9/3/2021- Επιλεκτικό το αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χ.Α. στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας

  • Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας  στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 827,06 μονάδες με άνοδο 0,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 50,27 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 7,58 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 72 έκλεισαν ανοδικά, 43 πτωτικά, και 56 παρέμειναν αμετάβλητες.

Για ακόμη μία συνεδρίαση ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε να παραμείνει κοντά στα υψηλά ημέρας, καθώς παρά το θετικό του πρόσημο στο μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης, καταγράφοντας στην αρχή ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 833,0 μονάδες, άρχισε σταδιακά να περιορίζει τα κέρδη του διαγράφοντας τα στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, φθάνοντας στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 824,67 μονάδες, καταφέροντας στο τέλος να κλείσει με κέρδη, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1,7 προς 1.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώσηΥψηλό 52 εβδομάδων


Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα ο δείκτης Dow Jones μετέτρεψε το σήμα του από sell σε strong buyο δείκτης S&P 500 από strong sell σε neutral, και ο δείκτης Nasdaq παρέμεινε με σήμα strong sell. Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX 30 άλλαξε το σήμα του από buy σε strong buy, ο δείκτης FTSE 100 παρέμεινε με σήμα strong buy, και ο δείκτης CAC 40 διατήρησε το σήμα του σε strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.


Τρίτη μέρα κερδών για τον γενικό δείκτη, με τον όγκο να επιστρέφει χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών, και τον δείκτη RSI να κλείνει οριακά κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 856 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 794 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να παραμένειΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 22,85 εκατ. τεμάχια, έναντι 29,50 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Με οριακά κέρδη έκλεισε ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη RSI να κλείνει οριακά χαμηλότερα από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.021 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.835 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, διατηρώντας την ανοδική του τάσημε την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.172 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 1.058 μονάδες (γραμμή ΓΔ)με το σήμα αγοράς να παραμένει.

Όγδοη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος διατήρησε το σήμα αγοράς, με τον δείκτη RSI να κλείνει πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης, χωρίς όμως να καταφέρει ούτε και σήμερα να διασπάσει την αντίσταση των 535 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με την στήριξη να βρίσκεται στις 370 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 15,85 εκατ. τεμάχια, έναντι 21,60 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.


Πτωτικά κινήθηκαν και χθες οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,143με πτώση 28,03%, και του δεκαετούς στο 0,944με πτώση 2,33%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem