63.000 ευρώ για το περιβραχιόνιο που πέταξε ο Ρονάλντο – Θα δοθούν για τη θεραπεία βρέφους

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού που φορούσε ο Κριστιανο Ρονάλντο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Πορτογαλίας πωλήθηκε αντί του ποσού των 7,5 εκατομμυρίων δηναρίων (περίπου 63.000 ευρώ) σε ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία που διεξήχθη στη Σερβία για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Τα χρήματα θα διατεθούν για τη θεραπεία ενός βρέφους έξι μηνών, του Γκαβρίλο Τζούρτζεβιτς, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Για τη θεραπεία αυτής της σπάνιας πάθησης της σπονδυλικής στήλης απαιτείται το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον αγώνα με τη Σερβία και ενώ το σκορ ήταν 2-2 ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο όμως ακυρώθηκε από τον Ολλανδό διαιτητή Ντάνι Μακέλι.

Ο αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας, εμφανώς εκνευρισμένος, έβγαλε το περιβραχιόνιό του, το πέταξε στο αγωνιστικό χώρο και αποχώρησε. Ο πυροσβέστης Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς, που εκτελούσε υπηρεσία εντός του Σταδίου «Rajko Mitic», μάζεψε το περιβραχιόνιο και το διέθεσε σε ανθρωπιστική οργάνωση για να δημοπρατηθεί. «Βρισκόμουν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο όπου έπεσε το περιβραχιόνιο. Ζήτησα την άδεια του διοικητή μου και μου επέτρεψε να το πάρω. Συμφωνήσαμε να το βγάλουμε στη δημοπρασία για τον Γκαβρίλο. Πριν από το ματς είχα σκεφτεί ότι, αν μας δώσουν κάτι έξτρα για την υπηρεσία στο γήπεδο, θα τα έδινα για τη θεραπεία του μικρού, λες και είχα προαίσθηση, συνέβη… το περιβραχιόνιο!» δήλωσε ο νεαρός πυροσβέστης στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS).

Η ηλεκτρονική δημοπρασία διήρκησε πέντε ημέρες και η τιμή εκκίνησης ήταν τα 1.000 δηνάρια, περίπου εννέα ευρώ. Κάποια στιγμή προχθές η δημοπρασία ακυρώθηκε προσωρινά, όταν διαπιστώθηκε ότι πολλές προσφορές που ανέβασαν το ποσό στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, ήταν αναξιόπιστες. Ωστόσο, επαναλήφθηκε γρήγορα και εξελίχθηκε κανονικά έως την ολοκλήρωση της σήμερα το πρωί. Τη μεγαλύτερη προσφορά έκανε η εταιρία στοιχημάτων «Mozzart» ενισχύοντας με 7,5 εκατομμύρια δηνάρια το ταμείο αρωγής για τη θεραπεία του μικρού Γκαβρίλο.

Έμμεσα και προφανώς ασυνείδητα βοήθησε και ο Κριστιάνο Ροναλντο, το γκολ του οποίου μπορεί να μην έχει βαθμολογική έχει ωστόσο ανθρωπιστική αξία.