7 + 8 ΔΕΚ 2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (1)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: Η Ελλάδα παρουσίασε την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη σε επίπεδο τριμήνου, και τη δεύτερη καλύτερη σε επίπεδο 9μήνου σε ετήσια βάση.

  • Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε το γ’ τρίμηνο του 2021 κατά 13,4% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα ο ρυθμός μεγέθυνσης για το 9μηνο να υπερβαίνει το 9,3%. Την ίδια περίοδο, ο μέσος όρος της ευρωζώνης διαμορφώθηκε πολύ χαμηλότερα, στο 3,9% το γ’ τρίμηνο και στο 5,7% το 9μηνο του 2021.

Η Ελλάδα, συνεπώς, εμφανίζει πολύ καλύτερες επιδόσεις ανάκαμψης της οικονομίας της. Μάλιστα, το ΑΕΠ της χώρας μας το γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 46,4 δισ. ευρώ, που αποτελεί την υψηλότερη εγχώρια επίδοση την τελευταία δεκαετία.

ΜΟΝΤΑ BAGNO: Ερωτήματος τεθέντος, να ενημερώσουμε ότι η εταιρεία δεν είχε ειδοποιηθεί (το mail πήγε σε λάθος διεύθυνση…) εξ ου και η καθυστέρηση. Θα δημοσιεύσει την δική της ενημέρωση μεθαύριο Πέμπτη… Και με το τρίμηνο του θέρους να χτυπάει limit up στο ΝΗΣΙ των ΑΝΕΜΩΝ, τι περιμένετε;

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Απλά, δεν υπάρχουν οι άνθρωποι. Οι αμοιβές να πέφτουν κανονικά και όσοι μικροεπενδυτές είχαν την ατυχή έμπνευση να τοποθετηθούν λόγω ελκυστικής τιμής ας πρόσεχαν… Με ίδια κεφάλαια περί τα 140 εκατ. ευρώ και αποτίμηση σταθερά κάτω των 120 εκατ., η μοναδική του κλάδου με discount και με τα ταμεία γεμάτα, σε βαθμό να απορείς γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν καμμία κίνηση να τα αξιοποιήσουν. Εκτός κι αν θησαυρίζουν από τους τόκους…

ΑΤΤΙΚΗΣ: Μην το ψάχνετε, τζάμπα κόπος. Αφού ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα τα δικαιώματα της μετοχής στην ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

@11:10

Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ πρέπει να ανέβουν μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλιώς δεν έχει Bonus για τους διαχειριστές των ελληνικών αμοιβαίων κεφαλαίων… Για να δούμε αν θα τα καταφέρουν

@11:35

CENTRIC απάντηση: Μόλις πάρει την νόμιμη άδεια η Νovibet, τότε η ΣΕΝΤΡ θα την αγοράσει… Αυτή ειναι η δική μας εκτίμηση

@11:45

AMK ATTIKHΣ- απάντηση: Παίζει να είναι η πλέον μουγγή αύξηση κεφαλαίου στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Αυτοί είναι ικανοί να την κάψουν κι αυτήν λίγο αργότερα,. Τι να τους κάνουν… 240 εκατομμυριάκια; Σε άλλες χώρες θα είχε γίνει του κιγκλιδώματος εδώ και πολλά χρόνια… Εχουν χαθεί αμέτρητες εκατοντάδες εκατομμυρίων του ταμείου των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και δεν μπήκε φυλακή κανείς!!! Μπανανία ή Κολομβία; Ευκολάκι.
ΑΤΤΙΚΗΣ: Οι συνεργάτες μας έχουν απευθυνθεί σε αρκετές πηγές έγκυρης πληροφόρησης. Μαύρη είναι όμως η νύχτα στα βουνά… Θα επανέλθουμε.

@12:55

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ: Αφού με ρωτάτε, προσωπικά θα συμμετείχα με λίγα λεφτά για το τζογαδόρικο του πράγματος. Χρειάζονται και τέτοια…
ΛΑΒΙΦΑΡΜ: Ούτε κουβέντα, θα δούμε προσεχώς ωραία πράγματα.
ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Από τα λεγόμενα SPAC έχει υποβληθεί πρόταση ύψους 1 δισ. δολαρίων, αλλά δεν το συζητούν… 1,5 δισ. και βλέπουμε…
MOYZAKHΣ: Με τρείς λέξεις… Μύλος η όλη υπόθεση. Μπορούμε να σας γράψουμε σενάρια περί κληρονόμων, νυν διοίκησης, προοπτικές κλπ αλλά δεν θα βγει τίποτα. Εξ ου και η αδράνεια η παρατεταμένη στο ταμπλό. Πάντως την τιμή που είχαμε θέση 0,6500 με 0,7000 όταν βρισκόταν στα 0,3500 την έπιασε για τα καλά…
ΥΓ: Οι απαντήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους ερωτώντες φίλους αναγνώστες του μ/μ, καρατσεκαρισμένους…

@13:05

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 6.12.2019 με 6.12.2021
NASDAQ +76%
S&P +46%
DOW JONES +26%
DAX +17%
FTSEM  +27%
ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ +0,6%
FTSE25: -3,8%
ΔΤΡ: -33% 

ΝΕΑ ΠΤΗΣΗ και ΣΗΜΕΡΑ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.