9 Αυγούστου 2021- Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα… (Μέρος 5 και τελευταίον)

MEΡΟΣ 5

ΑΦΗΣΤΕ τους να χτυπιούνται με τον ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ, τις αντιστάσεις του κλπ. Αφήστε τους να κλαίγονται για τον χαμηλό τζίρο. Καρφάκι να μην σας καίγεται… Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Αγορά φροντίζει τους ταπεινούς, τους  μικρούς.

 • SPACE: Αν δεν πάρει τις ταυτότητες φυσικά και θα πιεστεί – πρόσκαιρα – η μετοχή. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει. Και όποιος φοβάται, ρευστοποιεί και μάλιστα κερδισμένος ή και καρακερδισμένος. Σε αυτές τις περιπτώσεις λίγα βάζεις, λίγα χάνεις, αλλά μπορείς και να κερδίσεις αρκετά.

Την μτχ την έχουμε επισημάνει από τα 5,5000 ευρώ στους αναγνώστες μας και τα τελευταία σχόλια αφορούν αποκλειστικά και μόνον αυτούς… Για τους λοιπούς ισχύει, ό,τι και ανωτέρω.

 • ΒΥΤΕ: Το απόλυτο χαρτί… Το γιατί το… βραδάκι… Μαζί της από τα 0,7000 με 0,7500 ευρώ αλλά με αυτά που θα διαβάσετε θα το αντιληφθείτε όσοι δεν το έχετε… Τα πάντα ρει… Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, εκτός κι αν μας τύχει τώρα καμμιά αλλά συμφορά.

ΑΛΜΥ: Η μτχ δείχνει έτοιμη για την αντεπίθεση που είχαμε αναφερθεί πριν λίγες ημέρες. Θα στοχεύσει τα προηγούμενα υψηλά της στα 2,1500. Μετά βλέποντας και κάνοντας. Σ’ημερα ανέβασε όγκους και κινείται επιθετικά. Θα εχουμε νέα αναφορά το βραδάκι…

 • ΤΖΚΑ: Το πρωί την ανεβάζουν και μοιράζουν χαρτί στα υψηλά της ημέρας, το οποίο ξαναμαζεύουν προς το κλείσιμο και στα χαμηλά της ημέρας. Αλλα κόλπα!

MEΡΟΣ 4ΤΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ για τα φιλαράκια μου…

 • KATI ΠΟΥ ΕΛΛΕΙΠΕ

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις των τελευταίων ετών στα ελληνικά χρηματιστηριακά δρώμενα είναι η -επιτέλους- σύσταση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (Α/Κ) της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

 • Το ομώνυμο Α/Κ που πήρε πρόσφατα άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η λύση για τον μέσο επενδυτή που αναζητά τη βέλτιστη διαχείριση των κεφαλαίων του σε ένα μίγμα μετοχών και ομολόγων εσωτερικού.

Σε μια οικονομία που όπως όλα δείχνουν εχει ήδη απογειωθεί, το νεοσυσταθέν Α/Κ έρχεται στην κατάλληλη στιγμή, προσφέροντας την απαιτούμενη διασπορά στα στοιχεία ενεργητικού, η ενσωμάτωση των οποίων γίνεται με γνώμονα την πολυετή πείρα και τις δοκιμασμένες μεθόδους διαχείρισης χαρτοφυλακίων.

 • Κι αν από μόνο του το παραπάνω είναι αρκετό για να πεισει τους επενδυτές, υπάρχουν δύο ακόμα εξαιρετικά σημεία: το πρώτο έχει να κάνει με τα χαμηλότατα κόστη απόκτησης μεριδίου και διαχείρισης του χαρτοφυλακίου, καθώς ούτε προμήθεια εξόδου υπάρχει, ούτε προμήθεια στις αγοραπωλησίες τίτλων επιβαρύνεται ο επενδυτής (τις επιβαρύνεται το Α/Κ).

Το δεύτερο είναι η δυνατότητα που παρέχεται στον επενδυτή να μετατρέψει τις παλαιές μετοχές του σε μερίδια του Α/Κ, στην τρέχουσα τιμή στο ταμπλό, χωρίς να χρειάζεται εκείνος να ρευστοποιήσει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο, αποφεύγοντας έτσι και επιπλέον χρηματικές επιβαρύνσεις από την πώληση.

 • Όλα τα παραπάνω απολαμβάνουν βεβαίως το προστατευτικό πλέγμα του δικαίου της κεφαλαιαγοράς (αδειοδοτημένο Α/Κ γαρ), με την ασφάλεια της Πειραιώς (ο Θεματοφύλακας), της Optima (η ΑΕΔΑΚ) και της Fast Finance ΑΕΠΕΥ (η Διαχειρίστρια).

Επομένως, εάν κάποιος θέλει να ακολουθήσει την πορεία της οικονομίας όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα, το εν λόγω Α/Κ υπό τον διακριτικό τίτλο “growth and income strategy” είναι η κατάλληλη επιλογή.

 • Οι λεπτομέρειες και τα κατά νόμω έγγραφα (Άδεια της ΕΚ, Fact Sheet, KIID, Κανονισμός και Ενημερωτικό Δελτίο) υπάρχουν στις ιστοσελίδες της Fast Finance ΑΕΠΕΥ (2109318901) και της Optima ΑΕΔΑΚ.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ


Σ/Σ μ/μ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ της αγοράς, άνθρωποι δικοί μας που πονάνε τα κεφάλαια των ιδιωτών επενδυτών. Που εγγυώνται τίμια διαχείριση και μία καλή, αν μη τι άλλο, απόδοση αφού ζουν από και για το Αντικείμενο, το οποίον συν τοις άλλοις γνωρίζουν πολύ καλά.


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ:  Στο δικό του μετερίζι…

 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ 

https://chartswar.com/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%cf%81%ce%ac%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b1-2/

 • ΞΕΝΟ 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ@ΕΚΗΒΟΛΟΣ

– ΕΛΧΑ: Στα 1,882 ευρώ, με νέες απώλειες 1,98% την Παρασκευή, η μετοχή. Φτάνοντας σωρευτικά το -5,52% σε διάστημα μηνός (έναντι ανόδου 1,65% του FTSE25).

 • Εικόνα εγκατάλειψης, λες και το μέλημα της διοίκησης ήταν η διάθεση του καίριου μειοψηφικού ποσοστού στους θεσμικούς (;) στην τιμή των 2 ευρώ. Εκτοτε ουδέν, απογοητευτική εικόνα, παρά τα ισχυρά μεγέθη του ομίλου.

 • Θα πει κάποιος παλαιός, έτσι είναι ο όμιλος, έτσι παίζει. Κάποιος νεότερος θα αντιτείνει, πως η νέα γενιά (Γιάννης και Μιχάλης Στασινόπουλος) τα βλέπει διαφορετικά. Προς ώρας, δεν το δείχνει. Στα 1,81 η κύρια στήριξη, στα 1,95 η κοντινή αντίσταση με stop για short θέσεις στα 2,01 ευρώ.

Εμφανές το discount όχι μόνο έναντι του δείκτη- στον οποίο εντάχθηκε- όσο (κυρίως) της πραγματικής καθαρής θέσης της εισηγμένης. Μάλιστα, με αφορμή την διάθεση του πακέτου (25.000.000 στα 2 ευρώ ήτοι το 6,66% του μ.κ) που είχε ειπωθεί πως γίνεται με discount η Viohalco είχε εισπράξει διπλά, και τα 50 εκατ. του placement και γύρω στα 82,5 εκατ. (μέσω μερίσματος και μετοχών της Cenergy).

 • Δεδομένης της καταλυτικής (πολύ μεγάλης μετοχικής θέσης) οι συναλλαγές αφορούσαν -επ’ ωφελεία- (κυρίως) τον βασικό μέτοχο.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ – ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ…

******

Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα… (Μέρος 3)

ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ τον δείκτη στο μείον με την ΕΕΕ!! Καμαρώστε μυαλά… Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω. ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ να αξίζουν.

@12:53: Στα ίσα του ο ΓΔ και -2,4% η ΕΕΕ… Στα 7,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος μετά από 2,5 ώρες συνεδρίασης.

 • Δείτε τι γίνεται σε ΣΠΕΙΣ, ΑΣΤΑΚ, ΠΕΤΡΟ, ΙΛΥΔΑ, UNIBIOS, TZIRAKIAN, INLOT, ξύπνησε ξανά και το ΘΗΡΙΟ της ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ που ακούει στο όνομα ΦΡΙΓΟ (κάποια στιγμή θα πρέπει να βλέπουμε την γενική εικόνα ενός ομίλου, τις προοπτικές του, την δυναμική του, το όνομα του στην επιχειρηματική πιάτσα. Οι βλακείες, οι άτυχες, αποτυχημένες κινήσεις στο επιχειρείν κάποια στιγμή διορθώνονται. Μην ξεχνάτε ότι η τιμή της μετοχής της έρχεται από τα προ εξαετίας επίπεδα των 6,0000 ευρώ!, ενώ προηγουμένως βρισκόταν σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα.
 • Σε Discount παραμένει η ΑΣΤΑΚ συγκριτικά με τις υπόλοιπες του κλάδου, τουλάχιστον κατά 25%.
 • ΑΣΟΒΑΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ στην ΕΣΥΜΒ, βάζουν κομμάτια στα υψηλά, αλλά λίγο πριν την ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ τις αποσύρουν. Περίεργη όντως ιστορία. Για να δούμε, τι θα δούμε εδώ τελικά.
 • ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ αυτή την φορά η UNIBIOS, με το αντικείμενο της να γίνεται ολοένα και πιο HOT! Προορίζετει – εννοείται – για υψηλότερα. Πόσο; Η κλασική ερώτηση… Και η κλασική απάντηση… Να ήμουν μάγος…
 • REALCONS: Δεν είναι να παίζει κανείς με την Οικογένεια, όπου θέλουν την πάνε. Το χαρτί άλλωστε είναι συγκεντρωμένο σε χέρια ολίγων. Βέβαια, με την κ/φση να υπερβαίνει πλέον τα 45 εκατ. ευρώ τραβάει προς τα πάνω και όσες του κλάδου έχουν διορθώσει και οι οποίες ξαναγίνονται ελκυστικές. Π.χ ΙΛΥΔΑ, ενώ η ΒΥΤΕ απαιτεί ξεχωριστή – ξανά – προσοχή.
 • ΤΑΚΤΙΚΗ: Πάντα διατηρούμε ρευστότητα, την οποία αυξομειώνουμε ανάλογα με την  γνώση που έχεις ο καθένας για το αντικείμενον ΑΓΟΡΑ Χ.Α. Είναι τόσο ευμετάβλητη και απρόβλεπτη η αγορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, που απαιτεί και ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ.

****

BETA SEC

Calendar of Events by OPTIMA

Macros

09/08/21 | CPI JUL & Industrial Production Index JUN

12/08/21 | Building Activity MAY

Ex-Dividend

06/09/21 | ADMIE Holding (EUR 0.103)

Results (2Q21/1H21)

12/08/21 | Coca-Cola HBC AG

26/08/21 | Alpha Services and Holdings, Hellenic Petroleum

31/08/21 | Eurobank Holdings, MOH, Fourlis

08/09/21 | OPAP

09/09/21 | Sarantis

29/09/21 | LAMDA Development

30/09/21 | EYDAP

Share Capital Increase

13/08/21 | Ellaktor – Commencement of trading of new shares

Ex-rights

09/08/21 | Piraeus Financial Holdings ex-rights to the distribution of the Phoenix Vega Mezz shares (share capital decrease in kind)

Commencement of trading on ΕΝ.Α. PLUS of the Alternative Market

12/08/21 | Phoenix Vega Mezz


(Μέρος2)

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ μέσω αυτής της στήλης σήμερα…

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ την συνεδρίαση με την μετοχή της ΕΕΕ στο μείον 3,5%!! Χωρίς σχόλια.  Υποτυπώδης ο τζίρος στα πρώτα 45 λεπτά, δεν υπερβαίνει τα 2,8 εκατ. ευρώ, με τις ΤΖΚΑ, ΠΕΤΡΟ, SPACE, ΑΣΤΑΚ να ανεβάζουν εκ νέου στροφές…

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ ΑΧΕΠΕΥ: Απώλειες καταγράφηκαν την Παρασκευή για τον ΓΔΧΑ σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υποχώρησαν οι τίτλοι των τραπεζών. Συνεχίζουμε να κινούμαστε εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα είναι δεδομένη λόγω εποχής, ενώ από πλευράς αποτελεσμάτων αναμένουμε το β΄ τρίμηνο της ΕΕΕ πριν την συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιθανό εβδομαδιαίο εύρος διακύμανσης για τον ΓΔΧΑ αποτελεί η περιοχή των 870-920 μονάδων. Η  σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τα ετήσια στοιχεία του ΔΤΚ (Ιούλιο) και την βιομηχανική παραγωγή (Ιούνιος) της χώρας μας, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ την Τετάρτη.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.