6 Ιανουαρίου – Το πρωϊνό χρηματιστηριακό μαγκαζίνο του μικρομέτοχου


ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ στην ΑΘΗΝΩΝ 110 γιατί όσο νά’ναι με το χθεσινό της Wall τα δικά μας παιδάκια δηλ. τα πραγματικά… “Babylino” θα τα πέταγαν από τα παράθυρα τρομάρα τους.

 • ΑΝ μπορούσαν να αντιληφθούν πόσο φθηνότερο είναι το Χ.Α** από τις υπόλοιπες αγορές – που άλλωστε το μόνο που κάνουν είναι να διορθώνουν από τα συνεχή ιστορικά υψηλά τους – δεν θα έδιναν δεκάρα τσακιστή.

Είναι αυτή η παντελής έλλειψη γνώσης του τι εστί και τι αντιπροσωπεύει το ΥΓΙΕΣ ΤΜΗΜΑ του ελληνικού χρηματιστηρίου που μας καταδικάζει. Αν υπήρχε αυτή, έστω και σε μικρό ποσοστό, τότε όσες “μαλακίες” και εγκλήματα κι αν έκαναν οι του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (μην νομίζετε ότι είναι τίποτα ιδιαίτερης ευφυίας άτομα, παρτάκηδες και λαμόγια είναι) θα τις λουζόντουσαν αυτοί και μόνον αυτοί…

**Αποτελείται από περίπου 100 εταιρείες και μην σας φαίνεται καθόλου παράξενο…

 • Με τις περισσότερες να έχουν προσφέρει αφειδώς απίστευτες αποδόσεις στους συνειδητοποιημένους επενδυτές.

ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ τις καθημερινές αμπελοφιλοσοφίες όλων (μ/μ συμπεριλαμβανομένου), μην ασχολείστε καθημερινά με το ΧΑΑμένο (στη… μετάφραση και όχι μόνον) και αποφασίζετε μόνοι σας. Υπάρχουν άλλωστε 5-6 δυνατές ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ στα ΙΜΚΔ (ιντερνετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για να βγάζετε τα συμπεράσματα σας σχεδόν εκ του ασφαλούς.


ΕΠΙ τη ευκαιρία… Υπάρχει απίστευτη φαγωμάρα στα forum για το… ποιός την έχει πιο μεγάλη. Αν είναι ποτέ δυνατόν… Ελεος βρε παιδιά, ενώστε τις δυνάμεις σας και πολεμήστε τον κοινό… οχτρό. Κοινός είναι ο σκοπός σας, αν δεν το έχετε καταλάβει… Να μην σας εκμεταλλεύεται το ΣΥΣΤΗΜΑ, που λατρεύει να σας βλέπει να πλακώνεστε μεταξύ σας.

 • Μην αναλώνεσθε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, κουράζετε και κουράζεσθε αφενός και δεν βοηθάτε αφετέρου αυτούς που επηρεάζετε, ενώ δεν δίνετε και το σωστό παράδειγμα. Εχω εντοπίσει άτομα με απίστευτες γνώσεις στα… αντιμαχόμενα στρατόπεδα που αντί να ομονοούν προ του πραγματικού εχθρού επιδίδονται σε …να μην γράψω καλύτερα τι.

ΥΓ1: ΕΛΠΙΖΩ να τους φωτίσει τους συγκεκριμένους η σημερινή ΕΟΡΤΗ και να αλλάξουν τακτική και συμπεριφορά.


 • Υψηλό 52 εβδομάδων

 • ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑTΑΜΠΛΟ: Κινητικότητα χθες την τελευταία ώρα σε ένα από τα υγιεστέρα χαρτιά του Χ.Α και το οποίο είναι πραγματική ιεροσυλία κάποιοι δήθεν παντογνώστες να το συγκρίνουν με τα υπόλοιπα του κλάδου και όχι μόνον μάλιστα. Οι πραγματικές αξίες δεν χάνονται ποτέ…
 • Αυτοί που σέβονται θεσμούς και επενδυτές και φυσικά πάνω από όλα την εταιρεία που διευθύνουν θα αποζημιώνονται στον αιώνα τον άπαντα και μάλιστα πλουσιοπάροχα. Μαζί με αυτούς και οι συνοδοιπόροι τους.
 • Δεν το ονοματίζομαι, για να μην μας λένε ότι το προμοτάρουμε κλπ κλπ… Ανάγκη που το έχουμε άλλωστε. Βλέπετε, νομίζουν ορισμένοι ότι και όλοι οι υπόλοιποι σκέπτονται και κινούνται όπως αυτοί δηλ. στην βρωμοκοσμάρα τους…
ΟΙΚΟΙ: Μας έχουν τρελάνει με τιμές στόχου, με ενθουσιώδη σχόλια κλπ κλπ αλλά οι … darlings που μας μοστράρουν πρώτο τραπέζι πίστα δεν λένε να συγκινηθούν. Αν τα … ΣΠΙΤΙΑ πίστευαν αυτά που μας γράφουν, ο τζίρος θα ήταν πολύ αλλιώτικος και οι τιμές στα χαρτιά που πλασάρουν αρκετά υψηλότερες.
 • AΠANTHΣΕΙΣ
ΙΚΤΙΝΟΣ: Είναι θέμα διάθεσης αυτών που κινούν τα νήματα της κάθε μετοχής. Την συγκεκριμένη πριν ένα 6μηνο την είχαν στα 0,9500 και άνω επίπεδα τιμών με τον ΓΔ στα τρέχοντα επίπεδα του.. Και τώρα με καλύτερες συνθήκες για τον όμιλο, δεν μπορούν να την ανεβάσουν, έστω για τα μάτια του κόσμου; Συμπέρασμα, αναμείνατε στο τερματικό σας γιατί θσ το κάνουν κάποια στιγμή, ενώ δεν υπάρχει ρίσκο να φύγει για πολύ κάτω…
Τεχνικά ο τεχνικός αναλυτής του μ/μ (έχουμε πλέον και τέτοιο, αποκλειστικόν μάλιστα) μας δίνει την εξης τεχνική συμβουλή…
 • Η περιοχή γύρω από το 0,73 παρέχει στήριξη και διάσπαση των 0,77 ευρώ μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του χάσματος ήτοι στα 0,83 ευρώ.


WALL STREET: Με απώλειες που διευρύνθηκαν στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης ολοκλήρωσαν χθες οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street. Αιτία για την σημαντική πτώση αποτέλεσε η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης με την Κεντρική Τράπεζα να εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια από ότι αναμενόταν, καθότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μπορούν να δικαιολογήσουν την αύξηση των βασικών επιτοκίων με ταχύτερο ρυθμό.
***


 • WALL STREET: ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.