7.1.2022- X.A: Η Top7 των επισημάνσεων του μ/μ για τους μικροεπενδυτές φίλους του

X.A: Η Top7 των επισημάνσεων του μ/μ για τους μικροεπενδυτές φίλους του

 • Για τους μικροεπενδυτές

… Που δεν έχουν τα κεφάλαια για να ασχολούνται με τα ΜΠΛΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ του ελληνικού χρηματιστηρίου

… Και πόσο μάλλον με την Wall Street…

… Υπάρχουν πάντα μετοχές εταιρειών που είτε σνομπάρονται από το σοβαρό (sic) επενδυτικό κοινό

… Είτε οι μεγαλομέτοχοι τους δεν ασχολούνται με την μτχ τους και την πορεία της στο ταμπλό

ΣΣ: Καλό αυτό… Δεν είναι πάντα μειονέκτημα, γιατί στις άλλες δεν ξέρεις πότε θα στις φέρουν κατακέφαλα.

 • Χ.Α – Η γωνιά του μικροεπενδυτή

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ επισημαίνονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.
 • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες. Και σε αυτόν τον επενδυτή ο μ/μ βγάζει το καπέλο και πάντα θα τον βοηθάει. Γι αυτόν άλλωστε νοιάζεται και για κανένα άλλον.
ΥΓ: Οι αγορές μας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1500 ευρώ ανά περίπτωση, άντε το πολύ τις 2.000 ευρώ, αν σας “γυαλίζουν” στο μάτι.
 • ΕΚΤΟΣ κι αν αφορούν περιπτώσεις εταιρειών υπό εμφανή εν δυνάμει δυναμική, οπότε μπορείτε να ανεβάζετε το πλαφόν έως εκεί που δεν θα έχετε το παραμικρό άγχος…
 • Αλλά θα πρέπει και να τις παρακολουθείτε και να αυξομειώνετε τις θέσεις σας για να πετύχετε τον επιθυμητό στόχο της βελτίωσης δηλ.ποιότητας του βιοτικού επιπέδου της οικογενείας σας.

ΥΓ1: Οι μετοχές δεν μπορούν να εκτιμώνται μόνον με βάση το p/e ή το p/bv… Η συνισταμένη της τιμής μίας μετοχής προσδιορίζεται από πολλές παραμέτρους.

ΥΓ2: Μην διαβάζετε τις διάφορες σοφιστείες των ειδημόνων στα διάφορα ιντερνετικά στέκια και που οι περισσότεροι δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν (τρανός άλλωστε “επιβεβαιωτής” ο ληξίαρχος του Χ.Α) αλλά δεν καταδέχονται να ασχολούνται με αυτές γιατί δεν μπορούν να μπαινοβγαίνουν για να ικανοποιούν το αρρωστημένο πάθος τους… Η επιστήμη έχει σηκώσει προ πολλού τα χέρια υψηλά…

 • ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ το Top 7 των πλέον υποτιμημένων της Μικρούλας Κατηγορίας – Α –  (αποτίμηση μέχρι 12,5 εκατ. ευρώ) κατά την ταπεινή μας εκτίμηση

ΟΛΟΙ γνωρίζουμε τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αγορές, αλλά δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς αναμένοντας το… μοιραίο.

ΟΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ και θα γίνονται και αντικαταστάσεις αν κάτι ξεφεύγει προς την μία ή την άλλη πλευρά…

ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ είχαν υποδειχθεί από τον μ/μ στο παρελθόν και είχαν βγάλει πολύ καλές έως εξαιρετικές ανοδικές διαφυγές… ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ αλλά και άλλες, αρκετές δεκάδες μετοχές…

ΟΛΕΣ τους έχουν τα καλά και τα κακά τους, όπως άλλωστε όλοι μας…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλες καλύτερες ποιοτικά μετοχές (ελάχιστες πάντως), που όμως βρίσκονται σε επίπεδα από τα οποία δεν μπορούν να προσφέρουν του λοιπού αξιόλογες αποδόσεις…

Η ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ αφορά αποκλειστικά τον μ/μ και τους φίλους μικροεπενδυτές του με τους οποίους έχει αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση με την πάροδο των χρόνων.

 • Αλλά θα πρέπει και να τις παρακολουθείτε και να αυξομειώνετε τις θέσεις σας για να πετύχετε τον επιθυμητό στόχο της βελτίωσης δηλ.ποιότητας του βιοτικού επιπέδου της οικογενείας σας.

Θα χρειαστούν και αλλαγές, τουτέστιν εναλλαγές θέσεων ανάλογα με την ειδησεογραφία, την πορεία των μεγεθών τους κ.α.

 • ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: 
 1. ΜΟΝΤΑ – τιμή εισόδου** 0,5500 με 0,5800 ευρώ
 2. ΔΟΜΙΚΗ – τιμή εισόδου 0,6800 με 0,7200 ευρώ
 3. ΙΛΥΔΑ – τιμή εισόδου 1,3000 με 1,3500 ευρώ
 4. UNIBIOS – τιμή εισόδου 0,5700 με 0,6000 ευρώ
 5. TZIΡAKIAN – τιμή εισόδου 2,9000 με 2,9500 ευρώ
 6. ΦΙΕΡA – τιμή εισόδου 0,5500 με 0,5800 ευρώ και
 7. ΠΑΙΡΗΣ  – τιμή εισόδου 0,8500 με 0,9000 ευρώ

**Αν και όταν πάνε στις τιμές που προαναφέραμε… Οσες σας κάνουν το χατίρι.

 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εσωτερική αξία της μετοχής (intrinsic value): Στην εσωτερική αξία συμπεριλαμβάνονται και οι υπεραξίες (ή και οι υποαξίες) των παγίων στοιχείων του ενεργητικού της εταιρίας ή ακόμη και τα άυλα περιουσιακά της στοιχεία. Απ’ αυτό συνεπάγεται ότι ο υπολογισμός της εσωτερικής αξίας είναι δύσκολος και υποκειμενικός και γι’ αυτό η -με αυτή την έννοια- εσωτερική αξία δεν μπορεί να έχει ευρεία χρήση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας. Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.