7χρονη στη Ρόδο θύμα βιασμού – Η μάνα βοηθούσε το δράστη

Την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων στην σοκαριστική υπόθεση για βιασμό και αποπλάνηση κοριτσιού ηλικίας 7 ετών αλλά και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές τον παππού της, την μητέρα της, τη θεία της και τη γιαγιά της, εισηγήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω ο Εισαγγελέας της έδρας.

O εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι, όπως κατηγορούνται, ο παππούς, η μητέρα και η θεία της ανήλικης και να απαλλαγεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε αποπλάνηση η γιαγιά.Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του την προσεχή Δευτέρα.

Ο μηνυτής και η κατηγορούμενη μητέρα της μικρής είχαν παντρευτεί στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα του παιδιού τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στο μηνυτή με τον οποίο διαμένει στην κατοικία του.

Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την κόρη της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτή η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη από το σπίτι του πατέρα και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της.

Αυτό έγινε πριν την γιορτή του Πάσχα 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία. Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη, και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της την ανήλικη, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω της και έβαλε το χέρι της στα γεννητικά της όργανα. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της. Ούτε όμως και η πρώτη κατηγορουμένη ενδιαφερόταν να πάρει την κόρη της για επικοινωνία.

Όταν ο πατέρας ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του διηγήθηκε τι συνέβη στην τελευταία συνάντησή τους. Ο πατέρας ρώτησε το παιδί γιατί δεν του το είπε αμέσως και η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, άγγιζε το «κουτί» της και όταν έπαιρνε κάτι δικό της τής τραβούσε τα μαλλιά.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του.