Tρίτη 9/2: Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μ/μ από και για τον κόσμο του Χ.Α (νο.1)

Μπορεί η εικόνα που βλέπουμε να φέρνει προς το νωχελική, παρόλα αυτά το επόμενο διάστημα όλα δείχνουν ότι η αγορά θα αποκτήσει και πάλι μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η μεγάλη ρευστότητα από το εξωτερικό αλλά και η στόχευση της χώρας από ξένους επενδυτές για πραγματικές επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 • Για πολλοστή φορά θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι η λύση στον τραπεζικό κλάδο θα κάνει
  την διαφορά στην εικόνα της αγοράς. Μην ξεχνάμε, ότι είμαστε εν αναμονή για ΑΜΚ στην Πειραιώς ενώ τους επόμενους μήνες θα πρέπει να δούμε και την κρατική απόφαση σε σχέση με το πρόβλημα. Τα δύο τελευταία μπορεί να γίνουν και παράλληλα. Η ίδια η αγορά θα αναγκαστεί να μας δώσει καλύτερο momentum κάτι που λείπει τον τελευταίο μήνα. (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ)
ΙΝΛΟΤ: Ανεβαίνει στην 1η θέση του σκληρού κερδοσκοπικού πυρήνα η μετοχή της, που μπορεί στα χρόνια που έρχονται να γνωρίσει ημέρες πρωτόγνωρες. Διαβάστε πιο κάτω και αν το καταλάβατε, έχει καλώς…
 • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 30 εκατ. ευρώ, οι επαϊοντες εστιάζουν στα αρνητικά ίδια κεφάλαια της. Τι να κάνουμε, δημοκρατία έχουμε και ο ξερολισμός αχτύπητος.
 • Intralot Inc: Υπολογίζεται ότι έκλεισε την παρελθούσα χρήση με κύκλο εργασιών 138 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA 54 εκατ. ευρώ. Ο μητρικός όμιλος έχει προϋπολογίσει σημαντική εξέλιξη τα επόμενα χρόνια.
ΚΕΚΡΟΠΑΣ – απάντηση: Περιστέρης και Κόκκαλης, Κόκκαλης και Περιστέρης δεν είναι τίποτα μικρά παιδάκια για να φοβηθούν τοπικούς άρχοντες. Πόσο μάλλον, όταν η εταιρεία έχει 1000% δίκηο.
INTRALOT – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κύκλο εργασιών 160 με 180 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA περί τα 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα έχει το 2024 η θυγατρική της στις ΗΠΑ Intralot Inc. η οποία αποτελεί το κυρίαρχο asset για τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρεών ύψους 750 εκατ. ευρώ, που επιδιώκει η διοίκηση του ομίλου με τους ομολογιούχους πιστωτές της.
 • Τα μεγέθη αυτά είναι δυνατόν να μεγενθυθούν ανάλογα με τα συμβόλαια που θα κλείνει στις ΗΠΑ η θυγατρική της. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, έτσι και εισέλθει στην Wall Str η ΙΝTRALOT INC θα γίνει ένας… μικρός χαμούλης!

Η διοίκηση ανέφερε πως το 2021 θα κινηθεί για να διεκδικήσει νέες συμβάσεις, εκ των οποίων 5-6 αφορούν projects σε ΗΠΑ (για sports betting κυρίως), Καναδά και Ευρώπη. Η INTRALOT έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια για την παροχή αθλητικού στοιχήματος στην Washington, D.C., την Μοντάνα και το New Hampshire.

 • Αυτή την περίοδο εξετάζεται από τους νομικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους (Houlihan Lockey και Axia Ventures) εναλλακτική πρόταση, που θα αποφεύγει την προσφυγή σε δικαστική διευθέτηση, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα προβεί λίν συντόμως σε ανακοινώσεις.
 • ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ διαβάσαμε σήμερα (φίλος Στεφάν),….

Διευθύνων σύμβουλος εισηγμένης εταιρείας μιλώντας στο Euro2day.gr ανέφερε σχετικά:

 • «Μπορεί οι τιμές των μετοχών να έχουν αυξηθεί πολύ κατά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχουν αλλάξει άρδην και τα δεδομένα. Η Ελλάδα δανείζεται σήμερα με 0,6%, ενώ το 2016 βρισκόταν εκτός αγορών.

Οι εταιρείες πληροφορικής έχουν αυξήσει δραστικά τις οικονομικές τους επιδόσεις και έχουν τις προϋποθέσεις να τις ανεβάσουν περαιτέρω. Πολύ πιθανόν κάποιοι να εκπλαγούν θετικά από τις κερδοφορίες του 2021 και του 2022 σε συγκεκριμένους oμίλους.

 • Γενικότερα, υπήρχε πάντοτε και εξακολουθεί να υπάρχει μια δυσκολία αποτίμησης των εταιρειών πληροφορικής από τη χρηματιστηριακή αγορά. Δεν είναι σωστό να κρινόμαστε αποκλειστικά με βάση γνωστούς δείκτες, όπως το P/E και το P/BV.

Για παράδειγμα, πολλές επιχειρήσεις πληροφορικής ξεκινούν κάθε χρονιά έχοντας εξασφαλισμένο ένα 40% έως 60% των εσόδων τους, μέσα από εργασίες συντήρησης-υποστήριξης παλαιότερων συμβολαίων τους. Άλλες, έχοντας ήδη περάσει το επίπεδο του break-even, καταφέρνουν να σημειώνουν αυξήσεις κερδών της τάξεως του 20%, του 40%, ή και του 50%, ανεβάζοντας τα έσοδά τους μόλις κατά 10%.

 • Τέλος, θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στην αποτίμηση των εξαγορών, καθώς σε άλλες περιπτώσεις οδηγούν απλά σε μια αναλογική αύξηση εσόδων-κερδών και σε ορισμένες άλλες, σε πολύ υψηλές οικονομίες κλίμακας.

Θεωρώ επίσης ότι θα δούμε μέσα στην επόμενη διετία πολλές ακόμη εξαγορές και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετές υγιείς επιχειρήσεις με προστιθέμενη αξία, οι μέτοχοι των οποίων είτε δεν έχουν διάδοχη κατάσταση, είτε δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για νέες επενδύσεις.

 • Και όποιος δεν επενδύει στον κλάδο μας, θα κινδυνεύσει κατά τα επόμενα χρόνια να τεθεί στο περιθώριο. Γενικότερα, θεωρώ πολύ θετικές τις προοπτικές των εταιρειών του κλάδου που είναι καλά τοποθετημένες στην αγορά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε εταιρεία -άρα και κάθε μετοχή- του κλάδου αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, με τα δικά της χαρακτηριστικά, τις δικές της δυνατότητες και τις δικές της προοπτικές».

 • ΣΣ: Δεν χρειάζεται να σας γράψουμε ποιά είναι η δική μας αγαπημένη!
 • ΣΣ1: Οι αποδόσεις των ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ είναι αρκετά χαμηλότερες από τις ανωτέρω, εχουν κάνει split κλπ….

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Εχουμε συνηθίσει πολύ πιο βιαστικές κινήσεις, παρόλα αυτά μία ανοδική κίνηση όσο πιο αργά εξελίσσεται τόσο καλύτερο βάθος έχει. Αύριο ερχόμαστε αντιμέτωποι με το βασικό πτωτικό trend του 785. Οι 766 μονάδες δίνονται σημαντική κοντινή στήριξη. Ο ταλαντωτής σε καλά επίπεδα, κάνει προσπάθεια να μας φέρει και πάλι ανοδική κίνηση με την αντίστοιχη έξοδο 11/12/2020…

 • ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΖΙΡΟ

 • ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ

 • ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 


7 & 8 Φεβρ.- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου από και για τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών

ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ – περί το 25%…


ΑΠΟΨΗ – ΑΠΛΟΪΚΗ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ: Το 2015 το δημόσιο χρέος ήταν στα 321,3 δισ. ευρώ ή στο 175,9% του ΑΕΠ. Στη λήξη του περασμένου Σεπτέμβρη το δημόσιο χρέος σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ ήταν στα 364,9 δισ. ευρώ ή στο 206% του ΑΕΠ, εάν αφαιρέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα των 19,53 δισ. ευρώ και φυσικά υποθέσουμε ότι το ΑΕΠ κλείσει το δύστροπο 2020 στην περιοχή των 168 δισ. ευρώ.

 • Με αυτή την εικόνα οι περισσότεροι θα τα έβαφαν μαύρα. Και όμως η πιστωτική επέκταση, που επιτυγχάνεται με πολύ χαμηλά επιτόκια και η άφθονη ροή ρευστότητας που θα πέσει στο σύστημα στην επόμενη πενταετία θα έχει υψηλή ευεργετική επίδραση προκαλώντας έναν ενάρετο αναπτυξιακό κύκλο, που μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ΑΕΠ της χώρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Κοινώς η µείωση του δείκτη χρέος/ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια θα προέλθει κυρίως από την αύξηση του παρονοµαστή, του ονοµαστικού ΑΕΠ. Μάλιστα η εκ νέου μείωση των μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κατά διάνοια στη σκέψη της κυβέρνησης. Η αγελάδα μετά από τη δεκαετή κρίση και το συνεχές άρμεγμα  έχει σκεβρώσει. Ας μην αναφέρω την υγειονομική κρίση.

 • Για να μπορέσει λοιπόν να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να παράγει πάλι γάλα θα πρέπει πρώτα να ταϊστεί καλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στοιχείο που  μόνο η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να το επιτύχει.

Ο άμεσος λοιπόν στόχος της εκάστοτε κυβέρνησης για την επόμενη πενταετία είναι να πετύχει με κάθε τρόπο για τη χώρα υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Είναι σχεδόν καταδικασμένη να ξεκινήσει ισχυρές δημόσιες επενδύσεις, όπου σε  σύμπραξη με τον ιδιωτικό  τομέα (πχ ΣΔΙΤ) να ανάψει για τα καλά  τη μηχανή της ανάπτυξης.

 • Το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι μόνο η αρχή. Μέσα σε αυτόν τον οικονομικό κυκεώνα το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα μπει σε έντονη αναπτυξιακή τροχιά θέτοντας το ως πυλώνα της ανάπτυξης. Η θέληση πάντως από την παρούσα κυβέρνηση υπάρχει.

06.2.2021- Αποδόσεις μετοχών FTSE25 (Εβδ.- Μηνός – 3Μ – 6Μ – 52ΕΒΔ και 2021)ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ! Λίγο… χάιδεμα χρειάζεται η μετοχή του. Με κ/φση… 4,8 εκατ. ευρώ τι να φοβηθείτε;; Απλά, οι μεγαλομέτοχοι εισπράττουν τις αμοιβάρες τους και οι υπόλοιποι να πάνε να αγαπηθούν. Πρέπει να έχουν εισπράξει σε αμοιβές στην τελευταία 12ετία τουλάχιστον δύο φορές την τρέχουσα αποτίμηση του(!!).

 • Στο 2020 πάντως τις μείωσαν τις αμοιβές του σημαντικά.
 • Η μτχ είναι πάντως… τζάμπα. Κάποτε αποτιμόταν στα 20 εκατ. και η ΠΠΑΚ σε 1,5 εκατ. Και τώρα αυτός κάτω από τα 5 εκατ. και η ΠΠΑΚ εξαγοράστηκε στα 25 και βάλε! Αδυσώπητες οι αγορές, απρόβλεπτες και τι να πει κανείς.
 • Και ένα ευρώ να πήγαινε δηλ.στα 8,5 εκατ. κ/φσης πάλι παραπονεμένοι θα ήταν οι εγκλωβισμένοι καλόπιστοι μικροεπενδυτές του.
 • Στα 2,0000 ευρώ ακριβώς η BOOK VALUE της μετοχής, στα 0,6300 ευρώ στο ταμπλό. Εξαιρετικός και ο δείκτης δανειακής μόχλευσης στο 0,18.
 • Πολλοί οι χαμένοι μικροεπενδυτές. Επαναλαμβάνουμε, εδώ κάτω είναι φτηνός, πολύ θα λέγαμε. Το free float είναι πολύ μικρό και οι μεγαλομέτοχοι δεν θα βγουν πωλητές. Οπότε, είναι αμαρτία εδώ κάτω και υπό το πρίσμα μίας δικαιολογημένης αγανάκτησης να τα ξεπουλάτε τα χαρτιά σας. Αν ενδιαφερθεί κάποια μικρή ομάδα εύκολα διπλασιάζεται.

ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ- 9ΜΗΝΟ: Ο συνολικός Δανεισμός της εταιρίας ανήλθε σε 10 εκατ. την 30.09.2020, έναντι 9,2 εκατ. ευρώ την 31.12.2019 .

Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 7,07 εκατ. ευρώ την 30.09.2020 και 5,69 εκατ. ευρώ  την 31.12.2019. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 16,72 εκατ. ευρώ έναντι 17,83 εκατ. στις 31.12.2019.
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Πάνω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων αναρριχήθηκε το bitcoin και πάλι το Σάββατο, καταγράφοντας ένα νέο ράλι που εκτίναξε την κεφαλαιοποίηση του ψηφιακού νομίσματος σε νέο υψηλό επίπεδο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 7%, στα 40.311,24 δολάρια, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 24% και πλησιάζοντας εκ νέου το ιστορικό υψηλό των περίπου 42.000 δολαρίων που κατέγραψε στις αρχές Ιανουαρίου.

 • Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την CoinGecko, άγγιξε τα 1,23 τρισ. δολάρια, που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Το νέο “άλμα” του ψηφιακού νομίσματος ήρθε μετά από μια ακόμη εβδομάδα υψηλής μεταβλητότητας στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με “καύσιμο” την “υποστήριξη” του Έλον Μασκ στο bitcoin και το ράλι που σημείωσε το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, όπως σημειώνει το Bloomberg.

https://coinmarketcap.com/currencies/

helleniccoin

OTAN TO ΠΡΩΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ πριν ένα 8μηνο διαπραγματευόταν περί τα 0,20 με 0,25 δολαρια. Αισίως τώρα βρίσκεται στα 1,4500ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Η MicroStrategy (MSTR) που παρέχει παγκοσμίως λογισμικό και υπηρεσίες εταιρικής ανάλυσης είναι συνεχώς αγοραστής στο Bitcoin. Συνολικά κατέχει 70784 «μάρκες» Bitcoin με μέση τιμή απόκτησης τα 33700 δολ. Η σημερινή αξία του χαρτοφυλακίου της προσεγγίζει τα 2,64 δισεκ. δολ. και  λαμβάνοντας υπόψη ότι η κεφαλαιοποίηση της μετοχής της MSTR βρίσκεται στα 7,73 δισ. δολ. το 42% της αξίας της είναι στο Bitcoin.

Αγοράζοντας δηλαδή τη μετοχή της εταιρείας εκτός από το γεγονός ότι συμμετέχεις στην ανάπτυξη της εταιρείας έχεις και εμμέσως Bitcoin. Στο ημερήσιο διάγραμμα της μετοχής εντοπίζουμε την πεμπτουσία του ανοδικού στροφέα, καθώς ξεκίνησε από τα 140 δολ τον περασμένο Οκτώβρη και έχει φτάσει στην αντίσταση των 800 δολ.

 


 

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2021
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
04/02/2021 OPTIMA OTE 16,10 B 15,40 B
03/02/2021 EUROXX ΕΤΕ 1,45 OW 1,55 OW
03/02/2021 EUROXX ΕΥΡΩΒ 3,40 OW 2,50 OW
03/02/2021 EUROXX ΑΛΦΑ 0,88 OW 0,75 OW
03/02/2021 EUROXX ΠΕΙΡ 1,25 OW 0,90 OW
02/02/2021 BOFA ΕΥΡΩΒ 0,85 Β 0,52 Β
02/02/2021 BOFA ΠΕΙΡ 0,85 UP 1,28 UP
02/02/2021 BOFA ΕΤΕ 2,50 Β 1.26 UP
02/02/2021 BOFA ΑΛΦΑ 0,90 Ν 0,94 Β
01/02/2021 EUROXX ΟΤΕ 16,50 OW 16,00 OW
29/01/2021 AXIA ΔΕΗ 15,10 Β 7,30 Β
15/01/2021 EUROXX ΟΠΑΠ 14,60 OW 11.60 OW


***


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.