8.3.2021 – Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ: Το φιλαράκι μου από τον Πόρο έχει γενέθλια σήμερα… 49 παρακαλώ και ανύπανδρος. Φυλάγετε από τα κατατόπια… Και ας έχει γεννηθεί την ημέρα της Γυναίκας.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Απίστευτα υποτιμημένος, δικαιολογεί τιμή αυτή την στιγμή περί τα 5,0000 ευρώ. Αργότερα, βλέπουμε.

AEGEAN AIRLINES: Είναι στη μέση και μετοχοδάνεια, όροι σε δανειακά συμβόλαια και άλλα συμπαρομαρτούντα που θέλουν την τιμή της μτχ όσον το δυνατόν υψηλότερα. Είναι και μαζεμένη μέχρις εκεί που δεν παίρνει από όλους τους… εμπλεκόμενους.

ΑΕGEAN AIRLINES(I): Εχει και την απίστευτη τύχη να μην διαπραγματεύεται στην αγορά των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.  Εξυπακούεται ότι χαιρόμαστε για όσους έχουν θέση στη μτχ. Μακάρι όλες να ανέβαιναν…

  • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ 1ης Ιανουαρίου 2020 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: -12%

FTSE25: -15,4%

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ: -41%

  • ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ (δεν λαμβάνουμε υπόψη φυσικά όσες ανέβηκαν με ψίχουλα και ψιχουλάκια)

ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 2 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ;;;

ΠΑΣΑΛ: ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ – δεν ισχύει. Εχει γίνει ο…κακός χαμός εδώ!


ΑΠ.ΜΑΝΘΟΣ – από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Σαββάτου: Την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει το ρυθμό αγοράς ομολόγων για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που δημιουργεί η αύξηση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα εκτιμούν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg δείχνοντας με την άκρη του χεριού τους προς την επόμενη συνάντηση της ΕΚΤ που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου.

  • Μέχρι τότε όμως το EURUSD έχει να αντιμετωπίσει ένα «άσχημο» διάγραμμα με τη τιμή της ισοτιμίας να περνά κάτω και από τη στήριξη των 1,1950 δολ. Εάν όντως η διάσπαση επιβεβαιωθεί στις επόμενες μέρες τότε θα πρέπει να περιμένουμε διαγραμματικά μια πτωτική συνέχεια προς την περιοχή των 1,1890 με 1,1840 δολ.  Αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό ενδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου με την επανείσοδο της αναλογίας πάνω από το όριο των 1,2033.

Σε δύσκολη διαγραμματική θέση εντοπίζεται το συμβόλαιο του χρυσού (GOLD), καθώς συλλαμβάνεται μετά από την καθοδική διάλυση των 1780 δολ. να απειλεί τη κάτω πλευρά του μεσοπρόθεσμου πλαγιοκαθοδικού καναλιού “Q” στα 1685 δολ.  Στη περίπτωση που προβάλει σθεναρή αντίσταση διάτρησης τότε πιθανόν να δοκιμάσει ένα ανοδικό ριμπάουντ προς τα 1750 με 1770 δολ. ειδάλλως η καθοδική καταστρατήγηση των 1685 δολ θα ανοίξει το κατηφορικό δρόμο για τα 1600 δολ.

  • Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το συμβόλαιο του Crude Oil WTI με τη τιμή του να σκαρφαλώνει στα 65 δολ. Διαγραμματικά το ανοδικό κανάλι “Z” καλά κρατεί σπρώχνοντας από τα 34,30 δολ. το αμερικανικό πετρέλαιο όλο και περισσότερο. Για τη συνέχεια η επιτυχημένη ανοδική διάσπαση των 65 δολ. θα δώσει αρκετό έδαφος στο στρατόπεδο των αγοραστών καθώς το επόμενο ισχυρό σημείο αντίστασης εντοπίζεται στη ζώνη των 75 με 76,50 δολ.

  • ΕΛΙΝΟΙΛ


  • ΔΟΜΙΚΗ


  • ΙΝΤΕΚ


  • ΒΙΟΤΕΡ


******

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.