9.9.2020- Μητσοτάκης: Παράνοια η άρνηση της μάσκας

Μητσοτάκης: Παράνοια η άρνηση της μάσκας

Το λένε οι Λοιμωξιολόγοι, το λένε οι επιστήμονες σ΄όλον τον κόσμο, το λέει, εδώ και μήνες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας: Η μάσκα είναι απαραίτητη, σώζει ζωές.

ΒΗΜΑτοδότης

Μητσοτάκης: Παράνοια η άρνηση της μάσκας | tovima.gr

Το λένε οι Λοιμωξιολόγοι, το λένε οι επιστήμονες σ΄όλον τον κόσμο, το λέει, εδώ και μήνες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας: Η μάσκα είναι απαραίτητη, σώζει ζωές.

  • Το είπε και στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε σε «μικρές μειοψηφίες ανορθολογισμού που αγγίζει τα όρια της παράνοιας».

Το είπε ειδικά για όσους αρνούνται τη μάσκα για να προσθέσει: «η μάσκα είναι το πιο σίγουρο και αποδεδειγμένο μέσο για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας».

  • Τα τελευταία στοιχεία πάντως δείχνουν και πάλι μια ισορροπία, όπως ανάφερε ο Πρωθυπουργός, αν και τη Δευτέρα είχαν ανακοινωθεί 156 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 42 συνάνθρωποί μας.

Αυτή η μικρή μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες (που τα κρούσματα έφταναν ή περνούσαν τα 200), δεν είναι αιτία, εφησυχασμού, όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε μάλιστα ότι η κανονική ζωή δεν πρόκειται να επανέλθει ούτε γρήγορα ούτε αυτόματα.

Να ξέρετε πάντως ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις συγκεντρώσεις που γίνονται από τους αρνητές του κορωνοϊού.

Θέμα που απασχόλησε και τη χθεσινή σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων τη στιγμή που και τη Δευτέρα η Αττική βρέθηκε στο «κόκκινο» με 101 κρούσματα και στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, εφτά ελληνικά νησιά μπήκαν στην κόκκινη λίστα.