκηση Καλλιτσάντση πριν να είναι αργά.

«Η διοίκηση Καλλιτσάντση κατάφερε να απομακρύνει τους πιο άξιους επαγγελματίες.
Ακρωτηρίασε το σώμα του Ελλάκτωρα από τα ικανά στελέχη.
Η διοίκηση να παφθεί άμεσα… πριν να είναι αργά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, «ήμουν στενός συνεργάτης του ομίλου για 10 χρόνια . Οι ενέργειες της διοίκησης Καλλιτσάντση πρέπει να διερευνηθούν. Η διοίκηση Καλλιτσάντση ένα χρόνο πριν διέκοψε τη συνεργασία μας. Η εν λόγω διοίκηση υπέβαλε τον όμιλο σε περιττές δαπάνες».

Ο κ. Σωτηρόπουλος ζήτησε από τους μετόχους να υπερψηφίσουν το θέμα 3 περί ανάκλησης της διοίκησης Καλλιτσάντση, ώστε να οριστεί ένα νέο διοικητικό συμβούλιο.