7 + 8 ΔΕΚ 2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (2)

ΘΑ μας γράφουν σήμερα πάλι ότι ευτυχώς που ήταν η ΕΕΕ και οι τράπεζες, αλλιώς η άνοδος θα ήταν μικρότερη. Οπως χθες όπου η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν ήταν η μτχ της ΕΕΕ. Οταν όμως η μτχ της ΕΕΕ έπεφτε προηγουμένως σχεδόν καθημερινά, τότε όλα ήταν μια χαρά οκ. Πρώτοι στο θάψιμο βρε παιδιά κι ας τρώνε ψωμί από την αγορά του Χ.Α.
ΗΛΠΙΖΑΝ βλέπετε και σε μία δυνατή υποχώρηση του ΓΔ για να περάσουν καλές γιορτές μέσα στη μίζερη ζωή τους. Ατυχώς, αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας και δύσκολα τα βγάζεις πέρα μαζί τους έτσι και τους πάρεις στα σοβαρά.
ΚΑΙ μην νομίζετε ότι αναφερόμεθα στους short της αγοράς, γιατί απλούστατα οι ίδιοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν και να γίνουν long. Τα λεφτά τους κοιτάζουν πως να αξιοποιήσουν οι άνθρωποι και πολύ καλά κάνουν. Δεν είναι στην αγορά για την… ψυχούλα της μανούλας τους. Αναφερόμεθα στους γραφικούς ενημερωτές της κοινής γνώμης, που δεν είναι και λίγοι.

ΚΑΙ η γραμμή τους περνάει επειδή ακριβώς οι έλληνες είναι μίζερος λαός. Λαϊκά τραγούδια: όλο κλάψα. Ιστορία: Η πλειοψηφία θυμάται μόνο ήττες. Ο μέσος Έλληνας γουστάρει να νιώθει θύμα και αδικημένος. Αυτή η αυτοθυματοποίηση και η απορρέουσα μιζέρια είναι επικίνδυνη. Τα μεγάλα έθνη έχουν νοοτροπία νικητή και αυτοπεποίθηση. Το ίδιο συμβαίνει και στα χρηματιστήρια, στα γήπεδα κοκ.


ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χαρμόσυνα μαντάτα για τους πιστούς φίλους της μετοχής του ομίλου. Αυτό μόνον, για την ώρα. Το μήνυμα πάντως εστάλη. Ελπίζουμε και να… εισακουσθεί. Αγγλιστί… Sit tight!
ΣΙΔΜΑ: Κάποιες στιγμές το να ανήκεις ουσιαστικά στον συγκεκριμένο όμιλο δεν αποτελεί και πλεονέκτημα.
ΛΑΒΙ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ: Αυτά τα χαρτιά, πόσο μάλλον που τυγχάνει να είναι και υπό επιτήρηση, δεν μπορούν καθημερινά να σε στέλνουν στο ταμείο. Δεν είναι και τίποτα αγαθά ανθρωπάκια ή ακόμη καλύτερα φιλάνθρωπα, οι διαχειριστές τους για να σκορπύν το χρήμα, το αντίθετο θα λέγαμε και όλοι μας το ξέρουμε. Ή τα πιστεύει κανείς και μένει μαζί τους (πόσο μάλλον αυτοί που ήδη έχουν κατοχυρώσει μεγάλα κέρδη και όχι μόνον μία ή δυο φορές) ή τα αποχαιρετά και πάει γι άλλα.
****
ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλημέρα κύριε Βασίλη, Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας προσφέρετε. Θα ήθελα να σας θέσω τα ερωτήματά μου.Ποια είναι η γνώμη σας για τα δύο ΜΕΖ και τη Φρίγο. Ποια  μετοχή πιστεύεται είναι το καλύτερο στοίχημα; Το ενδεχόμενο αύξησης  μετοχικού κεφαλαίου στην Φρίγο πόσο θα την επηρεάσει; Ακόμη ήθελα να σας ρωτήσω τα 2 ΜΕΖ μπορούν να κάνουν ΑΜΚ ή όχι;

Σας ευχαριστώ

Ε.Γ.

  • Φίλε Γιώργο

Υπάρχει – πολύ πρόσφατα – ένα εκτενέστατο άρθρο του φίλου συνεργάτη του μ/μ ΟΑΚ για τα δύο ΜΕΖ. Μάλιστα, έκτοτε το ΦΒΜΕΖΖ έχει κάνει ράλι όπως προέβλεψε στο άρθρο του και το ΚΑΙΡΟ έκοψε ταχύτητα όπως επίσης προέβλεψε. Τώρα, μετά το ράλι του πρώτου και την ανάπαυλα του δεύτερου και εφόσον δεν έχεις ήδη αγοράσει κάποιο από τα δύο θα έλεγα να περιμένεις.

  • Ίσως να μην προλάβεις να επιβιβαστείς στο τρένο, όμως όταν ένα χαρτί κάνει σχεδόν 60% μέσα σε 10 μέρες καλό είναι να περιμένουμε μπας και κάνει κάποιο πισωγύρισμα.Γιατί, αν μπεις σήμερα και γυρίσει λχ ένα -20% θα είσαι ο πρώτος που θα τα πετάξει και μετά θα σου… φταίω εγώ. Πλακίτσα να γίνεται.

Η ΦΡΙΓΟ τώρα ως εταιρία θα δεί καλύτερες μέρες. Το θέμα της αύξησης δεν το αγγίζουμε ακόμα, γιατί αν ανακοινωθεί κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα γίνει για να δούμε αν συμφέρει τους μετόχους ή όχι.    

  • Σχετικά τώρα με τα δύο ΜΕΖ, αυτά δεν γίνεται να κάνουν αύξηση, δεν έχουν λόγο για κάτι τέτοιο. Τα δυο ΜΕΖ είναι εν αναμονή πωλήσεων των κόκκινων δανείων και μόλις τελειώσουν οι πωλήσεις θα κλείσουν και ως εταιρίες. Αν ως μέτοχος τους είσαι τυχερός και οι πωλήσεις τους πάνε καλά, τότε θα πάρεις ένα γενναίο μέρισμα πριν αυτά κλείσουν ως επιχειρηματικές οντότητες.

ALPHA BANK:  Με το -8% της… Black Friday γύρισε στα 1,0100 ευρώ για να βρίσκεται τώρα στα 1,0615 ευρώ μετά το σημερινό +2,31%.

ΜΟDA BAGNO: (ρεπορτάζ από τον Γιώργο Κατικά στο Β.Ν)… Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την εταιρεία μας γνωστοποιήθηκε πως την Πέμπτη θα δημοσιεύσει αποτελέσματα εννεαμήνου. Στην ερώτηση γιατί δεν το έκαναν σύμφωνα με όσα έλεγε η επιστολή, μας είπαν ότι η εταιρεία δεν έλαβε ποτέ το email από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς η επιτροπή είχε λάθος email. Δόθηκαν οι εξηγήσεις και θα δημοσιοποιήσει και αυτή.

  • Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι ισχυρά, καθώς το INTERNI (top post ή spot στη Μύκονο) πήγε εξαιρετικά καλά ξεπερνώντας τις προβλέψεις της διοίκησης αλλά και την πορεία που είχε το 2019. Έκανε τζίρο 5 εκατ. ευρώ. Η άνοδος της οικοδομής βοηθάει επίσης την εταιρεία και οι πωλήσεις πάνε καλά, ενώ για την Τουρκία, παρά τα όσα γίνονται, πάει επίσης καλά λόγω ρήτρας νομίσματος.