8/3/2021: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών [2]

Νο.2@3:25πμ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε ( μιας και γέμισαν από μάγους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ και το άλλο… Διαβάζουν μ/μ και μετά τα εμφανίζουν για δικά τους, αλλάζοντας απλά την φρασεολογία. Και μετά καμαρώνουν κι από πάνω!!! Το clopyright χτυπάει limit up… Υπάρχουν και αρκετά θέματα – ζητήματα που τα σχολιάζαμε πριν μερικά χρόνια(!!) και τώρα τα εμφανίζουν σαν δικές τους εμπνεύσεις. Δεν υπάρχει φιλότιμο. Χαμός γίνεται…


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΠΟΛΛΑ μικρομεσαία, μικρά και μικρούλικα χαρτιά και χαρτάκια έχουν αποφέρει απίστευτες αποδόσεις ακόμα και στο τελευταίο εξάμηνο.

 • Αποδόσεις που οι πολυδιαφημιζόμενες Χαρτάρες των διαφόρων ΟΙΚΩΝ ούτε στον ύπνο τους θα μπορούσαν να φανταστούν.
 • Με αρκετές μάλιστα, ακόμα και τώρα, να εμφανίζουν είτε μεγάλη υστέρηση συγκριτικά είτε να παραμένουν στο κόκκινο, λογικό επόμενον είναι οι βραχυπρόθεσμα κινούμενοι επενδυτές να συγκεντρώνουν σχεδόν αποκλειστικά την προσοχή τους στις… Χαρτάρες.

Οι περισσότερες εξ αυτών πορεύονται με πομπαρίσματα από τους οίκους που τους πατρονάρουν βάσει σεναρίων και μοντέλων δεικτών όπως τους βολεύει, προκειμένου να προσφέρουν τα εδέσματα τους σε επενδυτές που τα καταπίνουν αμάσητα. Εννοείται, ότι οι συνειδητοποιημένοι επενδυτές το πολύ πολύ να ρίξουν κανένα βλέφαρο, πιο πολύ από περιέργεια.

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ, ότι υπάρχουν και μερικές πραγματικά χαρτάρες, γνωστές στους φίλους μας από πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, να κατανοεί και να εντρυφεί τις Οικονομικές Εκθέσεις των ΜΕΓΑΛΟ-Εισημένων μας και του τι κρύβουν στην βιτρίνα που βγάζουν προς τα έξω οι περισσότερες συγκριτικά με τις αποτιμήσεις τους στο ταμπλό, ασφαλώς και δεν τις πλησιάζει.

 • Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το 90% των…ναυτιλομένων στο ταμπλό των αγορών, που ασφαλώς και δεν γνωρίζουν τι εστί… ψιλά γράμματα. Κάποια στιγμή θα το νοιώσουν, όταν στην τσέπη τους θα τους έχουν μείνει κάτι… ψιλά.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Σύστημα στη γενική του έννοια, το μόνον που το ενδιαφέρει είναι να τους μπαινοβγάζουν, σε καθημερινή μάλιστα βάση, για να περνάνε εκ του ασφαλούς ζωή χαρισάμενη.

 • Το εδώ σύστημα τους μπαινόβγαζε στη γνωστή κομπανία για να βγαίνουν οι υψηλές προμήθειες, μέχρι που τα κεφαλαιακά αποθέματα των επενδυτών πελατών τους έβαιναν πλέον προς εξάντληση-εξαφάνιση και ήταν πλέον πολύ αργά και για τους δύο.

Η ΖΩΗ όμως συνεχίζεται και εμείς κοιτάμε την δουλειά μας με περισσότερη αισιοδοξία και άνεση, αφού η Τάση έχει μετατραπεί και στην χώρα μας προς το θετικότερον.


ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Χρωστάνε πολλά, πάρα πολλά και έχουν αρχίσει να τα ξεπληρώνουν. Το timing είναι το σημείο κλειδί για τον καθένα μας. Χάνει ή έχει χάσει ο άλλος το 100% των κεφαλαίων του σε αυτές και έρχεται κάποιος άλλος και σε διάστημα 4-5 μηνών έχει κερδίσει 100% επί των κεφαλαίων του(!)…

 • Ετσι είναι οι αγορές… Αλλο πράγμα είναι τα γενικά συμπεράσματα και εντελώς διαφορετικό τα (εξ)ειδικευμένα. ΒΕΒΑΙΑ εδώ έχουμε το παγκόσμιο μοναδικό τρασγικότατο φαινόμενο οι λεγάμενες να έχουν μετατρέψει κεφάσλια αξίας 1.650.000 ευρώ σε μόλις… 550(!). Που να το πεις και να σε πιστέψουν, εκτός κι αν είσαι ο παθών, αναλογικά…

****


ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠAΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Αναλυτές χαρακτήρισαν, τουλάχιστον, ικανοποιητικά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος (-1,67%), ο τίτλος συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Κλείσιμο χαμηλότερα τον 8,80 ευρώ θα δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, ενώ για να αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο ο τίτλος, θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 9,34 – 9,43 ευρώ.

 • ΑΔΜΗΕ: Ο ορισμός της συσσώρευσης – πλάγιας κίνησης, για την μετοχή του ΑΔΜΗΕ (0%). Σημεία – κλειδιά τα 2,37 ευρώ, όπου συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών και τα 2,44 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) – 2,50 ευρώ (ημερήσιο “stop short”). Κλείσιμο χαμηλότερα των 2,37 ευρώ, θα αφήσει περιθώρια υποχώρησης προς τα 2,315 και 2,17 ευρώ, ενώ ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 2,50 – 2,51 ευρώ, μπορεί να δώσει κίνηση προς τα 2,64 και 2,73 – 2,77 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, κάτι κινήθηκε στην ΕΛΒΕ (+3,17%), τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Πλ. Θράκης (+4,57%) και ΚΛΜ (+5,67%), αύξησαν συναλλαγές CPI (+6,48%), Ιντρακάτ (+5,28%) και Ιντρακόμ (+6,97%, βραχυπρόθεσμα στοιχήματα θετικής είδησης, που θα έλθει για άλλη Εταιρεία του Ομίλου), επιστροφή αγοραστών στην Pasal (+6,11%), ενώ ο Δρομέας θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 0,449 ευρώ, για να ενισχύσει στην ψυχολογία των αγοραστών.

 • Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Κορδέλλου (+1,64%), Q&R (+1,24%), Moda Bagno (+5,77%), ΑΛΜΥ +2,06% (+2,06%) και Μαθιό (+9,47%), δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι AVE (+3,93%) και Τεχν. Ολυμπιακή (+2,15%), ενώ συνεχίζουν πλαγιοανοδικά οι Λύκος (+1,08%) και Έλαστρον (+3,58%).

Τέσσερις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Profile (-0,10%), παρουσία πωλητή στον Καραμολέγκο (-5,31%), τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Άβακα  (+2,92%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές για Ιατρικό (-0,64%), Frigoglass (-0,56%) και Lavipharm (-4,11%), ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Space (-1,05%), συνεχίστηκε η προσπάθεια αντίδρασης στον ΟΛΘ (+1,15%), ενώ η Ίλυδα (+2,11%) θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 0,75 ευρώ για να αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο. • ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Symbol Last Price Change % Change
BTC-USD

Bitcoin USD

51,134.62 +2,156.58 +4.40%
ETH-USD

Ethereum USD

1,732.82 +68.72 +4.13%
BNB-USD

BinanceCoin USD

240.75 +14.58 +6.45%
USDT-USD

Tether USD

1.0002 +0.0002 +0.02%
ADA-USD

Cardano USD

1.1403 +0.0064 +0.56%

8/3/2021: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών [1]

ΛΑΘΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΣ: Μιας που σχεδόν πάντα με γοήτευαν η ιστορία και οι αριθμοί θα κάνω μια στάση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου φέτος  γιορτάζει, σβήνοντας 145 κεράκια  μιας γιγάντιας και οικονομικά πολυδαίδαλης αναπτυξιακής ζωής.

 • Η επίσημη ιστορία του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ξεκινάει στις 30 Σεπτεμβρίου του 1876 όταν επί κυβέρνησης του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου, δόθηκε η έγκριση για τη σύστασή του.

Ανεπίσημα όμως ο θεσμός  άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά πάνω από το ιστορικό καφενείο «Η Ωραία Ελλάς» στη διασταύρωση των οδών Ερμού& Αιόλου. Εκεί όπου συναντιόντουσαν  οι τότε επιφανείς επαγγελματίες και έδρευε από το 1870 η Λέσχη Εμπόρων των Αθηνών.

 • Στο χώρο αυτό κάθε απόγευμα διεξάγονταν αγοραπωλησίες επί των ομολογιών των εθνικών δανείων που εκδίδονταν εκείνη την εποχή. Με την πάροδο όμως του χρόνου, η Λέσχη μετατράπηκε από εντευκτήριο μιας «φτασμένης»  επαγγελματικής τάξης σε «Μετοχοπρατήριον» και το Μάιο του 1873 σε «Χρηματιστήριο».

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής ''Η ανάπτυξη του Χ.Α.Α Αίτια και συνέπειες'' Πτυχιακή εργασία Επιβλέπων. - ppt κατέβασμα

 • Στην αρχή φυσικά τίποτα δε θύμιζε τη γνωστή «διεγερτική» χρηματιστηριακή ατμόσφαιρα. Όλα κυλούσαν με αργούς ρυθμούς  ώσπου κάπου προς τα τέλη τις τριετίας 1870 -1873  η μεταλλουργική εταιρεία Λαυρίου έκανε τη ζημιά κυκλοφορώντας 100.000 μετοχές της.

Αυτό ήταν, ξύπνησε τα αίματα των τότε επενδυτών προκαλώντας έναν αυξητικό κερδοσκοπικό παροξυσμό τέτοιο που να μη πέφτει καρφίτσα στο χώρο της λέσχης στο καφενείο, ακόμα και στους τριγύρω δρόμους.

 • Το πλήθος κερδοσκοπούσε και η ατμόσφαιρα γύρω από το «Χρηματιστήριο» άρχιζε να μυρίζει μπαρούτι. Εκτός από την εταιρεία Λαυρίου «διαπραγματεύονταν» και οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας της Εταιρίας της Εθνικής Ατμοπλοΐας της Ελλάδας, των ασφαλιστικών εταιρειών Φοίνιξ και Άγκυρα και της Ανωνύμου Εταιρίας Αεριόφωτος Αθηνών.

Η  μετοχή της Εθνικής πάντως δε σήκωνε και πολλά – πολλά καθώς  αποτελούσε την ασφαλέστερη επένδυση και δεν ενδεικνυόταν και τόσο για κερδοσκοπικές κινήσεις μιας που εκεί τοποθετούνταν  τα ευαγή ιδρύματα μετατρέποντας σε μετοχές ένα σημαντικό μέρος από τα διαθέσιμά τους. Κάπου εκεί ίσως  να δημιουργήθηκε και ο πρώτος market maker που υπήρξε στη μετοχή της Εθνικής.

 • Με την πάροδο του 1873 η σημαντική άνθηση που προκλήθηκε στο κλάδο των μεταλλευτικών εταιρειών δημιούργησε την πρώτη χρηματιστηριακή μανία, τη μεταλλομανία. Η ίδρυση πολλών μεταλλευτικών εταιριών, έφερε στο κατώφλι του «Χρηματιστηρίου» αρκετές από αυτές συμπληρώνοντας την ήδη υπάρχουσα της Ανωνύμου Εταιρίας των Μεταλλουργείων του Λαυρίου. Εταιρείες όπως η Κάρυστος,  η Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία, ο Λαυρεωτικός Όλυμπος, ο Νικίας και ο Περικλής.

Η συναλλαγές εκτοξεύτηκαν. Μετά τη μεταλλομανία ήρθε και έδεσε η τραπεζομανία κολλώντας δίπλα στην Εθνική Τράπεζα, η  Ναυτική Τράπεζα ο «Αρχάγγελος», Γενική Πιστωτική Τράπεζα και η Τράπεζα Βιομηχανικής Πίστεως. (του Απόστολου Μάνθου στο χθεσινό ΚΕΦΑΛΑΙΟ)


Στην προοπτική των κερδών από τις μετοχές είναι αδύνατο να αντισταθεί ένας λαός που αγαπά τις αποταμιεύσεις και συνάμα τις περιπέτειες» έγραφε από την Αθήνα τον Μάρτιο του 1873 ο γάλλος πρέσβης Ζυλ Φερύ.

 • Ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο Μπέρινγκ (προφανώς της οικογενείας της φερώνυμης τράπεζας) διαβεβαίωνε με επιστολή του τον λόρδο Γκράνβιλ, υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, πως τα κοιτάσματα και συνακολούθως οι μετοχές του Λαυρίου «θα κάνουν τον κάθε Ελληνα πλούσιο».

Η πρώτη στέγη του επίσημου Χρηματιστηρίου βρισκόταν στο χώρο του Κεντρικού Ταχυδρομείου στο μέγαρο του Βασιλείου Μελά στην Αιόλου και Σοφοκλέους γωνία. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην οικία Αργυροπούλου, που βρισκόταν στη βορειοδυτική γωνία των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους. Το 1885 εγκαταστάθηκε σε κτίριο επί της οδού Σοφοκλέους 11, αλλά ούτε και εκεί στέριωσε.

 • Το 1891 το Χρηματιστήριο κατέβηκε στην οδό Πεσμαζόγλου 1, όπου όμως το Νοέμβριο του 1934 μετά και από την ευγενή προσφορά της  Εθνικής Τράπεζας καταλήγει στο “καινούργιο”, Σοφοκλέους 10.
 • Χρηματιστήριο, 20 χρόνια μετά | Insider
 • Εκεί στα χρωματιστά μάρμαρα και μωσαϊκά  με το κάγκελο των συναλλαγών και το τεράστιο ξύλινο πίνακα με τα ταμπελάκια των εταιρειών και των μετοχικών τιμών τους γράφτηκαν  για 73 χρόνια (1934- 2007) ίσως τα μεγαλύτερα γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής Οικονομίας.
 • Εκλεισε 140 χρόνια ζωής το Χρηματιστήριο!

Δυστυχώς κατά πολλούς τον Ιούλιο του 2007  το Χρηματιστήριο αποχαιρετά τη Σοφοκλέους ή καλύτερα η Σοφοκλέους αποχαιρετά το Χρηματιστήριο μιας που ο 600 μέτρων δρόμος καθόριζε για δεκαετίες το περιβάλλον, την εμπορική και οικονομική κίνηση του κέντρου της πόλης και πάει για πρώτη φορά σε ιδιόκτητο κτίριο επί της Λεωφόρου Αθηνών.

 • Μπορεί ο νέος χώρος του Χρηματιστηρίου να είναι μοντέρνος και επιβλητικός αλλά σύμφωνα με αρκετούς παράγοντες του χρηματιστηριακού γίγνεσθαι δεν παύει να  δείχνει σαν εξόριστο μακριά από την καρδιά της Αθήνας όπου και μεγαλούργησε για 131 χρόνια, ενώ ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο έπαιξε και η κατάργηση της αίθουσας συναλλαγών. (του Απόστολου Μάνθου στο χθεσινό ΚΕΦΑΛΑΙΟ)

 • Σύνθεση δείκτη ΕΝ.Α (5 Μαρ 2021)
Σύμβολο Κλείσιμο Διαφορά % % Στάθμισης Χρημ/κή αξία % Συμμετοχή Capping Factor
ΚΑΙΡΟΜΕΖ 0,1153 0,52 100 35.638.864,153 24,68 1
ΜΑΣΟΠ 1,6 -3,61 100 11.680.000 8,09 1
ΝΤΟΠΛΕΡ 0,5 4,17 100 5.300.005 3,67 1
ΕΧ 0,93 0 100 13.755.630 9,52 1
ΑΤΡΑΣΤ 5,2 -0,95 100 16.117.878,4 11,16 1
ΠΕΡΦ 9,05 -1,09 100 35.376.359,5 24,5 1
ΟΠΤΡΟΝ 2,64 0 100 8.800.440 6,09 1
ΦΟΥΝΤΛ 0,54 0 100 12.607.264,44 8,73 1
ΒΙΝΤΑ 6 -0,83 100 5.143.260 3,56 1

****

PREMIA PROPERTIES (ex Pasal): Στις 07.08.2020 η Εταιρεία σύναψε προσύμφωνο με καταβολή αρραβώνα ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των 3 ακινήτων logistics (αποθηκευτικών χώρων) που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής. Πρόκειται για ακίνητα πλήρως μισθωμένα σε διάφορους μισθωτές συνολικής επιφάνειας κτισμάτων (GLA) 62.500 τετραγωνικών μέτρων. Η αξία της αγοράς ανέρχεται σε περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ.

 • Την 29/12/2020 πραγματοποιήθηκε η αγορά δύο ακινήτων ποσού 34 εκατ. Από το οποίο 77,89898% θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό δανεισμό (για τον οποίο υπάρχει ήδη έγκριση) και το 22,10102 % με εισφορά σε είδος με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου .Το τρίτο ακίνητο θα αγοραστεί μέσα στο 2021 από τραπεζικό δανεισμό (για τον οποίο υπάρχει ήδη έγκριση.
 • Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε €8.419.464 και διαιρείται σε 16.838.928 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας € 0,50 η κάθε μία. Την ίδια ημερομηνία έγινε και η πιστοποίηση καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου από το Δ.Σ
 • Την 20.11.2020 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων πού αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό €9.102.451,50 με την έκδοση έως 18.204.903 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €0,50 η κάθε μία και με τιμή διάθεσης €1,10 εκάστη με εισφορά ιδανικών μεριδίων επί δύο ακινήτων, της Εταιρείας με την επωνυμία «ΝΟΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και μετοχών και ομολογιών εκδόσεως της Εταιρείας με την επωνυμία «JPA ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ
  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

PREMIA (ex Pasal):Θα αργήσουμε πολύ για να είμαστε σε θέση να σας δώσουμε εκτιμήσεις κι όλα τα συναφή για την εταιρεία. Ακριβή εικόνα θα μπορέσουμε να έχουμε όταν δημοσιευτεί το α’ 6μηνο του 2021. Οι ερωτώντες ας απευθυνθούν στην εταιρεία για τις αιτούμενες διευκρινήσεις. Αυτά τα περί της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ, είναι πολύ πρόωρα. Εν τω μεταξύ μεθαύριο θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται τα 18,2 εκατ. τμχ, οπότε ο αριθμός των μετοχών της θα ανέλθει σε 35,04 εκατ.τμχ.

 • Η διοίκηση του ομίλου παραμένει «πιστή» στο δικό της επενδυτικό πλάνο (να διπλασιάσει την αξία ακινήτων σε 200 εκατ. ευρώ) στοχεύοντας σε τομείς όπως οι αποθηκευτικοί χώροι (logistics), τα big boxes (π.χ. super markets) και τα κτήρια κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία), μέσα από την απόκτηση ποιοτικών ακινήτων.
 • Απώτερος στόχος της η μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ. Θα πάρει καιρό πάντως.

****

AUTOHELLAS: Από την ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ για τη χρήση 2020


 • Yellen says higher Treasury yields signal recovery, not inflation
 
WASHINGTON (Reuters) – U.S. Treasury Secretary Janet Yellen on Friday said higher long-term Treasury debt yields were a sign market participants were anticipating a stronger recovery, not of increased inflation concerns.
 • “I don’t see that the markets are expecting inflation to rise above the 2% inflation objective that the Fed has as an average inflation rate over the longer run,” Yellen said in a PBS Newshour interview.

She added the United States needs faster job growth than seen during February, but can reach full employment by next year with President Joe Biden’s $1.9 trillion stimulus plan in place. (Reporting by David Lawder; Editing by Chris Reese) • Will the stock market casino reopen now?
$1,400 stimi checks may add fuel to equity market mania. Story stocks driven by retail investors may see another speculative hype. BUT it is possible that $1.9tn stimulus program, which will drive US debt, will also spur inflation fears.

Εικόνα

 • The markets are betting against the $21tn US bond market.

Hedge funds, Asset Managers & dealers flipped to most net short 10y note futures since Feb 2020. US 10y yields have risen to 1.57% this week.

 • Εικόνα


ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Διαγραμματικά η μετοχή έχει διασπάσει ανοδικά τον μακροπρόθεσμο καθοδικό στροφέα “W” του 2018, δίνοντας έντονο τεχνικό προβάδισμα για την απαρχή μιας ανοδικής κίνησης προς τα ισχυρά σημεία αντίστασης των 0,89 και των 1,20 ευρώ.

 • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα Ελάχιστη τιμή Μέγιστη τιμή Μεταβολή %
7 ημερών 0,817 0,896 9,20
30 ημερών 0,750 0,896 15,58
3 μηνών 0,734 0,896 4,71
6 μηνών 0,576 0,896 43,55
12 μηνών 0,280 0,896 72,15
 • ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΙΜΗ ΜΕΤ.% ΤΖΙΡΟΣ € ΗΜ/ΝΙΑ
0,8900 6,97% 615.239 05/03/2021
0,8320 -0,24% 147.498 04/03/2021
0,8340 0,48% 208.407 03/03/2021
0,8300 0,73% 138.128 02/03/2021
0,8240 1,10% 87.174 01/03/2021
0,8150 -2,28% 93.513 26/02/2021
0,8340 0,97% 91.480 25/02/2021
0,8260 0,12% 128.659 24/02/2021
0,8250 0,86% 138.917 23/02/2021

 


Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη εβδομάδα η οποία θα έχει και το πρώτο τραπεζικό αποτέλεσμα για την χρήση του 2020. Την Τετάρτη το απόγευμα η Eurobank θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα για τις επιδόσεις του δ’ τριμήνου και την εξέλιξη των δανείων σε αναστολή δίνοντας και ένα στίγμα για το τι θα πρέπει να αναμένουμε στα τραπεζικά τεστ αντοχής που έρχονται το καλοκαίρι.

 • Αποτελέσματα χρήσης και μέρισμα θα ανακοινώσει και η Intercontinental ΑΕΕΑΠ την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της Αεροπορίας Αιγαίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στην συνέλευση θα ανακοινωθούν οι όροι συμμετοχής καθώς προβλέπεται μερική παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής από υφιστάμενους μετόχους.


******

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.