6.6.2022 – Χ.Α: H αγορά μας στέκεται αξιοπρεπέστατα και προϊδεάζει για καλύτερες μέρες (από τον Λογικό)

  • Η εβδομάδα που έφυγε και αυτή που έρχεται…

Με εξαίρεση μετρημένες μετοχές στα δάχτυλα ενός χεριού, οι υπόλοιπες είχαν από ουδέτερη έως απογοητευτική συμπεριφορά την εβδομάδα που μας πέρασε.

  • Από την άλλη βέβαια αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει στις αγορές έξω, η αγορά μας στέκεται αξιοπρεπέστατα και προϊδεάζει για καλύτερες μέρες αν φτιάξει η διεθνής συγκυρία.
**
ΜΟΗ Πρώτη και καλύτερη δεν λύγισε ούτε μία μέρα αντιθέτως βγήκε σε νέα ψηλά. Οι βλέψεις της πια υψηλές φτάνουν μέχρι την επανείσοδο στον MSCI αλλά ακόμα το σενάριο αυτό έχει πολύ δουλειά μπροστά. Θεωρώ βέβαιο όμως ότι θα το ξαναδούμε το έργο.
**
ΕΥΔΑΠ η ευχάριστη έκπληξη της εβδομάδας, ήταν και παραμένει φθηνή. Κάποιοι προεξοφλούν μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου. Το θέμα είναι να υπάρχει συνέχεια στο ενδιαφέρον και μετά τις αποκοπές μερισμάτων-επιστροφών. Αναμφισβήτητα το νερό θα είναι αφορμή για κρίσεις στο κοντινό μέλλον, σημαντικό στοιχείο για την ανθρώπινη ύπαρξη.
**
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Θέλει να κινηθεί υψηλότερα των 10€, οι εξελίξεις με την ΤΕΝΕΡΓ θα της δώσουν το έναυσμα. Σαν πρώτη λογική στάση θεωρείται 11-11,50 τιμές που είχαν γίνει τα πακέτα.
**
ΕΛΛΑΚΤΩΡ Την ερχόμενη Παρασκευή πιθανότατα θα εγκριθεί η δημόσια πρόταση για την μετοχή στο 1,75€. Λογικά οι αγοραστές θα ανέβουν προς το 1,72€. Αν και υπό κανονικές συνθήκες αρκετοί θα μείνουν για την συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.
**
CENERGY Την είδηση της Παρασκευής την καταλάβατε; Η ανακοίνωση συνεργασίας της CENERGY με μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής αλουμινίου, την αμερικανική ALCOA, εκτός από σημαντική από μόνη της για την προμήθεια “πράσινης” πρώτης ύλης για τα καλώδια που κατασκευάζει, είναι πιθανότατα ένα ακόμα βήμα προετοιμασίας της ελληνικής εταιρείας πριν την έναρξη κατασκευής του εργοστάσιου  στις ΗΠΑ.
  • Τα επόμενα χρόνια τα funds θα επενδύουν σε μετοχές εισηγμένες σε δείκτες με αυστηρά ESG κριτήρια. Η Cenergy με άλματα στο τομέα του «πράσινου» αποτυπώματος θα εισαχθεί από τις πρώτες. Για τους γνώστες…..
**
ΦΡΛΚ Ωραία η αφύπνιση της Παρασκευής. Ζητείται και απαιτείται συνέχεια….. Κόβει και μέρισμα 0,11€ μέσα στον Ιούνιο.
**
ΟΠΑΠΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ κλασικές αξίες και επιλογές, δεν χρειάζονται πια σχόλια και επισημάνσεις. 
  • Καλή εβδομάδα,
Ο Λογικός