9.7.2021- Χ.Α: Ενας όμιλος στα… αζήτητα της επενδυτικής προσοχής

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ 
 
Ο Όμιλος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση γαλακτοπαραγωγικών ζώων, στην παραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτελείται από την μητρική Εταιρεία και από τη θυγατρική Εταιρεία CAMPUS ΑΕ, (κατέχει το 100% των μετοχών) που εδρεύει στην Μέστη Αλεξανδρούπολης και η βασική δραστηριότητα της θυγατρικής είναι η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, η οποία απορροφάται εξολοκλήρου από το εργοστάσιο της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ στο Διδυμότειχο.
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ | Ποιοι είμαστε
Η CAMPUS πέραν των ιδιόκτητων βιολογικών περιουσιακών στοιχείων της έχει δημιουργήσει και το «cluster κτηνοτρόφων» που αποτελεί ένα μοντέρνο «συνεργατισμό» νεαρών κτηνοτρόφων στο χωριό Μέστη της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με τον οποίο η Campus αναλαμβάνει τη στέγαση και τη σίτιση κοπαδιών συγκεκριμένων κτηνοτρόφων και ταυτόχρονα αγοράζει το παραγόμενο από τα κοπάδια αυτά γάλα δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες. Το μοντέλο αυτό αποδίδει αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα για τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους και αποτελεί ένα αρκετά ελκυστικό μοντέλο διαχείρισης κοπαδιών ζώων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ – εχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το γίνεται στο ακριτικό Διδυμότειχο 
 • www.alexpolisonline.com/2014/07/ena-campus-ston-evro.html
 • https://www.protagon.gr/themata/magazine/didymoteixo-cheese-44341141594
Επιστημονική θέση εργασίας στο campus της Εβροφάρμα
Η συνολική ημερήσια παραγωγή από ιδιόκτητα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και άλλων κτηνοτρόφων ανέρχεται σε πάνω από 35 τόνους γάλα ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σχεδόν στο 2,5% της εγχώριας παραγωγής νωπού αγελαδινού γάλακτος. Το cluster της CAMPUS A.E. αποτελεί ένα μοναδικό και πρότυπο μοντέλο για τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς και τη μόνη αξιόλογη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αύξησης της ελληνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Η εγχώρια παραγωγή είναι ελλειμματική καλύπτοντας μόνο το 35% των αναγκών της και αναγκάζει τη χώρα μας να πραγματοποιεί μεγάλες εισαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Εβροφάρμα: νέα επιδόρπια γιαουρτιού - Dairy News
ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ, με την κ/φσση της εταιρείας στα 15 εκατ. ευρώ όταν προτιμώνται τόσα ζόμπι και πανάκριβα χαρτιά  που αποτιμώνται έως και 5 φορές παραπάνω!! 

 • P/E: 14
 • P/BV: 1,15
 • P/SALES: 0,44

ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ KRI KRI, που απλά δείχνει και το δικό της potential

 • ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: 290 έναντι 15 εκατ. ευρώ (σχεδόν 20 φορές)
 • ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 126 εκατ. έναντι 34 εκατ. ευρώ
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 76 εκατ. ευρώ έναντι 13 εκατ. ευρώ
 • ΚΕΡΔΗ: 16 εκατ. έναντι 1,1 εκατ. ευρώ
 • ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: 6 εκατ. έναντι 0,65 εκατ. ευρώ.

Aπό τον Ιανουάριο του 2020 η συνδεδεμένη εταιρεία Βιομέστη ΜΙΚΕ ξεκίνησε την λειτουργία της εγκατάστασης παραγωγής βιοαερίου, που επεξεργάζεται, με την μέθοδο της θερμόφιλης αναερόβιας ζύμωσης, κοπριά, τυρόγαλο, βιομάζα κ.τ.λ. για την συμπαραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1Mw.
Να σημειωθεί ότι η θερμόφιλη αναερόβια ζύμωση καθιστά ακίνδυνο και ασφαλές το υπόλειμμα για την οργανική λίπανση των χωραφιών, όπου παράγονται οι ζωοτροφές των αγελάδων της. Η νέα μονάδα αφενός επιλύει με τον καλλίτερο τρόπο την περιβαλλοντική διαχείριση του ομίλου και αφετέρου δημιουργεί σημαντικό έμμεσο και άμεσο οικονομικό όφελος για την Εβροφάρμα και την Campus.
Το εν λόγω συγκρότημα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, καθιστά τις παραγωγικές δραστηριότητες και γενικά τον όμιλο Εβροφάρμα στις πλέον πράσινες και φιλοπεριβαλλοντικές εταιρείες της χώρας, που εφαρμόζουν κυκλική οικονομία στην πράξη και λειτουργούν με εξαιρετικά μειωμένο αποτύπωμα άνθρακος.
Ο όμιλος, με την υψηλή ρευστότητα που διαθέτει πλέον, υλοποιεί επενδύσεις ύψους €5,5 εκατ. οι οποίες είναι ενταγμένες σε αναπτυξιακά προγράμματα. Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν, τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και την επέκταση και αύξηση της δυναμικότητας της γραμμής στραγγιστής γιαούρτης, καθώς επίσης την εγκατάσταση στην Campus καινοτόμων συστημάτων που στοχεύουν στην προληπτική κτηνιατρική (cows scout) και δημιουργία συνθηκών ευζωίας (cooling yard).
ΒΟΡΕΑΣmagazin: ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ:ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ-ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΥΓ: Το τι θα κάνει η κάθε μετοχή στο ταμπλό δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά συνάρτηση πολλών παραγόντων. Ο καθένας μπορεί να σταθμίζει τα Γεγονότα, να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις και να πάρει τις αποφάσεις του.
********
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΡΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
Εμπιστευτικό αίτημα για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις ΗΠΑ υπέβαλε η εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Chobani, βασικός ανταγωνιστής της ΦΑΓΕ στην παγκόσμια αγορά του greek style yogurt, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, τόνισε ότι η αποτίμηση της εταιρείας θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια.

 
ΔΗΛΑΔΗ 5 φορές τον κύκλο εργασιών του ομίλου!!

Η κίνηση της εταιρείας να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο εντάσσεται στη στρατηγική της να εκμεταλλευτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει τα τελευταία χρόνια ο τομέας των τροφίμων, καθώς όλο και περισσότερο οι αλυσίδες γρήγορης εστίασης και τα εστιατόρια στρέφοντας σε νέα προϊόντα που καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών για πιο υγιεινά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Η Chobani, η επωνυμία της οποίας σημαίνει βοσκός στα τουρκικά, παρασκευάζει γιαούρτι, γάλα βρώμης, γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και φυτικά υποκατάστατα γαλακτομικών προϊόντων, καθώς και προβιοτικά προϊόντα και έτοιμους προς κατανάλωση καφέδες.

Annual sales are now running at about $2 billion, and it’s now the No. 1 Greek yogurt brand in the U.S. and the No. 2 yogurt maker overall.
Ulukaya has thanked his employees in a very specific way: Last year, he pledged to give away 10% of the company’s shares in the event of an IPO or a sale
 • a windfall ­potentially worth hundreds of millions of dollars at current valuations.


APOSTOLOS MANTHOS προ 2μηνου: Φουντώνει το παιχνίδι στρατηγικής  των εξαγορών στον κλάδο των γαλακτοβιομηχανιών, με το αμερικάνικο fund της CVC Capital να “χτυπάει” αλύπητα την ελληνική αγορά τροφίμων, καθώς μετά την απόκτηση της Vivartia  άρπαξε μέσα από τα χέρια των Ρώσων (SI Foods Holding) και τη ΔΩΔΩΝΗ.  Ο σκοπός είναι… με πολιορκητικό κριό τη ΔΕΛΤΑ να ανατρέψει τις ισορροπίες στον χώρο των  γαλακτοκομικών προϊόντων στα πρότυπα που είχε χαράξει και στον κλάδο της υγείας. Οι “σεισμικές” αυτές κινήσεις στον χώρο των τροφίμων είναι πολύ πιθανό να ταρακουνήσουν στο ταμπλό και τις εναπομείνασες δύο εισηγμένες γαλακτοβιομηχανίες  ΚΡΙ-ΚΡΙ και ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ με τα φώτα να πέφτουν κυρίως στη  “μικρότερη”.
Διαγραμματικά η μετοχή φαίνεται μετά την αποτύπωση μιας ισχυρής βάσης αγοραστών πέριξ των 0,90 ευρώ να επιχειρεί ανοδικά να διατρήσει  την περιοχή του 1 ευρώ και να κινηθεί προς τη σαθρή αντίσταση των 1,17 ευρώ κοιτώντας όμως από τώρα τα υψηλά του 2020, στα 1,38 ευρώ.   Πάνω από εκεί η μετοχή γυρνάει σελίδα καθώς το επόμενο σοβαρό σημείο αντίστασης εντοπίζεται στα 2 ευρώ και έρχεται από το χειμώνα του 2008.