6 Iουνίου 2022- ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (του Παύλου Στράνα)

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ  

 • του Παύλου Στράνα

  Με τρία χρόνια κυβέρνηση ΝΔ, με δυόμιση χρόνια Κόβιντ, με πληθωρισμό 8%, με βενζίνη  στα 2,25 ευρώ,  με το φυσικό αέριο στον Θεό,  με αστυνομία στα ΑΕΙ, έρχεται δημοσκόπηση και σου λέει ότι είσαι 9,7 μονάδες πίσω από την ΝΔ.
  Επίσης σου λέει ότι το 65% των Ελλήνων πιστεύουν ότι στις εκλογές θα νικήσει η ΝΔ, και ότι, παρά τα όσα γίνονται, θεωρούν τον Κυριάκο καταλληλότερο για πρωθυπουργό.
  Ε, λοιπόν, δεν τρελαίνεσαι;

Τι άλλο πρέπει να γίνει,  για να μπορέσεις να περάσεις την ΝΔ στις δημοσκοπήσεις;
Να φορολογήσει τον αέρα, και να παίρνουμε το νερό από δημόσιες βρύσες με το δελτίο;

 • Και δεν φτάνει που απογοητεύεσαι με τη σταθεροποίηση της διαφοράς εκεί γύρω στο 10%,  έχεις και υποστηρικτές, που για να ρίξουν την διαφορά που σε χωρίζει από την ΝΔ, καταγγέλλουν τον Υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ,  που ΔΕΝ είναι στην ΝΔ,  ότι δωροδοκήθηκε με 20.000 ευρώ από την ΝOVARTIS, και την Υπουργό Πολιτισμού ότι έδωσε 38.000 ευρώ για πετσέτες, «ξεχνώντας» να αναφέρουν ότι τα 38.000 ευρώ δόθηκαν …γα να φτιαχτούν πετσέτες-σουβενίρ, για να πουληθούν στα gift shop των μουσείων μας.
Παραβλέποντας βέβαια, στην περίπτωση του Υπουργού Υγείας Λοβέρδου, ότι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το όνομα του, η αναφορά δηλαδή στα 20.000 ευρώ, είναι σε κατάθεση μάρτυρα και όχι σε διαπίστωση του FBI, μπαίνω λίγο στην ουσία.
 • Ρε παλληκάρια, ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια αυτό που  λέει ο μάρτυρας, ας υποθέσουμε ότι ο Υπουργός, πράγματι  δωροδοκήθηκε από την Novartis.
Δηλαδή, θεωρούμε αλήθεια ότι ένας Υπουργός Υγείας, καθηγητής Πανεπιστημίου του Συνταγματικού Δικαίου, ευνόησε έναν Παγκόσμιο φαρμακευτικό κολοσσό να αυξήσει κατά εκατοντάδες εκατομμύρια  τα κέρδη του, ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΙΖΑ …ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!
Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι αυτός που σας είπε ότι ανακάλυψε αυτό το «λαβράκι», και πόσο ανόητοι είστε εσείς που το υιοθετήσατε;
 • Συγνώμη αλλά μία απλή εγχείρηση αμύγδαλων «έχει» φακελλάκι1000-1500 ευρώ, μία εγχείρηση καρδιάς «έχει» φακελάκι ένα πεντοχίλιαρο και βάλε,  για μια κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, η Novartis πρόσφερε στον κάθε επαρχιακό γιατράκο «σεμινάρια» στο Μπαλί, και τις Μαλδίβες, ξοδεύοντας κοντά 10000 το κεφάλι, και θα δωροδοκούσε έναν Υπουργό για τόσο μεγάλη εξυπηρέτηση εκατομμυρίων , ΜΟΝΟ με 20.000 ευρώ;;

Και ο Υπουργός, σαν ο τελευταίος ζήτουλας, θα έπαιρνε ΜΟΝΟ 20.000 ευρώ για μια τόσο «ακριβή» υπογραφή; Μα καλά, δεν ρωτήσατε την πιάτσα, μια τέτοια «εξυπηρέτηση» σαν αυτή που υποτίθεται ότι «έκανε» ο Λοβέρδος, πόσο «τιμάται» στην αγορά του «δούναι και λαβείν»;

 • Εκτός και αν , γιοι εργολάβων, και λοιπών φακελοειδικοτήτων, μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε το κοστολόγιο, δεν έχετε  ακούσει τίποτε για μίζες και λαδώματα, που … κάποιοι έδωσαν σε κάποιους, όχι εσείς κι εγώ βέβαια, αλλά κάποιοι άλλοι.

Δηλαδή θέλετε να πιστέψει η κοινωνία ότι, ένας Υπουργός π.χ.  «χαρίζει» μία κρατική καπνοβιομηχανία σε κάποιον, και παίρνει μίζα …ένα πακέτο τσιγάρα;;;
Είστε σοβαροί;

 • Τρομάζω να σκεφτώ ,πόσο πολύ φτηνά, θα «πουλούσατε» τις εξυπηρετήσεις σας, αν ήσασταν κυβέρνηση. Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα πλέον δεν είναι η ΝΔ, το πρόβλημα είναι ότι ο Ανδρουλάκης ξύπνησε μνήμες, και  οι ψηφοφόροι θυμήθηκαν τις ρίζες τους και ξαναγυρνάνε στα πάτρια εδάφη, οπότε έπρεπε να χτυπήσετε κάποιον από την παρέα του  …νέου Κρητικού και όχι του …παλιού.

Εκεί είναι ο κίνδυνος, από  την ΧαριλαουΤρικούπη ξεκινά η σκάλα που οδηγεί στο μονοψήφιο υπόγειο, ξανά, οπότε αυτή τη σκάλα πρέπει να γκρεμιστεί για να μην οδηγηθεί το κόμμα της Κουμουνδούρου εκεί , απ όπου ξεκίνησε.

 • Δυστυχώς γι αυτό  όμως, από την ποιότητα της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιεί γι αυτό, μάλλον επαναπατρίζει πράσινους στα πάτρια εδάφη, παρά απομακρύνει, και η έκπληξη δεν είναι ότι η ΝΔ προηγείται με 9,7 μονάδες, η τεράστια έκπληξη είναι  ότι υπάρχουν ακόμα 22 στους εκατό Έλληνες, που πείθονται από τέτοια απελπισμένα επιχειρήματα.

Παύλος Στράνας

Υ.Γ. Προφανώς οι εταιρίες συμβούλων και διαφήμισης που συμβουλεύουν ΟΛΑ τα κόμματα, και στην ουσία επιλέγουν την εκλογική στρατηγική τους, δεν είναι αφελείς, ξέρουν τι κάνουν.

 • Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η καθυστέρηση που θα προκαλέσει στην σύνθεση και λειτουργία του Ειδικού Δικαστηρίου για Παπαγγελόπουλο η ιστορία με το έγγραφο, μπορεί να είναι καθοριστικά ευνοϊκή για τους κατηγορούμενους..

Όμως ο όλος θόρυβος για το θέμα, έχει και απώτερο σκοπό, ο οποίος «φανερώνεται» από μία παράγραφο άρθρου δημοσιογράφου. Γράφει λοιπόν ο αξιότιμος κ. Μπαξεβάνης στο κουτί της Πανδώρας:

 • «Το επόμενο στάδιο που πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως είναι νοθεία στις εκλογές. Αν δηλαδή όλα λειτουργούν όπως λειτουργούν, χωρίς να αντιδράσουμε, το επόμενο στάδιο θα είναι νοθεία στις εκλογές».

Όχι «ίσως να είναι…», όχι «πιθανόν να είναι…». Αλλά «ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΘΕΙΑ». Ιδού λοιπόν  ο τελικός σκοπός των απελπισμένων, ξαναζεσταμένων επιχειρημάτων.
Προαναγγελία ήττας; Θα δείξει.