6.8.2021- Χ.Α: Και πού ‘σαι ακόμα… (Από τον Απόστολο Μάνθο)

Χ.Α: Και πού ‘σαι ακόμα… (Από τον Απόστολο Μάνθο)

Αύξηση 8% παρουσίασαν τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 συνοδευόμενα με αύξηση στη προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA κατά 6,9% ή στα 310,4 εκατ. ευρώ και ισχυρότατη αύξηση στα κέρδη προ φόρων κατά 67,5%  ή στα 146,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ο όμιλος επίσης αύξησε τις ελεύθερες ταμειακές ροές στα 157,4 εκατ. ευρώ και μείωσε κατά 7,2% (!) σε σχέση με τον Ιούνη του 2020 το καθαρό δανεισμό του στα 786,7 εκατ. ευρώ. Και να φανταστείτε ότι  ακόμα είμαστε στην αρχή, καθώς ο εκσυγχρονισμός και η έντονη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μόλις τώρα φαίνεται να  διανύει τα πρώτα χιλιόμετρα.

Διαγραμματικά η μετοχή του ΟΤΕ, ότι δεν πέτυχε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου κυρίως λόγω της αποκοπής του μερίσματος των 0,69 ευρώ το κατορθώνει τώρα με την αρπαγή της περιοχής αντίστασης των 15,55 ευρώ. Επίπεδο στο οποίο αν αποτυπωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις μια ισχυρή αγοραστική βάση  θα σπρώξει τη τιμή της μετοχής πάνω από τα 16 ευρώ ανοίγοντας μετά από σχεδόν 4800 ημέρες διαπραγμάτευσης το δρόμο για τα 17 ευρώ. Ένα μονοπάτι που είχε σφραγιστεί καθοδικά τον Ιούνιο του 2008. Θετικές ενδείξεις για τη συνέχεια μας δίνει και το ισχυρό “μάζεμα” που επετεύχθη στην περιοχή στήριξης των 14,20 με 14,00 ευρώ.

ΟΤΕ Διάγραμμα

****

Η ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε. (ΛΑΝΑΚ), που δραστηριοποιείται στην εμπορία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, έτοιμων ενδυμάτων, υποδημάτων, αξεσουάρ αλλά και στο real estate κρατάει από το 1941 με τη μετοχή της να εισέρχεται το Μάρτιο του 1974 στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την επωνυμία του ιδρυτή της Ηλία Καμσίζογλου.

  • Γνωστή μετοχή στους παλιούς του χώρου για την ευπρεπή της παρουσία στο ξύλινο ταμπλό της Σοφοκλέους και στο κλάδο των κλωστοϋφαντουργικών. Η ονομασία ΛΑΝΑΚΑΜ έγινε το 1994 και προέρχεται από τις δύο λέξεις, λάνα (lana)  που στα ιταλικά σημαίνει μαλλί και ‘Καμ’ από το επώνυμο του ιδρυτή της.

Η εταιρεία που εδρεύει στον  Πύργο των Αθηνών ναι μεν παρουσίασε σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του 2020  κύκλο εργασιών 1,391 εκατ. ευρώ και κερδοφόρο EBITDA 104 χιλ. ευρώ από ζημιές -280 χιλ. ευρώ το 2019 αλλά έχει και ένα πολύ αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ακινήτων εύλογης αξίας 9,351 εκατ. ευρώ. Ακίνητη περιουσία η οποία είναι ελεύθερη βαρών.

  • Οι γνωρίζοντες τώρα τηn όλη κατάσταση του χαρτοφυλακίου έχουν εντοπίσει ένα ακίνητο στη Κερατέα το οποίο μπορεί να ενταχθεί στο σχέδιο εκτινάσσοντας έτσι  την εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου κατά σχεδόν 2,5 με 3 εκατ. ευρώ ή στα 12 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα που η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας δε ξεπερνάει τα 7,9 εκατ. ευρώ.

Διαγραμματικά τώρα η μετοχή αφού έχει διορθώσει “τεχνηέντως” κατά -35% από τα πρόσφατα υψηλά του Ιουνίου στα 1,83 ευρώ παρουσιάζεται κατά πρώτον να έχει βρει σημαντική στήριξη στα  Keltner Channel πέριξ των 1,25 με 1,20 ευρώ και κατά δεύτερον να έχει κάνει μια πρώτη διάσπαση του πλαγιοκαθοδικού καναλιού “Q”. Η κίνηση αν πάρει την επιβεβαίωση στις επόμενες συνεδριάσεις αυξάνοντας τον όγκο συναλλαγών θα ανοίξει εκ νέου την πόρτα για την περιοχή των 1,80 με 2 ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ Διάγραμμα****

Τη βιομηχανία πλαστικών υλών Ε. Παΐρης Α.Β.Ε.Ε Πλαστικών (ΠΑΙΡ) την είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάλυση διαπιστώνοντας την ισχυροποίησή της τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας μιας που τα EBITDA έκλεισαν το 2020 αυξημένα κατά 64,2% στα 1,646 εκατ. ευρώ  όσο και στο πελατολόγιό της καθώς διαθέτει πελάτες ογκόλιθους όπως τη Unilever, Johnson & Johnson, Kraft, JetOil, Korres, Cyclon, Famar κ.α.

  • Συν τοις άλλοις ενδιαφέρον παρουσιάζει και η “γρήγορη” κάλυψη των ομολογιών Β’ Σειράς που εξέδωσε η εταιρεία αξίας 700 χιλ. ευρώ  από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για τη πραγματοποίηση  από μέρους της διάφορων επιχειρηματικών κινήσεων.

Τεχνικά η μετοχή εμφανίζεται στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών να θέλει να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις της πάνω στη ζώνη αντίστασης των 1,07 με 1,05 ευρώ. Ημερήσια κλεισίματα πάνω από εκεί θα δώσουν το έναυσμα για μια αρχική ανηφορική βόλτα προς τα 1,30 με 1,24 ευρώ. Το νούμερο πάντως που φαντάζει κατορθωτό για το 2021 είναι αυτό στα 1,50 ευρώ.

Παίρης Διάγραμμα

* Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

ΠΗΓΗ: capital.gr