600.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στη Φλόριντα εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου

Ο κυκλώνας Μάθιου έφτασε στη Φλόριντα. Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, εξαιτίας του κυκλώνα.

Τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στη Φλόριντα εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου και οι Aρχές προειδοποιούν για περαιτέρω διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Η υπηρεσία ηλεκτρικού ρεύματος έκανε λόγο για 475.000 σπίτια.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες στην περιοχή Τζάκσονβιλ εξαιτίας του κυκλώνα, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει… Υπάρχει ενδεχόμενο (ο τυφώνας) να μας πλήξει άμεσα και να καταγραφούν άνεμοι ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα» τόνισε ο Σκοτ.

Δύο αμερικανικές πολιτείες έχουν κηρυχθεί προληπτικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και 3 εκατομμύρια κάτοικοι των παράκτιων περιοχών να εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ο κυκλώνας -κατηγορίας 3- πνέει με ανέμους 200 χλμ/ώρα. Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ακόμα ανατολικά της Φλόριντα και πρόκειται να φτάσει στην Πολιτεία μέσα στις επόμενες ώρες.

Τουριστικά θέρετρα, η World Disney και το SeaWorld, όπως και τα στούντιο της κινηματογραφικής εταιρείας Universal, έχουν κλείσει.
Πηγή in.gr