ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Ιουνίου 2022- Χ.Α + Markets (120): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

Χ.Α + Μarkets(120): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (6 Ιουνίου 2022)

 • Δηλαδή βρε παιδιά, επειδή η Wall Street υποχώρησε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ειδικότερα ο Nasdaq εξαιτίας του γεγονότος ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές τον Μάιο, πρέπει και εμείς να την ακολουθήσουμε σήμερα;; (!!)
 • ΚΑΙ ΜΗΝ ακούτε αυτά που σας γράφουν οι διάφοροι ειδήμονες. Τα αφεντικά της χώρας, θέλουμε δεν θέλουμε θα την επαναφέρουν, γιατί αλλιώς πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους;

ΚΑΙ τα Σχέδια Ανάπτυξης θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν και το Ελληνικό θα γίνει (αλίμονο άλλωστε) και η Ελλάδα θα αποτελέσει για την Ευρώπη ό,τι η Φλόριδα για τις ΗΠΑ.

 • ΜΗΠΩΣ έχει γίνει και καμμία προεξόφληση του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, της μελλοντικής πτώσης της τιμής του πετρελαίου, της αναγέννησης – ανάπτυξης  του νέου θηρίου που ακούει στο όνομα ΙΝΔΙΑ και τόσων άλλων;

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ανέβαιναν με επιτόκια 4% και 5% και με υψηλούς πληθωρισμούς κι όταν αυτές κατέβαιναν (δηλ. οι ΔΕΙΚΤΕΣ τους), ταυτόχρονα ανέβαιναν ένα σωρό εταιρείες (δηλ. οι μετοχές τους)…

 • ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ και ελλαδικώς και διεθνώς από Αναλυτές, μαθητευόμενους Αναλυτές, Μάγους, μαθητευόμενους Μάγους, από Πρόσωπα που αναζητούν τα… 15 λεπτά της δημοσιότητας για να δουν το όνομα τους γραμμένο στα ΜΜΕ και που δίνουν μέχρι και…, για να δούν και την αφεντομουτσουνάρα τους σε αυτά κλπ κλπ. Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε, έχουμε και σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούμε…

ΓΡΑΨΕ ΓΡΑΨΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ για το δικό τους καλό, αν το θέλουν:

Η Αγορά, για όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτήν, απαιτεί καθημερινή παρακολούθηση. Αυτό που ίσχυε χθες, μπορεί να μην ισχύει πλέον. Ακόμη και σε χρόνο dt μπορούν να έρθουν τα κάτω πάνω ή τα πάνω κάτω. Κάτι που θέλει διαρκή προσοχή, είτε για να περιορίσεις τις ζημίες σου, είτε για να εκμεταλλευτείς τυχόν ευνοϊκές εξελίξεις.

 • Σπρώξιμο μετοχών γίνεται, όταν κάποιοι ασχολούνται αποκλειστικά με 5 άντε 6 μετοχές τις οποίες λιβανίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, απορρίπτοντας και σχολιάζοντας αρνητικά κάθε τι το διαφορετικό. Είναι μία κατηγορία ανθρώπων κυριολεκτικά εκτός του δικού μας σκέπτεσθαι.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ: Το ελληνικό χρηματιστήριο εκεί που υστερεί είναι στον ανθρώπινο παράγοντα. Κάνουν κουμάντο αυτοί που διέλυσαν τα πάντα όλα σε έναν κλάδο και που δεν επιτρέπουν σε καμία ανεξάρτητη φωνή υψηλού κύρους να εντρυφήσει ανάμεσα τους. Το θέλουν υποχείριο τους, να κάνουν τις δουλίτσες τους, να βολεύουν τους δικούς τους και να γενικά να περνάνε ζωή χαρισαμένη εις βάρος όλων των υπολοίπων.

 • Και οι κονδυλοφόροι του Συστήματος αντί να ασχολούνται με αυτά, στηλιτεύουν την ελληνική αγορά πότε γιατί οι μετοχές της είναι πανάκριβες (sic), πότε γιατί δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 900 μονάδες (χαμπάρι δεν είχαν πάρει ή έκαναν πως δεν έπαιρναν για το ποιοί έφταιγαν αποκλειστικά γι αυτό…), πότε για το ένα και πότε για το άλλο.

ALPHA BANK- ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ:

 • HSBC 1,6000 ευρώ
 • GOLDMAN SACHS 1,7400 ευρώ
 • ΟΠΤΙΜΑ ΒΑΝΚ: 1,7700 ευρώ
 • PANTELAKIS: 1,7000 ευρώ  (στις 0,47 φορές σε όρους λογιστικής αξίας και 5,9 φορές σε όρους κερδοφορίας για το 2023)
 • JP MORGAN: 1,5000 ευρώ

ΣKETH ΠΡΟΚΛΗΣH TO METΟΧΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ για… Εισβολή!

Δ)14/3- Χ.Α+Markets(49): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα | Mikrometoxos. gr

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ
ΔιάστημαΜΙΝΜΑΧΜετ. %
7 ημερών0,9521,024-1,35
30 ημερών0,8671,095-7,72
3 μηνών0,8671,208-11,47
6 μηνών0,8671,456-7,50
12 μηνών0,8671,456-10,50

EUROXX – ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Πιστεύει ότι διατηρείται το ελκυστικό επενδυτικό story του Τραπεζικού κλάδου, που βασίζεται στη μεγάλη πτώση του κόστους ρίσκου (CoR) και την αύξηση του δανεισμού. Δίνει τιμή – στόχο τα 1,60 ευρώ για την Alpha Bank, τα 1,30 ευρώ για τη Eurobank και τα 4,2 ευρώ για την Εθνική.


EXALCO (ΒΙΟΚΑ): Πολύ καλό το 2021… Και το πρώτο 3μηνο έτρεχε με +70% για την μοναδική δύναμη πυρός του ομίλου Καντώνια, την Exalco δηλαδή. Επεται η δική της παρουσίαση, λίαν προσεχώς.


EUROBANK EQUITIES: Πάλι καλά που υπάρχουν και οι αναλυτές της οι οποίοι δείχνουν μία κάποια προσοχή στα Μικρομεσαία στρώματα του Χ.Α. Ιδού λοιπόν η τελευταία αναφορά τους και η οποία αφορά την ΠΛΑΙΣΙΟ.

 • Η μετοχή της Πλαίσιο διαπραγματεύεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τον ιστορικό της μέσο όρο, σε όρους EV/EBITDA.
 • Η εσωτερική αξία της εκτιμάται περί τα 5 ευρώ.
 • Τα αποτελέσματα-ρεκόρ του 2021 επανεπιβεβαιώνουν την πολιτική που ακολουθεί πιστά η διοίκηση του ομίλου.

ΠΛΑΙΣΙΟ – ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 84,5 εκατ. ευρώ

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 3,8300 ευρώ
ΔιάστημαΜΙΝΜΑΧΜετ. %
7 ημερών3,7103,9000,52
30 ημερών3,6004,040-3,04
3 μηνών3,4304,1104,93
6 μηνών3,4304,170-4,01
12 μηνών3,4304,880-6,36
 • Διπλασίασε το μέρισμα στα 0,10 ευρώ- Από 28 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος- Στις 21/6 η αποκοπή

2021- ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Σημαντική αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 23,2%, στα € 436,9 εκ. από € 354,6 εκ., με το ποσοστό της αύξησης να διαμορφώνεται σε 18,2% αφαιρουμένης της επίπτωσης των επιδοτούμενων πωλήσεων της ψηφιακής μέριμνας.

– Εντυπωσιακή αύξηση των EBITDA στα €19,9 εκ. από €13,3 εκ. (+49,6%), των κερδών προ φόρων στα € 11,1εκ. από € 3,6 εκ. (+206%) και των κερδών μετά από φόρους στα € 8,5 εκ. από € 3,1 εκ. (+171,4%).

– Ισχυρή ταμειακή ρευστότητα στα € 62,1 εκ. και καθαρή ρευστότητα, αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού, στα € 46,8 εκ., παρά την επιστροφή κεφαλαίου των € 4 εκ.

– Ίδια κεφάλαια στα € 101 εκ., που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

– Θεαματική βελτίωση της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων (προ φόρων) σε διψήφιο ποσοστό (11%).

– Διπλάσιο προτεινόμενο μέρισμα € 0,10 ανά μετοχή.


Διοικείς έναν από τους πιο ισχυρούς κολοσσούς επενδύσεων στον κόσμο κι ασχολείσαι μόνο με το χρήμα, μιλάς μόνο για αυτό και ο υπόλοιπος κόσμος ας πάει να πνιγεί.
 • Είναι γνωστό ότι πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι είναι μονοδιάστατοι και γι’ αυτό κατάφεραν να κάνουν τόσο καλά αυτό που κάνουν. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς τόσο έξυπνοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Όταν υπάρχουν τόσο δυνατές προκλήσεις στο παγκόσμιο σκηνικό, οφείλεις να ενεργήσεις και εσύ από την πλευρά σου για να λυθούν κάποια ζητήματα. Δεν μπορεί να κάνεις lobbying μόνο για την τσέπη σου. Γιατί και τα λεφτά σου θα τιναχτούν στον αέρα, αν η αγορά πάει κατά διαόλου.
 • Νομίζω ότι κάποια στιγμή τα golden boys θα πρέπει να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται πως όλος ο κόσμος δεν είναι νούμερα, deals και συναλλαγές.

Υπάρχει και ο άλλος κόσμος που αν δεν φροντίσουν γι’ αυτόν εκείνοι που είναι ισχυροί, θα συμπαρασυρθούν και οι ίδιοι στην κατρακύλα, αν το πράγμα ξεφύγει.

Φ.Κατ.


ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΤΙΚΑΣ – STOCK OPTION: Έχει παραγίνει λίγο το κακό με τις αμοιβές συνολικά των στελεχών. Άλλες εταιρείες τυπώνουν 10% επιπλέον μετοχές, άλλες δίνουν τσάμπα τελείως τις ίδιες, άλλες διπλασιάζουν αμοιβές διοίκησης κ.ο.κ. Θα σταθούμε λίγο στην Λύκος η οποία έθεσε στόχους το Γενάρη του 2021 και τον Ιούνιο του 2022 ο CEO τους πέτυχε όλους και πήρε δωρεάν 300 χιλ. μετοχές που είχαν αγοραστεί από την εταιρεία έναντι 475 χιλ. ευρώ. Μέσα σε ενάμιση χρόνο πέτυχε στόχους και πήρε και αμοιβή τέτοια!

 • Θα μας πείτε πως έχουμε άλλες ζημιογόνες που δίνουν bonus πρόσληψης ή stock option και οι μέτοχοι «τρώνε» χρόνια ζημιές. Υπάρχει και το άλλο, με τις τράπεζες. Τόσα χρόνια ανακεφαλαιοποιήσεις, χάρισαν κόκκινα δάνεια σε εισπρακτικές που δουλεύουν και βγάζουν κέρδος και τώρα που έβγαλαν μία φορά κέρδος θέλουν bonus. Φυσικά και είμαστε υπέρ να υπάρχει επιβράβευση, αλλά πρώτα ο μέτοχος και μετά η διοίκηση. Ή έστω μαζί.

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του μ/μ είχαν ενημερωθεί… 

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 

μ/μ: Τα πάντα ρει (και) στις αγορές. Μεγάλη προσοχή μέχρι νεωτέρας, μόνον βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις με απαραίτητη χρήση του stop loss, διατήρηση ρευστότητας τουλάχιστον 50% στα χαρτοφυλάκια και αυστηρά επιλεγμένες μετοχές εταιρειών που σεβάστηκαν και εξακολουθούν να μας σέβονται.
 • Επειδή όμως οι αγορές – θηλυκού γένους γαρ – προσφέρουν και αρκετούς πειρασμούς ας τους δοκιμάζουν οι παχνιδιάρηδες (τα άτακτα παιδιά δηλαδή) με ένα 10% άντε το πολύ 15% των διαθεσίμων κεφαλαίων τους.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ των ανωτέρω όλοι οι συνειδητοποιημένοι γνώστες του Χ.Α επενδυτές, οι οποίοι κινούνται βάσει συγκεκριμένων κανόνων και που πάντα – ο κόσμος να χαλάσει – στο τέλος πάνε πάντα στο Ταμείο.


ΥΓ: Δεν πρέπει να μας πιάσουν στον ύπνο.

ΥΓ1: Οι πολιτικοί μας δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, είναι και ανίκανοι οι περισσότεροι. Το μυαλό τους πάντα στο πως να εξυπηρετήσουν εαυτούς και πελατάκια, πελάτες και… πελατάρες τους.

ΥΓ2: Τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά, δύσκολα αντιμετωπίζονται με την νοοτροπία που τα τρέχουν οι ιθύνοντες.

ΥΓ3: Οι ξένοι διαχειριστές -πλην αυτών που τα έχουν βρει με τους δικούς μας – ούτε καν θέλουν να ακούσουν για τοποθετήσεις τέτοιες που να αναγεννήσουν ένα πεθαμένο Χ.Α.

ΥΓ4: Θα φτάσει το 2020φεύγα και νέος πρόεδρος στο ΧΑ δεν θα έχει τοποθετηθεί.

ΥΓ5: Τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι της επιτροπής περί του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι κάπου πεταμένα-παρατημένα στα γραφεία των μανδαρίνων.

ΥΓ6: Η κατάσταση στη Wall Street έχει ξεφύγει εντελώς. Αν συνέβαιναν στο Χ.Α θα είχε γίνει ο κακός χαμός. Κάποια στιγμή θα χαθεί ο έλεγχος, νομοτελειακά πράγματα είναι αυτά.

ΥΓ7: Το Χ.Α έχει χαρίσει απίστευτες αποδόσεις σε πολλές δεκάδες μετοχών του στα τελευταία χρόνια. Κινούμαστε προσεκτικά, με μεγάλη σύνεση κλπ για να τις διατηρήσουμε. Στο κάτω κάτω της γραφής ας βγάλετε λιγότερα. Η απληστία δεν πρέπει να επικρατεί, ο χειρότερος σύμβουλος, η χειρότερη ασθένια.

ΥΓ8: Ο μ/μ (συν)ομιλεί εδώ και δεκαετίες με πολλά πρόσωπα. Από τα χαμηλά μέχρι τα υψηλά στρώματα της οικονομικής και όχι μόνον σκηνής. (Είτε άμεσα, είτε έμμεσα). Η συντριπτική πλειοψηφία τώρα, συνιστά ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.


Χ.Α + Μarkets(119): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (4 Ιουνίου 2022)


4 Ιουνίου 2022- Χ.Α: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά”


 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.