8.3.2021: Wall Street – EVBox, με την υπογραφή του… αμερικάνου

EVBox …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό TPGY … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι EVB
Αριθμός μετοχών : 139,4 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)

Presentation ΕVBox … εδώ …   
Το SPAC του ΤPGY
Στις 11 Ιουλίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία TPG Pace IV Holdings Corp και δημιουργήθηκε το Spac – TPGY. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 10.062.500 κοινές μετοχές κατηγορίας F.

Στις 9 Οκτωβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 35.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 350.000.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC – NPGY εισάγεται στον ΝYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα πέμπτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Επιπλέον ο Χορηγός αγόρασε ένα σύνολο 6.000.000 ενταλμάτων σε τιμή αγοράς 1,50 δολαρίων ανά ένταλμα ή συνολικά 9.000.000 δολάρια.

U.S. fleets are going electric with EVBox and Momentum Groups partnership | EVBox Group Newsroom

Η συμφωνία συγχώνευσης με την ENGIE – EVBox
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 το spac TPGY, σύναψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία EVBox. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι το spac TPGY έχει συνάψει οριστική συμφωνία με την ENGIE New Business SAS, μια πλήρως θυγατρική της ENGIE SA (“Engie”), μιας πολυεθνικής εταιρείας με έδρα τη Γαλλία, με σκοπό να εξαγοραστεί η θυγατρική της EV Charged BV (EVBox) μέσω συνδυασμού μετρητών και ιδίων κεφαλαίων.

Η EVBox θα συγκεντρώσει 675 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 225.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων αμοιβαίων κεφαλαίων και λογαριασμών διαχειριζόμενων από BlackRock, Inclusive Capital Partners, Neuberger Berman Funds και Wellington Management και 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το χορηγό TPG Pace’s Forward.

Τα έσοδα από τα μετρητά που συγκεντρώνονται στη συναλλαγή θα δοθούν έως 180 εκατομμυρίων δολαρίων στην ENGIE για να κλείσει το deal. Στο ταμείο της νέας εταιρείας θα μπουν καθαρά 425 εκατομμύρια δολάρια αφού θα αποπληρωθεί ένα χρέος 18 εκατομμυρίων δολαρίων.EVBox Troniq DC fast charging solution 50kW - Solar YoursΗ συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο “EVB
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την EVBox, με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια, σε περίπου 2,788 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επιχειρηματική αξία της συγχώνευσης Pro Forma είναι 2,363 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αναμένεται να έχει περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μηδενικό χρέος.
Η μητρική εταιρεία της EVBox, ENGIE New Business, θα διατηρήσει στην κυριότητα της το 44% στην εταιρεία μετά τη συγχώνευση. Ο όμιλος EVBox θα εισαχθεί στο NYSE στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2012.


H ΕVBox ιδρύθηκε το 2010, έχει έδρα στην Ολλανδία και είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η EVBox διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης EV στην Ευρώπη με συνολικά πάνω από 190.000 θύρες φόρτισης σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Η EVBox είναι θυγατρική της Engie New Business SAS, η οποία είναι θυγατρική της Engie SA
Η Engie SA είναι μια εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα με έμφαση στη μείωση της παραγωγής άνθρακα σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με την ENGIE
Η ENGIE ιδρύθηκε στις 22 Ιουλίου 2008 από τη συγχώνευση της Gaz de France και της Suez.

Είναι μια γαλλική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της μετάβασης ενέργειας. Η ENGIE μέσω των βασικών της επιχειρήσεων, στο φυσικό αέριο και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσφέρει ανταγωνιστικές λύσεις στους πελάτες της.
Η ENGIE εξαγόρασε την EVBox το 2017. Από τότε, η EVBox ήταν στην πρώτη γραμμή στην παροχή λύσεων φόρτισης EV στην Ευρώπη.
Διαθέτει 170.000 υπαλλήλους, ενώ το 23,64% ανήκει στο Γαλλικό κράτος.
Ο Κύκλος εργασιών της το 2019 έφθασε τα 60,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ENGIE είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Παρισιού και των Βρυξελλών (ENGI) και εκπροσωπείται στους κύριους χρηματοοικονομικούς δείκτες (CAC 40, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe) και μη χρηματοοικονομικούς δείκτες (DJSI World, DJSI Ευρώπη και Euronext Vigeo Eiris – World 120, Eurozone 120, Europe 120, France 20, CAC 40 Governance).

 


Η ΕVBox είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φόρτισης EVs στην Ευρώπη και διαθέτει δίκτυο περισσότερων από 190.000 σταθμών φόρτισης. Μέσω του ιστοτόπου της έχει τη δυνατότητα να ανοίξει την υποδομή φόρτισης σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια οδηγούς. Ο Όμιλος EVBox δραστηριοποιείται σε όλα τα τμήματα της αγοράς, με πελάτες που ποικίλλουν, από τον οικιακό έως τον εργασιακό χώρο, στο λιανικό εμπόριο, σε στόλους και σε αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η EVBox κυκλοφόρησε πρόσφατα νέα προϊόντα ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ. Διαθέτει παραγωγική μονάδα στο Libertyville του Ιλινόις με σκοπό να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης τελευταίας γενιάς στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η EVBox με μια ματιά

 • 190.000 θύρες φόρτισης σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως
 • Περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι παγκοσμίως. 
 • Περισσότεροι από 75 μηχανικοί υλικού
 • Περισσότεροι από 175 μηχανικοί λογισμικού.
 •  Περισσότεροι από 150 υπάλληλοι πωλήσεων και μάρκετινγκ σε 13 γραφεία.

Η επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων έφτασε και ενώ οι περισσότεροι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν την Tesla ή τη Nio ή μια σειρά μικρότερων εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων για να αποκτήσουν έκθεση σε αυτή την τάση, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να επωφεληθεί κάποιος από αυτή την επανάσταση και αυτός είναι η επένδυση σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους σταθμούς φόρτισης.

Η λογική είναι απλή…
Χωρίς σταθμούς φόρτισης δεν θα υπάρχουν ηλεκτρικά οχήματα. Γι ‘αυτό, προκειμένου να καταστούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρήσιμα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εκατομμυρίων σταθμών φόρτισης.

Η διείσδυση των EVs στις ΗΠΑ κυμαίνεται γύρω στο 3% με 5%. Οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη και μερικές χώρες της Ασίας έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στα ηλεκτρικά οχήματα. Η Νορβηγία, για παράδειγμα έχει πάνω από 60% διείσδυση στα EVs.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Deloitte εκτιμά ότι έως το 2025, οι παγκόσμιες πωλήσεις EVs θα φθάσουν τα 11,2 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 348% από τα 2,5 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το 2020. Μέχρι το 2030, η Deloitte αναμένει πωλήσεις 31,1 εκατομμύρια μονάδες.

Οι πωλήσεις EVs της Κίνας αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% το 2021. Οι πωλήσεις EVs της Βρετανίας αναμένεται να διπλασιαστούν το 2021, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις EV προβλέπεται να αυξηθούν 70%.
Ενώ οι ΗΠΑ δεν ξεπερνούν το 5% σε διείσδυση στην αγορά Evs, η Νορβηγία και η Ισλανδία είναι πάνω από 50%. Πράγματι, από τις 10 κορυφαίες αγορές διείσδυσης EVs παγκοσμίως το 2020, εννέα από αυτές βρίσκονταν στην Ευρώπη.

EVBox Troniq - Level 3 DC Fast Charger For Electric CarsΑυτή η μεγάλη ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή αγορά EV θα συνεχιστεί, διότι σχεδόν κάθε χώρα στην ΕΕ έχει δεσμευτεί για αυστηρούς και επιθετικούς στόχους για τον άνθρακα.
Με τέτοια στατιστικά, το μέλλον είναι λαμπρό για τις ηλεκτρικές μεταφορές. Αλλά το στοίχημα ”ποια μάρκα θα κυριαρχήσει” είναι δύσκολο. Έτσι, η EVBox θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί συντηρητικό στοίχημα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πάνω από 190.000 θύρες φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Στην Ισπανία έχουν παραδοθεί 3.000 σταθμοί φόρτισης, στη Γερμανία παραδόθηκαν 40.000 σταθμοί φόρτισης, στο Ηνωμένο Βασίλειο 7.000 σταθμοί φόρτισης και στις Σκανδιναβικές χώρες έχουν παραδοθεί 10.000. Επί του παρόντος, υπάρχουν 72.000 ενεργές θύρες φόρτισης EVBox στην Ευρώπη – η οποία είναι αρκετά μεγάλη βάση για να δώσει στην εταιρεία πάνω από το 25% μερίδιο της αγοράς σταθμών φόρτισης EV στην Ευρώπη.

Οι λύσεις χρέωσης στην Ευρώπη είναι αρκετά χρόνια μπροστά από τις ΗΠΑ και είναι έτοιμες να βιώσουν εκρηκτική ανάπτυξη από τις πράσινες πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων. H EVBox έχει μια αξιοζήλευτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και διαθέτει μια ανταγωνιστική προσφορά σταθμού φόρτισης και μια σαφώς διαφοροποιημένης λύσης λογισμικού που βασίζεται σε cloud.

Η ανάπτυξη της Εταιρείας καθοδηγείται από πωλήσεις εξοπλισμού καθώς και από συνδρομές λογισμικού, υπηρεσιών και τελών επεξεργασίας συναλλαγών. Η πλατφόρμα SaaS της EVBox, Everon, χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά της προσφοράς, με μια λύση διαχείρισης φόρτισης που υποστηρίζει cloud, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τόσο το EVBox όσο και το υλικό τρίτων. Το λογισμικό Everon επιτρέπει νέες ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων για τους ιδιοκτήτες σταθμών χρέωσης, υποστηρίζει δυναμική διαχείριση φορτίου και επιτρέπει την ενσωμάτωση με άλλο λογισμικό μέσω API.

Η EVBox διαθέτει μια πλήρη γκάμα σταθμών φόρτισης AC και 3 γρήγορων σταθμών φόρτισης DC, που κυμαίνονται από 3 έως 350 kW, όπου όλοι εξυπηρετούνται από υπηρεσίες κινητικότητας που προσφέρονται, παγκοσμίως, μέσω των συνεργατών.
Η EVBox είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Open Charge Alliance και οι προσφορές του συμμορφώνονται με όλα τα πρωτόκολλα Open Charge Point.

Σημαντικές στιγμές του EVBox Group το 2020

 • Η πλατφόρμα EVBox Group, Everon , κυκλοφόρησε τη νέα εφαρμογή EV Charge στην Ευρώπη – μια εφαρμογή για κινητά, με χρήσιμα χαρακτηριστικά για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν οδηγούς EV.
 • Η EVBox συνήψε νέες συμφωνίες με πελάτες και συνεργάτες, όπως FlashParking, Momentum Groups, Scania, Carrefour, The Mobility House, Solar, Severn Trent.
 • Η EVBox παρουσίασε τη νέα γενιά λύσεων γρήγορης φόρτισης DC
 • Η EVBox ανακοίνωσε ένα νέο αμερικανικό εργοστάσιο παραγωγής στο Libertyville.
 • Η EVBox παρέδωσε τους πρώτους 20 γρήγορους φορτιστές DC σε πελάτες στην πολιτεία της Καλιφόρνια
 • Η έδρα του EVBox Group μετακόμισε σε έναν νέο χώρο γραφείου στο Άμστερνταμ

Για μια δεκαετία, η EVBox υπήρξε πρωτοπόρος στη βιομηχανία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αναπτύσσοντας και λανσάροντας καινοτόμες προτάσεις λογισμικού μαζί με βραβευμένους σταθμούς φόρτισης.

Από 28.516 εγκατεστημένους σταθμούς φόρτισης το 2015, σήμερα η εταιρεία έχει ξεπεράσει τους 190.000. Τον Νοέμβριο του 2019, η EVBox ανακοίνωσε ότι είχε εγκαταστήσει 100.000 θύρες φόρτισης σε όλο τον κόσμο και ξεκίνησε την πρωτοβουλία OneChargerOneTree με τη δέσμευση να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε νέα θύρα φόρτισης. Έκτοτε, 100.000 δέντρα έχουν φυτευτεί και έχουν τοποθετηθεί συνολικά 200.000 σταθμοί φόρτισης.

Εάν οι πωλήσεις οχημάτων EV συνεχίσουν να επιταχύνονται παγκοσμίως, όπως αναμένεται, οι προμηθευτές σταθμών φόρτισης σίγουρα θα επωφεληθούν. Βέβαια ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και οι εταιρείες φόρτισης θα έχουν πολλά κόστη έως ότου αναπτυχθούν πλήρως.
Η ΕVBox ισχυρίζεται πως είναι σε καλή θέση για να εξυπηρετήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Βόρειας Αμερικής.

Η Διοίκηση προβλέπει ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν ακόμη πιο γρήγορα, από περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια το 2023.
Με 20 δολάρια ανά μετοχή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αφαιρώντας τα 425 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά μετρητά που προκύπτουν από τη συγχώνευση, αυτό δίνει μια επιχειρηματική αξία περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με βάση τα προβλεπόμενα έσοδα του 2023 που είναι 372 εκατομμύρια ευρώ ή 450,6 εκατομμύρια δολάρια τότε η αποτίμηση της EVBox στα 20 δολάρια είναι  EV/πωλήσεις =  5,25 φορές.

Με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια και μετά την ενοποίηση η EVBox θα αποτιμάται 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 2,363 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνεπώς η εταιρεία εκτιμάται σε  EV/ πωλήσεις

 •  5,25 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
 • 8,75 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 270 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
 • 16,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 145 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

Καθώς η EVBox εταιρεία εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη (η οποία κάνει μια πιο επιθετική ώθηση προς την ηλεκτροδότηση ), θα μπορούσε να γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση πολύ νωρίτερα από τις αντίστοιχες Αμερικάνικες εταιρίες.

EVBox and has·to·be collaborate to provide seamless EV charging throughout Europe | EVBox Group Newsroom

Σύγκριση ΕVBox με Chargepoint (CHPT)
Η EVBox είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φόρτισης στην Ευρώπη, όπως και η Charge Point στις Η.Π.Α.

Μετά τη συγχώνευση η EVBox θα έχει 139,4 εκατομμύρια μετοχές, ενώ θα υπάρχουν 15 εκατομμύρια warrants τα οποία θα μετατραπούν σε μετοχές με τιμή μετατροπής τα 11,5 δολάρια.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αραιωθεί πλήρως η EVBox τότε θα υπάρχουν συνολικά 139+15 = 154 εκατομμύρια μετοχές περίπου ενώ θα εισπραχθούν 15Χ11,5=172,5 εκατομμύρια δολάρια. Οπότε το ταμείο της EVBox θα είναι περίπου 425+172,5=597,5 εκατομμύρια δολάρια.
Συνεπώς η μετοχή της EVBox πλήρως αραιωμένη θα περιλαμβάνει 154 εκατομμύρια μετοχές, ενώ στο ταμείο θα υπάρχουν 590 εκατομμύρια δολάρια.

Με 20 δολάρια ανά μετοχή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα είναι : 154Χ20 = 3,08 δισεκατομμύρια δολάρια , ενώ η επιχειρηματική της αξία θα είναι 2,49 δισεκατομμύρια.

Συνεπώς η εταιρεία, πλήρως αραιωμένη θα εκτιμάται σε  EV/πωλήσεις

 •  5,53 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
 • 9,22 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 270 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
 • 17,17 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 145 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

Αν χρησιμοποιούμε προεξοφλητικό επιτόκιο 15% για να προσαρμόσουμε τον κίνδυνο για τα επόμενα τρία χρόνια, τότε τα νούμερα που προβλέπει η διοίκηση της EVBox προσαρμόζονται με βάση τους συντελεστές

 • Για το 2021 έχουμε 1/1,15 = 0,8696  
 • Για το 2022 έχουμε 0,8696/1,15 = 0,7561 και για 
 • το 2023 έχουμε 0,7561/1,15 = 0,6574

Επομένως τα έσοδα που προβλέπει η διοίκηση της EVBox μετατρέπονται :

 • το 2021 σε 145 Χ 0,8696 = 126 εκατομμύρια δολάρια 
 • το 2022 σε 270 Χ 0,7561 = 204 εκατομμύρια δολάρια 
 • το 2023 σε 450 Χ 0,6574 = 295 εκατομμύρια δολάρια.

Συνεπώς η εταιρεία, πλήρως αραιωμένη και με προσαρμοσμένες τις εκτιμήσεις της διοίκησης με προεξοφλητικό επιτόκιο 15% θα εκτιμάται σε  EV/πωλήσεις

 •  8,44 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 295 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
 • 12,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 204 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
 • 19,76 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 126 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

Επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία για την Chargepoint τα έσοδα που προβλέπει η διοίκηση της μετατρέπονται : σε 172 εκατομμύρια δολάρια το 2021 , 262 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και σε 396 εκατομμύρια δολάρια το 2023 ….. ενώ το σημείο Break Even της για τα EBITDA είναι το 2024. Η EVBox προβλέπει ότι τα ΕΒΙΤDA γίνονται θετικά το 2023.
Με την τιμή της Chargepoint στα 25 δολάρια , η επιχειρηματική αξία της θα ανέρχεται περίπου σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επομένως η Chargepoint και με προσαρμοσμένες τις εκτιμήσεις της διοίκησης με προεξοφλητικό επιτόκιο 15% θα εκτιμάται σε  EV/πωλήσεις

 • 17,67 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 396 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
 • 26,71 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 262 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
 • 40,69 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 172 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

Άρα με την τιμή της Chargepoint στα 25 δολάρια, αναλογικά και με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς για να αποτιμηθεί η ΕVBox με βάση τις πωλήσεις της που εκτιμάει για το 2023 με EV/πωλήσεις = 17,67 θα πρέπει η τιμή της μετοχής να φθάσει στα 37,67 δολάρια.

Η υψηλότερη τιμή που έφτασε η Chargepoint ήταν 49,48 δολάρια.
Αν ξανακάνουμε παρόμοιους υπολογισμούς, αν η Chargepoint ξαναφθάσει τα 49,48 δολάρια τότε η EVBox θα πρέπει να φθάσει στα 73,67 δολάρια.

Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.