88χρονος στη Κέρκυρα: ”Τον μπέρδεψα με άλλον και τον σκότωσα”

Ο δράστης έγινε δολοφόνος στα 88 του χρόνια, όταν πυροβόλησε με καραμπίνα από το μπαλκόνι του σπιτιού του…

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Σιδαρίου Κέρκυρας, μετά το φονικό που συνέβη στο κέντρο του χωριού το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ένας 88χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε έναν 68χρονο συγχωριανό του.

Το τραγικό συμβάν συνέβη λίγο μετά τις 12.00, όταν ο ηλικιωμένος πυροβόλησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον πρώτο όροφο, τον άτυχο 68χρονο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Πληροφορίες από κάτοικους της περιοχής κάνουν λόγο για κτηματικές διαφορές, ωστόσο όπως αποκαλύπτεται το θύμα δεν είχε διαφορές με το θύτη και ενδεχομένως ο 88χρονος να μπέρδεψε το πρόσωπο που πυροβόλησε με άλλο κάτοικο της περιοχής, με τον οποίο είχε διαφορές.

Μετά το φονικό, ο 88χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με την καραμπίνα και απειλούσε με νέους πυροβολισμούς. Στο σημείο πήγαν αστυνομικές δυνάμεις και μετά από προσπάθειες δύο ωρών, ο ειδικός διαπραγματευτής της Ασφάλειας Κέρκυρας κατόρθωσε και έπεισε το θύτη να παραδοθεί, χωρίς να επιχειρήσει νέα χτυπήματα.

Στο σπίτι του εισέβαλαν οι αστυνομικοί οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Ο δράστης του φονικού οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Κέρκυρας όπου και εξακολουθεί να κρατείται, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.