9/3/2021- Τρείς υποσχόμενες μετοχές με ερωτηματικά και υποθέσεις- Τι δείχνει και η τεχνική εικόνα τους

Στην παρούσα αναφορά θα ασχοληθούμε με τρεις μετοχικές αξίες που η κάθε μία από το δικό της μετερίζι έχει όλες τις προδιαγραφές- προυποθέσεις για να απασχολήσει θετικά το επενδυτικό κοινό που το “ψάχνει” στο ταμπλό θέλοντας τα χαρτοφυλάκια του να αποκτήσουν μία αύρα χρηματιστηριακής ίντριγκας για ίδιους αλλά και διαφορετικούς λόγους και αιτίες.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τις εταιρείες και τις μετοχές των Fourlis, Foodlink και Logismos, με την στήλη να παίρνει το… σύνθημα από σχετικές ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν από φίλους αναγνώστες της.

 • Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτημάτων αφορούσε την μετοχή της ΦΡΛΚ (κυρίως γιατί δεν ακολουθεί την υπόλοιπη αγορά, ενώ τα μεγέθη της κάθε άλλο παρά συνηγορούν σε κάτι τέτοιο), ενώ για τις άλλες δύο ήταν αρκετά περιορισμένες πλην όμως οι κινήσεις τους τελευταία τραβούν τα βλέμματα ορισμένων μικροεπενδυτών και όσο να είναι προκαλούν ενδιαφέρον.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ σε μία επιμέρους εξέταση, μεγεθών, προοπτικών και εν δυνάμει εξελίξεων με κοινό χαρακτηριστικό τους…

 • Αφενός ότι είναι ευάλωτες σε διαθέσεις τρίτων μεγαλυτέρων ομίλων και εταιρειών αλλά και ξένων Funds (ΦΡΛΚ) που έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά
 • Και αφετέρου οι αποτιμήσεις τους σε αυτή κάθε άλλο παρά απαγορευτικές είναι.

ΦΟΥΡΛΗΣ:

Ο τίτλος του είναι εμφανώς υποτιμημένος συγκριτικά με την Υπόλοιπη Αγορά, με τον όμιλο να έχει νέα και αρκετές θετικές εξελίξεις μπροστά του. Στα 6,1600 η τιμή στόχος (μέσος όρος) από τους εννέα (9) οίκους που καλύπτουν την μετοχή του. Στα 5,2000 με 5,4000 ευρώ η δίκαιη τιμή του αυτή την περίοδο, σύμφωνα με την ταπεινή άποψη μας.

 • Στα 4,1550 ευρώ ο όμιλος αποτιμάται σε 216 εκατ. ευρώ. Ομως ως γνωστόν, ο ΦΟΥΡΛΗΣ έχει συστήσει και μία εταιρεία ακινήτων την Trade Estates ΑΕΕΑΠ με την αξία της ακινήτου περιουσίας του που την συνεισέφερε στην Trade Estates να προσδιορίζεται  σε 180 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η αξία των ΙΚΕΑ, INTERSPORT, ATHLETE’S FOOT etc etc χρηματιστηριακά αποτιμάται σε… 36 εκατ. ευρώ.

ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ στο Μετοχολόγιο του…

TEXNIKH EIKONA (Aπόστολος Μάνθος)

 • Η ανοδική καταστρατήγηση της ζώνης αντίστασης των 4,2000 με 4,2500 θα ανοίξει το δρόμο για την περιοχή των 4,6500 με 5,0000 ευρώ.

Ο Όμιλος συνεχίζοντας την υλοποίηση του αναπτυξιακού του πλάνου, ανέθεσε στην αυστριακή εταιρεία KNAPP AG την υλοποίηση επένδυσης σε Logistics για τις ανάγκες του Κλάδου Αθλητικών Ειδών (INTERSPORT – THE ATHLETE’S FOOT).

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στο ακίνητο του Ομίλου σταΟινόφυτα Βοιωτίας και αφορά Υψηλής Τεχνολογίας Αυτοματοποιημένο Εξοπλισμό για τη διακίνηση των προϊόντων αθλητικών ειδών, τόσο προς τα φυσικά καταστήματα όσο και προς τους καταναλωτές των ηλεκτρονικών καταστημάτων (Eshop) της INTERSPORT και ATHLETE’S FOOT σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Το σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία ως προς την επεξεργασία άμεσης αναπλήρωσης αποθεμάτων και ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Η επένδυση θα γίνει από την TRADE LOGISTICS AEBE, θυγατρική του Ομίλου και το σύνολο της ανέρχεται σε €11 εκατ. Η έναρξη λειτουργίας της νέας επένδυσης έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022.


ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ:

Η μετοχή στις τελευταίες 6 εβδομάδες έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές 932 χιλιάδων τεμαχίων. Μπορούν να την πάνε όπου θέλουν και να μην ξεχνάμε και τον κλάδο της (Logistics) που θα πρωταγωνιστεί προσεχώς και στις εξελίξεις… Η αξία των συναλλαγών για τις 932 χιλ.τμχ ανήλθε στις 450.000 ευρώ. Και μιλάμε για εταιρεία της ΕΝ.Α… Υπάρχει και φιλόδοξη διοίκηση, με όραμα. Η μτχ δεν φοβίζει, κάθε άλλο μάλιστα.

Η εταιρεία κατάφερε το 2020 να βελτιώσει τις επιδόσεις της τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και σε ό,τι αφορά τη λειτουργική της κερδοφορία.

 • ΠΡΟ ΔΙΜΗΝΟΥ και σε μία προσπάθεια οικονομίας κλίμακας η εταιρεία απορρόφησε τις κατά 100% θυγατρικές της εταιρείες (1) VELOSTRANS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – LOGISTICS, (2) TRANSPORT LINK – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, και (3) EXPRESS LINK ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ- ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ- ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα αυτοματοποιημένα συστήματα αποθηκών αποτελούν το μέλλον της αγοράς και για τον λόγο αυτό η Foodlink έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την κινεζική εταιρεία GEEK+, που εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα. Η συνεργασία είναι διπλή, καθώς η Foodlink όχι μόνο κάνει χρήση των μηχανημάτων της GEEK+ αλλά παράλληλα τα προωθεί στην εγχώρια αγορά (πωλήσεις προς τρίτους).

 • Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την πολύ μεγάλη αύξηση της δυναμικότητας της εταιρείας, τη διεύρυνση του πελατολογίου της, τηνπολύ υψηλή ακρίβεια εκτέλεσης των εργασιών της, αλλά και την καταλληλότητα εξυπηρέτησης των μικρού ύψους παραγγελιών, όπως αυτών που αφορούν τις συναλλαγές του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν θα σταματήσει όταν αντιμετωπιστεί η τρέχουσα πανδημία, αλλά αντίθετα το ηλεκτρονικό εμπόριο θα κερδίσει μερίδιο σε βάρος των πωλήσεων λιανικής στα φυσικά καταστήματα.

 • «Μεγάλοι όμιλοι τουreal estate στρέφονται προς τα logistics, επειδή ακριβώς προβλέπουν τη δυναμική ανάπτυξή τους μέσα από την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ενώ πριν λίγα χρόνια εντοπίζαμε τις προοπτικές των logistics κυρίως στον ρόλο της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κέντρου, σήμερα η ανάγκη υποστήριξης του ηλεκτρονικού εμπορίου έρχεται να λάβει κεντρικό ρόλο», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
 • TEXNIKH EIKONA (Aπόστολος Μάνθος)
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ  οι επόμενες συνεδριάσεις καθώς αν η μετοχή πάει και διασπάσει ανοδικά τη μακροχρόνια καθοδική γραμμή τάσης “Q” που έρχεται από το 2010, στα 0,6000 ευρώ θα δώσει στο πιάτο τα 0,7000 και μετά τα 0,8800 ευρώ.

ΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να βγει από το καβούκι της συμμετέχοντας στην “Εβδομάδα Τεχνολογίας”, την πρώτη από μία σειρά ανάλογων αφιερωμάτων σε κλάδους εισηγμένων εταιρειών που διοργάνωσε προ 6μήνου το Χρηματιστήριο Αθηνών.

 • ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, τα μεγέθη της σε πωλήσεις και (κέρδη) παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά έχει το προνόμιο να μην έχει δανεισμό σε τέτοιο βαθμό που να αποτρέπει είτε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή είτε κι αυτήν ακόμη την εξαγορά της από κάποιο φιλόδοξο επενδυτικό σχήμα.
 • ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: Ούτε καν 600 χιλ. ευρώ…
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 6,4 εκατ. ευρώ
 • ΒΟΟΚ VALUE: 1,3500 ευρώ
 • ΤΙΜΗ ΜΤΧ: 0,8850

 • TEXNIKH EIKONA (Aπόστολος Μάνθος)
Επιβεβαιωμένο πέρασμα της μετοχής πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 0,8500 ευρώ με 0,8200 ευρώ θα θέσει ως επόμενο στόχο τα υψηλά που είχε σημειώσει στις αρχές του 2013, στα 1,2300 ευρώ.

******

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.