7.6.2022- Χ.Α: Αρκετοί δημοσιογράφοι πίστεψαν ότι τους έκανε πλάκα, όμως δεν ήταν! (από τον Μεθοδικό Σερίφη)

  • Ο Δρακουμέλ ευλογεί τα γένια του πρώτα και με καλύτερη διάθεση πάει στη δουλειά που δεν είναι ντροπή !
Ο δημοσιογραφικός απλός λαός που μοχθεί για το μεροκάματο και όλα τα βλέπει και τίποτα δεν αφήνει ασχολίαστο, παρατήρησε ότι ο Δρακουμέλ όταν άρχιζε την λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης  με το «Ευλογητός  του ΧΑΑ ο Θεός…» κάνει τον σταυρό του και έβαλε το ένα του χέρι στο στήθος, εκεί όπου καταλήγουν τα γένια του πάνω απ’τη μύτη της γραβάτας του.
  • Έτσι, λοιπόν, αρκετοί δημοσιογράφοι πίστεψαν ότι τους έκανε πλάκα όμως δεν ήταν! Δεν άφησε να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία τις Γενικής Συνέλευσης διότι θα ευλογούσε πρώτα τη γενειάδα του και των κοντινών παρευρισκόμενων πρόεδρου μπάρμπα Στρουφ για να έχουν καλύτερη διάθεση στο χώρο εργασίας τους πιστεύοντας ότι δεν θα φτάσουν στα υψηλά κλιμάκια τα όσα έγιναν καί στο λαό θά περάσουν απαρατήρητα.
Αυτή η φράση «ο παπάς ευλογεί πρώτα τα γένια του» – σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Νατσούλης στο βιβλίο του «Λέξεις και Φράσεις  Παροιμιώδεις» (Εκδόσεις Σμυρνιωτάκης) υπάρχει και χρησιμοποιείται σήμερα στην καθημερινή ζωή, με άλλη όμως έννοια.
  • Την λέμε συνήθως για όσους σκέπτονται μόνο τον εαυτό τους, δηλαδή του συμφεροντολόγους. Εμείς συνδέσαμε την ευλογία με τη δουλειά, γιατί τα χρόνια του ΧΑΑ είναι δύσκολα και πρέπει να πληρώνεσαι αρκετά καλά για να μην ντρέπεσαι να πας στη δουλειά σου.
Φίλοι επενδυτές αναγνώστες, αυτά  ήταν τα πρώτα μείζονος σημασίας μέτρα ώστε να τονωθεί η αγορά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Εις το επανιδείν
Ο Μεθοδικός Σερίφης ⭐️