9.9.2020- Το οπωροπωλείο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ՋǭӕͅđɁӇ ԏՠБυđʼnϕ ԇӠʮϮ ԏՠӕщƁ (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Το οπωροπωλείο και ο Ευκλείδης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ξεκάθαρος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Απευθυνόμενος στους «συντρόφους» του τους προέτρεψε να ξεκουνήσουν και να παράξουν ενεργητική αντιπολίτευση. Άφησε δε να εννοηθεί ότι αν δεν το κάνουν τότε ως κόμμα θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα.

  • «Η μόνη πολιτική που είναι καταστροφική είναι αυτή του ώριμου φρούτου», ανέφερε σε δραματικούς τόνους. Ωστόσο, ο Ευκλείδης θα έπρεπε να ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 2020 δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014.

Τι εννοώ;

Ότι στη Βουλή υπάρχουν αρκετές δικογραφίες που αφορούν πρώην υπουργούς του κόμματος της Αριστεράς και στενούς τους συνεργάτες, όπως ο διαβόητος Μανώλης Πετσίτης. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επαναστατική αντιπολίτευση που ζητά ο Ευκλείδης αυτές οι υποθέσεις θα έβγαιναν σχεδόν αυτόματα από τα συρτάρια του προέδρου της Βουλής.

  • Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στρατηγική του ώριμου φρούτου και γενικά κρατάει χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεν ασχολείται μαζί του. Και μπορεί ενδεχομένως ο ίδιος ο κύριος Τσακαλώτος να μην έχει εξαρτήσεις και να μη φοβάται τη διερεύνηση των πεπραγμένων του ως υπουργός, αλλά αυτό δεν ισχύει για πολλά εκ των ανωτάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά επιδιώκουν την στρατηγική του ώριμου φρούτου προκειμένου να ξεχαστούν οι δικές του αμαρτίες, έως ότου αποκαλυφθούν οι όποιες αμαρτίες της τρέχουσας κυβέρνησης και επέλθει η γνωστή φθορά.

  • Υπό αυτή την κυνική ερμηνεία και παραδοχή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα μπορούσε να τρέξει το πολιτικό οπωροπωλείο του ΣΥΡΙΖΑ.

***

BHMAτοδοτης