9.9.2020- Ποιον προτείνουν οι Λοιμωξιολόγοι για βραβείο της Ακαδημίας

***

Ποιον προτείνουν οι Λοιμωξιολόγοι για βραβείο

Τον Κίμωνα Δρακόπουλο προτείνει για το βραβείο της Ακαδημίας η καθηγήτρια Εντατικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστασία Κοτανίδου.

Με επιστολή της προς τους ακαδημαϊκούς Χάρη Ρούσο και Ακη Μουτσόπουλο η κυρία Κοτανίδου, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, προτείνει τον επίκουρο καθηγητή στην Επιστήμη των Δεδομένων στη Σχολή Marshal του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας για το βραβείο της Ακαδημίας.

Στην πρότασή της αναφέρει ότι ο Κίμων Δρακόπουλος «με τον αλγόριθμό του για τον έλεγχο στις πύλες εισόδου έσωσε πρακτικά τη χώρα το καλοκαίρι». Σημειώνεται ότι:

  • Ο κ. Δρακόπουλος δημιούργησε και εφάρμοσε τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου κατανέμονται τα τεστ για τον κορωνοϊό ανάλογα με την προέλευση των επισκεπτών της χώρας μας.

Ξεχώρισα ένα άρθρο του που δημοσίευσε σε κυριακάτικη εφημερίδα, στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει για το πώς μπορεί κάποιος να δουλέψει στην Ελλάδα:

  • «…Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έξι ανθρώπους. Κάποιους να σου δώσουν ένα μέρος να σταθείς και κάποιους με τους οποίους θα δώσεις τη μάχη αν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις.
  • Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να τους βρεις αυτούς τους έξι σε μια θάλασσα απελπισίας.
  • Η συμβουλή μου: εντόπισε αυτούς που μιλούν λιγότερα από τους άλλους».
  • Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του στην κυρία Λάγιου.

ΒΗΜΑτοδότης