9.2.2022- Χ.Α: Ο μεγάλος Πρόεδρος, ο μικρός Επενδυτής, ο μάγκας Χρηματιστής   

Ο μεγάλος Πρόεδρος, ο μικρός Επενδυτής, ο μάγκας Χρηματιστής

  • Να χαμε να λέγαμε, να χαμε να πούμε Νο2
Αγαπητοί αναγνώστες μήπως άλλαξε κάτι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, μήπως είδαμε αλλαγή τάσης προς το καλύτερο;
Στην αισθητική ναι άλλαξε… Εννοώ στο γλέντι παράδοση, παραλαβή ΧΑΑ και στην αισθητή απουσία της ραχοκοκαλιάς που εμείς αποκαλούμε Χρηματιστές! Ειναι γεγονός, είδαμε αλλαγές!
Έχω μια απορία. Ο νέος πρόεδρος σε ποια βαθμίδα τους κατατάσσει, ώστε την ημέρα εκείνη να μην τους έχει συμπεριλάβει καθόλου;
Δεν έχω την απαίτηση, να αφουγκραστεί τα πάθη της αγοράς απο τους ανθρώπους που κάθε μέρα ζουν με την ανασφάλεια τη βιωσιμότητας.
Απλώς διερωτώμαι, αν λέω αν, στη θέση του Προέδρου τοποθετούσαν έναν Χρηματιστή ή κάποιον άνθρωπο που ζει την καθημερινότητα δεν θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα;
Όλοι αυτοί της ΕΧΑΕ που κατά βάση τρέφονται από τις ΑΧΕΠΕΥ γνωρίζουν τι σημαίνει πληρώνομαι μόνον αν κάνω συναλλαγή;
Είναι δυνατόν να το χει ο κόσμος τούμπανο και όλοι να γνωρίζουν τη συνταγή αναζωογόνησης του ΧΑΑ και αυτοί κρυφό καμάρι να βοούν δια της απουσίας τους;
Χθες παρατηρούσα τυχαία μια μετοχή στη Νορβηγία ούτε καν στην Αμερική , ούτε σε κάποιο άλλο Χρηματιστήριο τις Ευρώπης και διαπίστωσα το εξής λυπηρό! Ο συνολικός της τζίρος ήταν μεγαλύτερος από τον συνολικό τζίρο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου!!
Όσον αφορά στο νέο Πρόεδρο,  χωρίς διόλου να αμφισβητώ τις ικανότητες του,  θέτω απλώς ένα ερώτημα: Εχει  δουλέψει ποτέ, σε ΑΧΕΠΕΥ και να  επιβιώνει μόνο από τις συναλλαγές;
Στη θέση του, πριν ακόμα , αναλάβω , τα νέα μου καθήκοντα ως Πρόεδρος,  θα έκανα ενα εξάμηνο σεμινάριο σε Χρηματιστηριακή! Όπου επιθυμεί ο ίδιος!
Εάν το ελληνικό χρηματιστήριο δεν απορροφηθεί από άλλο Ευρωπαϊκό χρηματιστήριο θα μπορούσε τουλάχιστον, αλλάζοντας τη μισθολογική κατάσταση της ΕΧΑΕ, να πληρώνονται μόνο με βάση την παραγωγή! Πράξεις κύριοι γιατί από χρεώσεις άλλο τίποτα!
Όποιος δεν κάνει συναλλαγές για ένα χρόνο θα έχει μόνο χρεωστικό υπόλοιπο στη καρτέλα του από διάφορα έξοδα ΧΑΑ! ( γέλια )
Η ευαισθησία δεν είναι ταπεινωτική και αν πιστεύουμε πως η κοπριά είναι καλό λίπασμα ας το ρίξουμε στο τερέν του ΧΑΑ, μήπως έρθει αυτή η άσπρη μέρα που περιμένουμε χρόνια!
Στο τέλος προκύπτει, ο μικρός επενδυτής να έχει την πεποίθηση ότι θα είναι προσοδοφόρα η τοποθέτηση του, ενώ  ο μάγκας Χρηματιστής να ζεί στο πετσί του και να βγάζει είς πέρας κάθε λογής αναπάντεχο που θα τού συμβεί και να συνεχίζει με την ίδια προσπάθεια σαν να ήταν η πρώτη μέρα!
Κύριοι οι τοποθετήσεις μας είναι καλές, όμως τα κλειδιά τα έχουν άλλοι!
Υγεία να έχουμε και υπομονή!
Καλό σας Σ.Κ
Ο Μεθοδικός Σερίφης ⭐️