9/10/2020- Χ.Α & Μarkets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Σε πρώτη φάση, ο επενδυτής θα πρέπει να βρει κάποιους την άποψη των οποίων θα εμπιστεύεται -όχι όμως ως “θέσφατα”, αλλά ως απόψεις τις οποίες επίσης θα πρέπει να εξερευνά. Παράλληλα θα μελετά, θα μαθαίνει και θα αποκτά πείρα.

  • Και σε κάποια στιγμή, η στιγμή αυτή έρχεται γρήγορα, θα αποκτήσει δική του αντίληψη και δική του άποψη, ενώ σταδιακά, πάλι μέσα από την πείρα, θα αναπτύξει και μία δική του μέθοδο, ένα δικό του “σύστημα συναλλαγών”.

Όμως, ποτέ δε θα πρέπει να πάψει να μελετά, επειδή μόνον έτσι θα συνεχίσει, για πάντα, να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Και αυτό, δε θα το κάνει μόνο για να κερδίσει στις συναλλαγές του. Θα το κάνει επειδή, τελικά θα το βρει ενδιαφέρον και συναρπαστικό.

  • Στις αγορές κερδίζουν περισσότερο, αυτοί που τις “ζουν”. Αυτοί που μαθαίνουν τη λειτουργία τους και που το να τις “νικήσουν” είναι κάτι περισσότερο από μία οικονομική πρόκληση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ(Ι): Μέσα στην πληθώρα της σημερινής διαθέσιμης ενημέρωσης, κάποιος μπορεί να διαβάσει δεκάδες απόψεις για τις αγορές. Απόψεις ενθουσιασμού για την άνοδο των αγορών, απόψεις επιφυλακτικές, απόψεις που επιμένουν ότι οι αγορές είναι “φουσκωμένες”, οι τιμές ακριβές και το ρίσκο μεγάλο. Όλες, σερβίρονται πάνω από ένα μεγάλο “όνομα”, έναν επενδυτικό οίκο, έναν “γκουρού”, κάποιον που ξέρει…

  • Συχνά σκέφτομαι ότι, ευτυχώς που υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, επειδή, “αν όλες οι απόψεις ήταν προς την ίδια κατεύθυνση, δε θα υπήρχαν χρηματιστηριακές αγορές”. Αυτό ήταν από τα πιο σοφά πράγματα που άκουσα και που την ορθότητα του οποίου γρήγορα αντιλήφθηκα, τριάντα χρόνια τώρα, σ’ αυτό το χώρο: Για να υπάρχει αγορά και για να γίνονται συναλλαγές, πρέπει να υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.


ENAΛΛAKTIKH AΓOΡA: Μας χάρισε μέχρι στιγμής τις ENTERSOFT, EPSILON NET & PERFORMANCE TECHNOLOGIES (Η ENVITEC ατυχώς έφυγε ενωρίς).

  • Επονται και άλλες. Ενώ θα εμπλουτισθεί προσεχώς και με αρκετές ακόμη εταιρείες.

LINK —-   https://www.athexgroup.gr/el/web/guest/alternative-market-products


LINK —-   https://www.athexgroup.gr/el/web/guest/alternative-market-products


CΑΙRΟ MEZZΔΥΟ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – προσεχώς- μάλλον- θα έχουμε και άλλες…

ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ WARRANTS που εξαφάνισαν ένα σωρό δισ. ευρώ(!!)…


ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: Το προαναφερθέν fund έχει ρευστοποιήσει όσες μετοχικές αξίες (πλην φυσικά της ΠΕΤΡΟ) είχε αποκτήσει στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Εξυπακούεται, ότι θα αποεπενδυθεί και από την μετοχή της Πετρόπουλος στην οποία διατηρεί περί τα 1,05 εκατ.τεμάχια από τα αρχικά 1,15 εκατ. τμχ.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – Απ. Μάνθος: Με κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο λίγο πάνω από τα 1,4 δισ. ευρώ αλλά με ίδια κεφάλαια 1,84 δισ. ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων φαίνεται να έχει προεξοφλήσει παραπάνω αρνητικά δεδομένα από αυτά που μπορεί να τρέξουν στην αγορά. Η τιμή της μετοχής έχει κατέβει στα 4,67 ευρώ κινούμενη με συνεχή ημερήσια κλεισίματα σε μια περιοχή, που είχε να περπατήσει για πάνω από 30 μήνες. Οι τεχνικοί ταλαντωτές έχουν φτάσει σε τέτοια υπερπουλημένα επίπεδα που δεν είχαν δει ούτε τον περασμένο Μάρτιο υπό το καθεστώς της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και του καθολικού lockdown.

ΑΒΑΞ – Απ. Μάνθος(Ι): Και να που ήρθε η ώρα για τον “ΑΒΑΞ” να μας αποδείξει τι δυνάμεις διαθέτει για να μπορέσει να ανέβει κατηγορία και να ξεφύγει από τον μέσο της Pitchfork στα 0,48 ευρώ, που τον κρατούσε δέσμιο στις όποιες επιθετικές ορέξεις για τουλάχιστον 8 μήνες. Επιβεβαιωμένο πέρασμα πάνω από εκεί θα ανοίξει διάπλατα τον κατασκευαστικό δρόμο για την αντιπαράθεση με τον μακροπρόθεσμο απλό κινητό μέσο όρο των 70 μηνών, στα 0,544 ευρώ. Προσοχή όμως. Από εκεί και πάνω η μετοχή αλλάζει γήπεδο και από το χώμα πάει στο γρασίδι.

ΑΒΑΞ – Απ. Μάνθος(ΙΙ): Βέβαια για να μπορέσει να επιτευχθεί μια τέτοια κίνηση θα χρειαστεί και έναν διαδοχικό όγκο συναλλαγών άνω των 200 χιλ. τεμαχίων. Επίσης η κεφαλαιοποίηση του “ΑΒΑΞ” μετά και τη χθεσινή άνοδο είναι λίγο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια λίγο πάνω από τα 94 εκατ. ευρώ με το ξεμπλοκάρισμα της γραμμής 4 του Μετρό να παίζει μπάλα. Για τους τύπους ο όμιλος είχε στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και έσοδα 52 εκατ. ευρώ από την ενέργεια, μέσω της θυγατρικής Volterra, όπου είναι “in” πάνω στη φανέλα της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας.

CΑΙRΟ MEZZ (σχόλιο): Κάποιος στον ΕΚΗΒΟΛΟ, ξέρει πολύ καλά τι γράφει. Απλά, υπομονή… Δεν έχει καμία σχέση με τα ληστρικά warrants, όπου ρούφηξαν πολλά, πάρα πολλά δισ. ευρώ. Αχόρταγες γαρ.  • Στο +80% από τα ιστορικά χαμηλά της…


ΧΑΡΑΚΟΒΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ – ΔΕΗΘΩΜΕΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο):

Έσπασε ανοδικά τη συσσώρευση ο τίτλος του TITC (+2,71%), καθώς στην μετοχή παίρνουν θέσεις ισχυρά χαρτοφυλάκια που ποντάρουν στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εισηγμένης. Συνεχείς αγορές και από τους βασικούς Μετόχους. Το σημερινό κλείσιμο υψηλότερα των 11,30 ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για κίνηση προς τα 11,56 – 11,62 και 12,88 ευρώ. Το ημερήσιο “stop long” στα 10,88 ευρώ.

  • “Καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για την ΔΕΗ (+2,59%) και νέα υψηλά 65 μηνών. Επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 5,52 ευρώ, δημιουργεί τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 6,00 – 6,20 και 6,90 ευρώ (ακραία αισιόδοξο σενάριο). Όσο ο τίτλος παραμένει υψηλότερα των 5,20 ευρώ, η τάση είναι επιθετική. Επόμενη στήριξη στα 4,95 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Επιστροφή αγοραστών στον τίτλο του Ελλάκτωρα (+5,09%), που σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλά 8μηνου. Η μετοχή έκλεισε μέσα στη ζώνη αντίστασης 1,52 – 1,60 και αν την υπερκεράσει θα κινηθεί προς τα 1,70 ευρώ. Αντίθετα υποχώρηση με κλείσιμο χαμηλότερα των 1,40 – 1,38 ευρώ, θα δώσει κίνηση προς τα 1,25 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).


Ο Αντρέ Κοστολάνι πίστευε ότι η επιτυχία του επενδυτή στο Χρηματιστήριο ήταν συνδυασμός πολλών παραγόντων, που μπορούν να ταξινομηθούν ως κατωτέρω:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχόμενων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.