7 Ιουνίου 2022- Χ.Α: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά”

@10:20

NIKOΣ KAYKAΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Μικτή ήταν η εικόνα της Ευρώπης την Παρασκευή, ενώ απώλειες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ. Ο ΓΔΧΑ έκλεισε σε θετικό έδαφος εν μέσω ενός σχετικά σταθεροποιητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές παρόλες τις διακυμάνσεις. 
 
Συνολικά, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε μία εύθραυστη ισορροπία με την εβδομάδα να ξεκινά, ωστόσο, με θετικές διαθέσεις εν μέσω περαιτέρω άρσης περιορισμών στην Κίνα, τα οποία οδήγησαν σε κέρδη σήμερα το πρωί. 
 
Στα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας έχουμε το εγχώριο ΑΕΠ Α΄ τριμήνου αύριο, το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ την Τετάρτη, την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και τον πληθωρισμό Μαΐου των ΗΠΑ την Παρασκευή, όπου και πιθανότατα να αποτελέσει την βάση για τις κρίσιμες αποφάσεις της FED στις 15 Ιουνίου. 
 
Για τον ΓΔΧΑ, δημιουργείται περαιτέρω ανοδικό περιθώριο βραχυπρόθεσμα προς την περιοχή των 930 μονάδων, αλλά οι εξελίξεις θα επισφραγίσουν την βιωσιμότητα της όποιας κίνησης.  Στον αντίποδα, οι πρώτες στηρίξεις  εντοπίζονται στην ζώνη των 880-870 μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα ανακοινώνει το Α΄ τρίμηνο η ΜΟΗ.
@10:50
ΠΡΟΦ
Eντός της εβδομάδας (αύριο μετά την λήξη) εγκρίνεται το split της μετοχής, αλλά αυτό λίγη έχει σημασία με αυτά που θα ακολουθήσουν…
  • ΣΙΔΜΑ Εξαφανίστηκαν οι… Πωλητές. Τους χαλάσαμε την δουλειά, γιατί το πήγαιναν για τα 1,8000 (!!) το χαρτί οι λεγάμενοι.

ΓΕΒΚΑ: Αυτή η μετοχή πρέπει απαραίτητα να υπάρχει σε κάθε χαρτοφυλάκιο που πιστεύει ότι θα εκτελεσθούν όλα τα μεγάλα έργα, θα ολοκληρωθούν τα projects του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ την στιγμή μάλιστα που έχει σχεδόν και με διαφορά την υγιέστερη χρηματοοικονομική εικόνα απο τις υπόλοιπες “εμπλεκόμενες” εταιρείες και τις μετοχές τους.  Είναι αυτό που λέμε… THE SKY IS THE LIMIT

@11:45

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Πανέξυπνο…
ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΑ
ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΣΤΟΥ ΚΑΝΤΩΝΙΑ!!!

@12:10

  • Μπλε Κέδρος – Πάει γάντι εδώ… «Μάθαν ότι… και πλάκωσαν κι οι γύφτοι»

@13:20

Aπολογούμεθα στους μικροεπενδυτές φίλους μας για την αποτυχία μας με την περίπτωση της ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ.
Mας “δούλεψαν” κανονικά με δημοσιεύματα και συνεντεύξεις…
Αλλιώς, πως μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο να κάνεις ΑΜΚ 3 εκατ. ευρώ, να ανακοινώνεις κέρδη χρήσης άλλα τρία εκατ. ευρώ και να αποτιμάσαι στο ταμπλό στα… 7,2 εκατ. και να μην δίνεις μία;;
Πείτε μου, πως;;;;

@13:45

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ βραχυπρόθεσμα κέρδη στην ΕΥΔΑΠ και καλά κάνουν… Σε αυτές τις ημέρες το να κατοχυρώνεις ένα +10% σε BLUE CHIPS είναι μεγάλη υπόθεση. Μην ξεχνάμε, ότι είναι και Κρατικόχαρτο!
ΒΙΟΧΑΛΚΟ – απάντηση: Διαπραγματεύεται από το κλείσιμο της Πέμπτης 2 Ιουνίου χωρίς το εκ 0,0900 μέρισμα χρήσης 2021.
ΣΑΝ βεντάλια ανοιγοκλείνει η ψαλίδα στις αποτιμήσεις των ΟΤΕ και ΕΕΕ… Αλλη κλάση φυσικά ο 1ος, περίεργη (πολύ) η 2η, που δεν ξέρουμε και τι ρόλο έχει παίξει στην καθίζηση της ΦΡΙΓΟ.

@14:05

ΑΛΦΑ: Συνεχίζεται η μάζωξη… Εδώ θα έχουμε ή μάλλον ήδη έχουμε το… Τρίγωνο των Βερμούδων. Μόνον που στη περίπτωση της δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.
ΟΤΟΕΛ: Οι αγοραστές λένε σήμερα στους… “Θεσμικάριους”… Δώστε ότι έχετε ευχαρίστηση στα 8,8000 ευρώ.
ΚΑΜΠ (απάντηση): Οι της πλειοψηφίας έχουν δώσει άπειρα παραδείγματα κακοπιστίας ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν. Ειδικά με τον Ελλάκτωρα ξεπάτωσαν την αγορά. Μη κοιτάτε που μπήκαν στη μέση οι Αρκάδες και για να ξεμπερδέψουν από αυτούς έγινε ό,τι έγινε… Και έβγαλαν μερικοί καλά μεροκάματα…
ΚΑΜΠ: Οι νέοι ΕΝΟΙΚΟΙ θα γίνουν και εδώ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. Τους λείπει μία τέτοια ΜΟΝΑΔΑ που έρχεται για να τους συμπληρώσει το παζλ… ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ, ΑΕΠ, ΑΕΕΑΠ και… ΤΡΑΠΕΖΕΣ(!). Στο μπαούλο επομένως και απλά την παρακολουθείτε, μέχρι να σας δώσει χορταστική απόδοση.

@14:05

3,5 ώρες συνεδρίασης και μόλις 12,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ημέρας. ΣΥΝ τα 12,5 εκατ. ευρώ των ΟΠΑΠ και ΑΛΦΑ!!!

@14:20

ΓΙΑ τους φίλους μικροεπενδυτές που ρώτησαν: 
ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Δεν βγάζουν κομμάτια, οπότε τι να σας πούμε… Ούτε συμφέρει να μαζεύετε από τους πωλητές με τιμή άνω των 1,1500 ευρώ.
ΜΕΒΑΚΟ: Εταιρεία αδάνειστη… Και με πολύ ΗΟΤ αντικείμενο δραστηριότητας. Αλλά και εδώ δεν βγαίνουν πωλητές σε συμφέρουσες τιμές. Οπότε, υπομονή μέχρι να βγάλουν κομμάτια κάτω των 2,2000 τουλάχιστον.
ΜΑΘΙΟΣ: Εδώ και κάτω από τα 0,6500 υπάρχουν πωλητές. Η τιμή της προορίζεται για επίπεδα άνω του ενός ευρώPlus, αλλά όχι για την ώρα. Και εδώ υπομονή… Μην περιμένετε αναλύσεις και αναφορές, γιατί θα τους κάνουμε τζάμπα μάγκες.

@14:30

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ μόνον εμείς, ενώ ούτε και για προκατάληψη μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά το background στο ζητούμενο… ΕΧΑΕ. ΙΔΟΥ λοιπόν και τι γράφτηκε αυτολεξεί στον ΕΚΗΒΟΛΟ@euro2day.gr σήμερα
  • Δείγματα γραφής…απογοητευτικά (για να μην ειπωθεί κάτι βαρύτερο).
“Κλειστή” για τους δημοσιογράφους (δλδ τους διαπιστευμένους συντάκτες) η γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ, με την όποια ενημέρωση προς τον Τύπο να γίνεται μέσω σχετικών Δελτίων/Ανακοινώσεων (προφανώς χωρίς τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων, παρατηρήσεων κ.λ.π)
Πρακτική, που εφαρμόζεται για ΠΡΩΤΗ φορά σε εισηγμένη στο ΧΑΑ εταιρεία- και μάλιστα από τη “μητρική” του ελληνικού Χρηματιστηρίου- κατά παράβαση των κανόνων της πολυδιαφημισμένης “Εταιρικής Διακυβέρνησης” εντείνοντας το πλεόνασμα αδιαφάνειας, αξιοπιστίας που κατατρύχει την εγχώρια επενδυτική κοινότητα.
Το τι προτάθηκε, ψηφίσθηκε, εγκρίθηκε- μεταξύ άλλων- στην γ.σ; η αύξηση των αμοιβών υψηλόβαθμων στελεχών, οι επιπλέον/πρόσθετες αμοιβές και τα μπόνους ακόμη και σε μέλη του δ.σ που διατηρούν παράλληλη διευθυντική θέση σε άλλες εισηγμένες.
Ειδικότερα η γ.σ αποφάσισε διπλασιασμό των αμοιβών, με τον νέο διευθύνοντα αλλά και τον πρόεδρο να λαμβάνουν επιπλέον μπόνους.
Παρεμπιπτόντως σε ρόλο συμβούλου του CEO παραμένει ο πρώην CEO; επιεικώς οξύμωρες καταστάσεις στην-υποτιθέμενη- βιτρίνα της εγχώριας επιχειρηματικότητας, επενδυτικής αγοράς.
ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
  • κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ- ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ!!

@14:40

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ -απάντηση: Εχουμε ήδη αναφερθεί προσφάτως, αλλά αν δεν θέλει ο κ. Συνατσάκης να ασχοληθεί (όχι για να ανεβάσει ετσιθελικά την τιμή της μετοχής, κάτι που προσωπικά θεωρώ ποινικά κολάσιμο) με την εταιρεία και κατ’επέκταση την μετοχή και την προβολή τους δεν μπορεί να γίνει και κάτι το αξιοσημείωτο. Σαν να μην υπάρχει ένα πράγμα…
ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ θα ήταν και γι αυτόν αλλά και για τους επενδυτές μετόχους του κάποιος Ομιλος να την προσαρτήσει λόγω γνώσης της εντοπιότητας και του σχετικού knowhow με τόσα έργα να εκτελούνται και κυρίως να είναι υπό εκτέλεση στην Μεγαλόνησο.

@14:45

ΔΟΜΙΚΗ – συνέχεια… ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ στον μ/μ
Τα έσοδα του 2021 ανήλθαν σε 11,013 εκατ. ευρώ (αύξηση 7,1%). Τα EBITDA σε 1,737 εκατ. ευρώ έναντι 1,917 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,18 εκατ. ευρώ από 1,22 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα κατά 1,129 εκατ. ευρώ λόγω της κερδοφορίας της χρήσης 2021.
  • ΥΠΑΡΧΟΥΝ κατασκευαστικές συμβάσεις με σημαντικό ανεκτέλεστο τμήμα 10,73 εκατ. ευρώ και στο πρώτο 4μηνο του 2022 έχουν άλλες έξι συμβάσεις για αναλήψεις έργων 16.7 εκατ. ευρώ.
  • Στα αζήτητα, αλλά η κ/φση στα 10,3(!!) εκατ. και η τιμή στα 0,6480 ευρώ. Η συγκεκριμένη θα είναι από τις πρώτες μικρούλες που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των μικροεπενδυτών. Οπότε, υπομονή και αν την δείτε να υποχωρεί κι άλλο ξέρετε τι να κάνετε, λογικά και μετρημένα. Έχει μέλλον, δρόμο μπροστά της να διανύσει, το πολύ πολύ να την απορροφήσει κανένα μεγάλο τσακάλι…

@14:50

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η μεσαία κεφαλαιοποίηση παίζει τον ρόλο του αδύναμου κρίκου το 2022. Τα τελευταία χρόνια έχει υπέρ αποδώσει και πλέον φαίνεται να πληρώνει μέρος των εισροών με τον τραπεζικό να κερδίζει αντίστοιχα σε τοποθετήσεις.

Ουσιαστικά είναι και ο μόνος κλάδος που έχει απώλειες και μάλιστα της τάξεως του 5% με κάποιες κραταιές εταιρίες να δέχονται τους τελευταίους μήνες σημαντικές πιέσεις (βλέπε ΚΡΙ ΚΡΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ κλπ)

Από την άλλη ο κλάδος της πληροφορικής είναι σε φάση διόρθωσης μετά τις υπέρ αποδόσεις των 2 τελευταίων ετών γεγονός που δίνει ακόμα μία επιπλέον βαρύτητα στην μεσαία κεφαλαιοποίηση.

@15:35

Μπλε Κέδρος: Tην ώρα που είναι σε εξέλιξη η δημόσια πρόταση…ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία απο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ξενοδοχείο που είχε-έχει πρόβλημα με πολεοδομικές παραβάσεις (αλήθεια τι κοιτούσε απο το 2019 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), αποκαλύψεις για το δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς το 2018… τους αφανείς μετόχους…τα ακίνητα και τα κέρδη απο τα ενοίκια ιδίας χρήσης….λίγη υπομονή ακόμα…